Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012

Πρώτος στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Σύνθεσης ο Ικαριώτης Ιωάννης Αγγελάκης

Για τον Παπιστάνο Ιωάννη Αγγελάκη σάς έχουμε και στο παρελθόν. Μάλιστα πριν λίγους μήνες φιλοξενήσαμε και συνέντευξη του στο ikariamag (διαβάστε εδώ).

Τα νέα είναι πάλι εξαιρετικά: Όσο συνεχίζει τις σπουδές του στην κλασική μουσική στο εξωτερικό, τόσο έρχονται και οι διακρίσεις (πριν λίγο καιρό πήρε πάλι 1ο βραβείο στην Ιταλία).

Αυτή τη φορά στον διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης Toru Takemitsu που διεξάγεται στο Τόκυο. Σήμερα λοιπόν ο Γιάννης πήρε το πρώτο βραβείο με τη σύνθεση του «une œuvre pour l'écho des rêves (II), pour orchestre».

Ο Διαγωνισμός είναι αφιερωμένος στον μεγάλο Ιάπωνα συνθέτη Toru Takemitsu και φιλοδοξεί να ενθαρρύνει νεαρούς συνθέτες οι οποίοι μέσα από τα μουσικά τους έργα δίνουν το στίγμα της νέας εποχής.

Ο Ιωάννης Αγγελάκης μοιράστηκε την πρώτη θέση με τον Ιταλό Federico Gardella και εκτός από το χρηματικό βραβείο, έλαβε έναν ακόμα άριστο οιωνό για όσα θα ακολουθήσουν στην μετέπειτα πορεία του στη μουσική σύνθεση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συγχαρητήρια τόσο στον ίδιο, όσο και στην οικογένεια του από το Καρκινάγρι Ικαρίας.

ikariamag.gr

Γ.Φίσερ: "Αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη η Ρωσία θα κυριαρχήσει στην Βαλκανική"


Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ, προειδοποίησε ότι αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, αυτό θα σημάνει και το τέλος της ενσωμάτωσης των Βαλκανικών Χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κατ'αυτό τον τρόπο ανοίγει το δρόμο στην ισχυρή οικονομικά και στρατιωτικά Ρωσία, η οποία έχει και ισχυρούς θρησκευτικούς (Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία) ή πολιτικούς (Σερβία) δεσμούς να κυριαρχήσει στην Βαλκανική!

Σύμφωνα με τον Φίσερ,  η ευρωζώνη αποτελεί έναν πολιτικό σχεδιασμό και αν η Ελλάδα αποφασίσει να τον αφήσει, τότε θα προκληθούν μείζονα προβλήματα  εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Τι νομίζετε ότι θα κάνει η Ελλάδα μετά την έξοδό της από τη ευρωζώνη;
Η Αθήνα είναι έτοιμη να αναζητήσει άλλους εταίρους, στην προκείμενη περίπτωση είναι η Ρωσία η οποία δείχνει ετοιμότητα για αυτό, μια ετοιμότητα για την οποία δεν ομιλεί κανείς.
Στη συνέχεια θα πούμε αντίο στην διεύρυνση στην ανατολική Ευρώπη θα δοθεί τέλος στην ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων και τελειώσει η Ενωμένη Ευρώπη», είπε ο Φίσερ. "Είναι μία τρέλα,μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές φωνές, ως προς την είσοδο της Τουρκίας αλλά τα Βαλκάνια είναι μια περιοχή στενά συνδεδεμένη με την Ευρώπη."
 «Η Γερμανία δεν πρέπει να αφήσει για τρίτη φορά μέσα σε εκατό χρόνια να αποσυντεθεί η Ευρώπη» είπε ο πρώην υπουργός σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera».

