Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Φαήλος Κρανιδιώτης: Η θέση μου

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
 Φαήλος Κρανιδιώτης: Η θέση μου
 
Μια γνώμη έχω κι εγώ, θα σας την πω. Ήμουν κατά του πρώτου Μνημονίου. Μην σας κουράζω, πλήθος κειμένων μου αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Εισέπραξα την μήνι ποικιλόχρωμων «τυφεκιοφόρων του εχθρού», κυρίως με τον ανδρείο τρόπο των παραπολιτικών και των διαρροών. Ένα κείμενο με υπογραφή δεν βρήκα.
Πίστευα και πιστεύω ότι όχι μόνο η βάση της παράταξης μας αλλά η πλειοψηφία του Λαού μας είναι κοινωνικά φιλελεύθερη, λαϊκή και πατριωτική. Περπατείστε στις γειτονιές και τα χωριά για να το μάθετε, όσοι δεν το ξέρετε από την Ιστορία.

Η στην πλειοψηφία της παρασιτική «αστική» μας τάξη δεν γεμίζει ούτε δέκα λεωφορεία. Οι αποδέκτες του μηνύματος μας έπρεπε να είναι η λαϊκή δεξιά, το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και οι έντιμοι άνθρωποι της αριστεράς, που δεν είναι «κολλημένοι». Οι νοικοκυραίοι πατριώτες, η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού. Η βάση μας είναι πατριώτες, λαϊκοί, άνθρωποι του μόχθου κι όχι μπιζιμπόντηδες του Κολωνακίου και οι λίγοι πραγματικοί αστοί – δημιουργοί, που έχουν κοινωνική συνείδηση κι όχι ανακλαστικά βαμπίρ. Οι δε «γόνοι», ίσα που γεμίζουν ένα σχολικό λεωφορείο. Τα απλά μαθηματικά λοιπόν υποδεικνύουν ότι πρέπει να απευθυνόμαστε και να πείθουμε αυτούς, τους πολλούς.

Δεν χρειάζεται μεταπτυχιακό στα οικονομικά και στην κοινωνιολογία, για να καταλάβεις ότι το κοινωνικό σώμα και η χώρα, η μία και μόνη Πατρίδα που έχουμε, δεν θα άντεχε μια πολιτική συνεχών οριζόντιων περικοπών και βαθιάς ύφεσης, με κατεστραμμένη την παραγωγική της βάση από την βαλκανικού τύπου «σοσιαλιστική» διαχείριση της επί 30 χρόνια.

Σενάρια για κυβέρνηση τρικομματικής στήριξης

Από Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ


Σενάρια για τον σχηματισμό κυβέρνησης τρικομματικής στήριξης από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, παρότι ο κ. Φώτης Κουβέλης απέρριψε το ενδεχόμενο να ηγηθεί του σχήματος, τροφοδοτεί το αδιέξοδο στο οποίο κατέληξε η διερευνητική εντολή του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ενώ εναλλακτική οδός είναι η νέα προσφυγή στις κάλπες.

Οι κ. Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσαν, χθες, ως μόνο απαρέγκλιτο όρο για τον σχηματισμό κυβέρνησης την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, δημιουργώντας πεδίο συγκλίσεων ενόψει της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που θα ακολουθήσει, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, εάν αποβεί άκαρπη και η διερευνητική εντολή που θα λάβει σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Σημειώνεται, ότι με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δηλώνουν, επίσης, πως δεν αμφισβητούν την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι για την αποτυχία των διαβουλεύσεων στο πλαίσιο της διερευνητικής του εντολής ευθύνονται η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο ότι μιλούν τη γλώσσα της μπλόφας και πως εμμένουν στις πολιτικές του Μνημονίου.

Οι επόμενες εκλογές κινδυνεύουν να καταστούν άκυρες λόγω...ΕΛΣΤΑΤ

Του Κωνσταντινου Zουλα

Σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών, αυτές απειλούνται να κηρυχθούν άκυρες καθώς η ΕΛΣΤΑΤ διεμήνυσε χθες στο υπ. Εσωτερικών ότι δεν θα κατορθώσει να παραδώσει τα στοιχεία της περυσινής απογραφής. Ας ξεκινήσουμε με μία συγγνώμη σε κάποιους από τους απέχοντες στις εκλογές της Κυριακής. Πρόκειται γι’ αυτούς που γεννήθηκαν περί το... 1905 και η μοίρα δεν τους επέτρεψε να περάσουν τα 107 χρόνια ζωής για να προσέλθουν και αυτή τη φορά στις κάλπες...

Θα αναρωτιέστε προς τι ο μακάβριος πρόλογος. Ε, λοιπόν, φίλες και φίλοι, σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και η Ελληνική Στατιστική το κατόρθωσαν και αυτό: Σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών, αυτές απειλούνται να κηρυχθούν άκυρες καθώς η ΕΛΣΤΑΤ διεμήνυσε χθες στο υπουργείο Εσωτερικών ότι δεν θα κατορθώσει να παραδώσει τα στοιχεία της περυσινής απογραφής, παρά το γεγονός ότι την υποχρεώνει το Σύνταγμα! Το δε υπουργείο Εσωτερικών αναζητεί πλέον μια αυθαίρετη ερμηνεία του Καταστατικού Χάρτη για να αιτιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Οτι, δηλαδή, και οι διαφαινόμενες επαναληπτικές εκλογές θα ξαναγίνουν με τα δημογραφικά δεδομένα της απογραφής του 2001, παρά το γεγονός ότι όλοι οι ειδικοί επισημαίνουν ότι εδώ και μία δεκαετία οι εκλογικοί κατάλογοι επί της ουσίας δεν έχουν εκκαθαριστεί ακόμη και από τους εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν περάσει στον άλλο κόσμο.

Η κατανομή των εδρών
Το ακόμη πιο σκανδαλώδες, όμως, είναι ότι, βάσει των πλασματικών αυτών στοιχείων, θα κατανεμηθούν εκ νέου και οι βουλευτικές έδρες. Με συνέπεια, όσοι πολιτευτές έχουν έννομο συμφέρον να μπορούν αμέσως μετά τις νέες εκλογές να καταφύγουν στα εκλογοδικεία και να καταγγείλουν τα αποτελέσματα ως άκυρα.