"Με ανησυχεί ότι αυτή η τακτική της Γερμανίας που δεν λειτουργεί και πηγαίνει κόντρα στη δημοκρατία, όπως φάνηκε και από τις εκλογές στην Ελλάδα, και τη Γαλλία.Το γνωρίζαμε και από τις πολιτικές του Χέρμπερτ Χούβερ και του καγκελάριου Heinrich Brüning στη Γερμανία της Βαιμάρης το 29 ότι πολιτική λιτότητας  σε καιρούς οικονομικής κρίσης προκαλούν ύφεση.
Οι πρώτοι που το ξεχάσαμε είμαστε εμείς οι ίδιοι. Τώρα η Γερμανία έχει οικονομική άνθιση αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει, και ήδη αλλάζει.

Το ευρώ είναι ένα σχέδιο πολιτικό. Δεν είχαμε ανάγκη ένα ενιαίο νόμισμα στις αρχές του 90, ήταν απλά ο καταλύτης για την Ευρωπαική ενοποίηση. Εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει θα υπάρξει κατάρρευση εμπιστοσύνης στις τράπεζες της Ιταλίας και της Ισπανίας ίσως και της Γαλλίας δηλαδή μια χιονοστιβάδα οικονομικήπου θα θάψει την Ευρώπη."

Ο Γερμανός πολιτικός πρόσθεσε ότι η Γερμανία πρέπει να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο για να εξασφαλίσει και να εγγυηθεί την ευρωζώνη.

Τέλος οι μετρήσεις επισκεψιμότητας της Alexa για τα blogs

Όσοι δεν το προσέξατε από σήμερα που άλλαξε ο μήνας όλα τα blogs του blogger γύρισαν αυτόματα σε .gr. Για παράδειγμα, τo aegaio.blogspot.com  έγινε aegaio.blogspot.gr H διαδικασία γίνεται αυτόματα από την Google με βάση από ποιά χώρα έχει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα ένα blog.

Για παράδειγμα τα ελληνικά blogspot ανακατευθύνονται αυτόματα σε .gr τα ιταλικά σε .it κοκ.
 
Ο λόγος είναι ότι η Google θέλει να αποφύγει τις όποιες νομικές διαφορές που προκύπτουν με τα blogs για τις οποίες αρμόδια ήταν αποκλειστικά τα αμερικάνικα δικαστήρια επέλεξε αυτό τον τρόπο ώστε κάθε blog να υπόκειται πλέον στους νόμους και τα δικαστήρια της χώρας που ανήκει.

Pravda: "Πλησιάζει το τέλος της Νέας Τάξης"

ImageΚαθώς γράφεται αυτό το άρθρο, πολλά πράγματα συμβαίνουν γύρω μας. Κάποια από αυτά είναι ορατά και κάποια όχι.

Κάτι αναπάντεχο συνέβη πρόσφατα και μας θύμισε άλλες εποχές. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αρνήθηκε να παραστεί στην σύνοδο κορυφής του G8 στο Καμπ Ντέιβιντ και αντ' αυτού έστειλε τον φίλο και δεξί του χέρι, τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, να αναλάβει να εκπροσωπήσει τη Ρωσία. Μας θύμισε κάπως την ψυχροπολεμική εποχή και πιστεύω πως δεν κάνουμε λάθος. Το μήνυμα που πέρασε στην σύνοδο είναι: "Η Ρωσία είναι ισχυρή, γίνεται συνεχώς ισχυρότερη και καλό θα ήταν να το συνειδητοποιήσετε". Είχε αποτέλεσμα αυτό; Μάλλον. Ο Μπαράκ Ομπάμα απάντησε με την ανακοίνωση της απουσίας του από τη σύνοδο του APEC που θα πραγματοποιηθεί στο Βλαδιβοστόκ. Πού οδηγούμαστε, επομένως;

Πρόσκληση στον εορτασμό των 100 χρόνων απελευθέρωσης της Ικαρίας

Πρόσκληση προς Συλλόγους και Φορείς Ικαρίας
για συμμετοχή τους στον εορτασμό των 100 χρόνων
από την απελευθέρωση της Ικαρίας.

Ο  Δήμος Ικαρίας οργανώνει το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας από την  Επανάσταση και Απελευθέρωση της Ικαρίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1912.

 Ο Δήμος προγραμματίζει οι εκδηλώσεις, που θα διαρκέσουν περίπου ενάμιση μήνα σε όλο το νησί,  να είναι δράσεις Ικαριακών Συλλόγων και Φορέων ώστε να προβληθεί, εκτός των άλλων, και η σύγχρονη πολιτιστική δράση και κουλτούρα των Ικαριωτών.

Γνωρίζοντας ότι οι Ικαριώτες δραστηριοποιούνται σε πολλούς τομείς με επιτυχία και εργάζονται αφιλοκερδώς  με πραγματική αγάπη και ενδιαφέρον  για τον τόπο, απευθυνόμαστε σε όλους και σας καλούμε να συζητήσουμε τις ιδέες και προτάσεις σας  σχετικά με  εκδηλώσεις που θα γίνουν για να τιμηθεί η επέτειος της απελευθέρωσης του Νησιού μας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 και ώρα 7.00 μ.μ. στον Άγιο Κήρυκο στο κτίριο του παλιού Δημαρχείου.
Όσοι αδυνατούν  να παρευρεθούν στη συνάντηση μπορούν να στείλουν τις προτάσεις τους μέχρι την Τρίτη 5-7-2012 στο  Δήμο Ικαρίας ΦΑΞ 2275022215 , e-mail dik-dimarxos@otenet.gr  

Η παρουσία σας και η συμμετοχή σας θα έχει ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα και θα συμβάλλει ουσιαστικά στον επετειακό εορτασμό και προβολή της Ικαρίας.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Εξελίξεις για το πλοίο του Νομού Σάμου "Σάμος Σπίριτ". Τα αποτελέσματα του τραμπουκισμού...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με το παρόν, ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο, ότι

μετά την πάροδο 12 μηνών (!) όπου το πλοίο μας «Σάμος Σπίριτ» παρέμενε δέσμιο στους Φούρνους, λιμάνι το οποίο η εταιρεία μας επέλεξε για την εκτεταμένη επισκευή της αριστερής κύριας μηχανής του πλοίου, (λόγω της καταγωγής και κατοικίας των περισσοτέρων ναυτικών του…),

μετά την επιτυχή και έγκαιρη επισκευή του και την προετοιμασία αλλαγής του παρακολουθούντος Νηογνώμονα (καθότι ο Ελληνικός Νηογνώμονας έπαυσε να έχει την απαραίτητη πιστοποίηση για την έκδοση των Εγγράφων Αξιοπλοΐας),

μετά την κακόβουλη και υποβολιμαία στάση 5 (εκ των 13) ναυτικών, -οι οποίοι ήταν κι εκείνοι ακριβώς που δεν εργάστηκαν ούτε λεπτό κατά τη διάρκεια της επισκευής και παραμονής του πλοίου στους Φούρνους-, που τελώντας υπό την καθοδήγηση γνωστών «συνδικαλιστικών» σωματείων προσπαθούσαν με κάθε νομικίστικο αλλά και τραμπουκίστικο τρόπο να εμποδίσουν τον απόπλου του πλοίου προς ναυπηγείο όπου θα εκτελούσε τις απαραίτητες επιθεωρήσεις για την επάνοδο του στη Γραμμή, του οποίους η Εταιρεία έχει καταγγείλει και μηνύσει για ανταρσία, ψευδείς καταγγελίες κλοπές και συκοφαντική δυσφήμηση και έχει καταθέσει αγωγή εναντίον τους συνολικού ύψους €333.000,00

μετά την απαράδεκτη, ανεπαρκή, ερασιτεχνική και προφανώς σκόπιμη κωλυσιεργία αντιμετώπισης του παραπάνω θέματος από το Λιμενοσταθμαρχείο Φούρνων (με τη συνδρομή και συμβο(υ)λή του Λιμ/χείου Σάμου και την ΥΘΥΝΑΛ/ΔΝΕΡ (Δ/νσης Ναυτικής Εργασίας), κατά του οποίου η Εταιρεία μας έχει καταθέσει αγωγή συνολικού ύψους περίπου €200.000,00

μετά την απαράδεκτη για τα χρονικά, ερασιτεχνική και ενδεχομένως δόλια παρεμπόδιση της απλής μετακίνησης του άνωθεν πλοίου μας από το ΝΑΤ σε ναυπηγείο για τους παραπάνω λόγους, προς το οποίο η Εταιρεία μας έχει καταθέσει αγωγή ύψους περ. €200.000,00

το «Σάμος Σπίριτ» ρυμουλκήθηκε και ευρίσκεται ήδη υπό την διαδικασία επιθεώρησης του από νέο Νηογνώμονα διεθνούς κύρους έτσι ώστε αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σχετικών και προβλεπόμενων διαδικασιών να επανέλθει στην εξυπηρέτηση της γραμμής Φούρνοι-Θύμαινα-Αγ. Κήρυκος-Καρλόβασι-Βαθύ.

Η Εταιρεία μας θα επανέλθει με νέο Δελτίο Τύπου ώστε να ενημερώσει την τοπική κοινωνία περαιτέρω για τις εξελίξεις όλων των παραπάνω θεμάτων και σχολιασμό για τη στάση Αρχών και των Αρχόντων…

Εκ της διοικήσεως της Εταιρείας.

Παρασκευή, 1η Ιουνίου 2012

Η Θράκη κινδυνεύει να μείνει χωρίς χριστιανό βουλευτή!

ImageΟπως όλα δείχνουν με τις επιλογές που έκαναν τα κόμματα στις λίστες τους στο νομό Ροδόπης,ενδέχεται για πρώτη φορά να μην εκλεγεί χριστιανός βουλευτής.

Πως μπορεί να γίνει αυτό;

Το ΠΑΣΟΚ τοποθέτησε επικεφαλής τον Αχμέτ Χατζηοσμάν.Έτσι φαίνεται να είναι σίγουρη η εκλογή από τους δύο νομούς της Θράκης, του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ στην Ξάνθη, και των Αχμέτ Χατζηοσμάν και Ιλχάν Αχμέτ (ΔΗΜΑΡ) στην Ροδόπη. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πανελλαδικά πρώτος, τότε βγαίνει και ο Καραγιουσούφ και μένει από έξω ο Ευριπίδης Στυλιανίδης!

Καραμανλής: Σοβαρή πιθανότητα μίας πολύ πιο οδυνηρής περιπέτειας

«Όχι στην αποχή και την ψήφο διαμαρτυρίας» λέει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και καλεί τους πολίτες να στηρίξουν τη ΝΔ.

Να στηρίξουν τη ΝΔ και όχι να απέχουν ή να ψηφίσουν μικρότερα κεντροδεξιά σχήματα καλεί με δήλωσή του τους πολίτες, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

«Αν επιλέξουμε την αποχή ή την ψήφο διαμαρτυρίας και μάλιστα σε μικρότερους σχηματισμούς της ευρύτερης κεντροδεξιάς στην ουσία ψηφίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμμέσως πλην σαφώς δηλαδή πολίτες χωρίς αριστερό προσανατολισμό θα στήριζαν έτσι την Αριστερά. Ειδικά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση αυτό δεν βοηθάει την Ελλάδα» τονίζει συγκεκριμένα ο κ. Καραμανλής.

'Ολη η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού είναι η ακόλουθη:
«Είναι μπροστά μας η σοβαρή πιθανότητα μιας πολύ πιο οδυνηρής περιπέτειας για όλους. Η άποψη ότι δεν μπορούμε να πάθουμε τίποτα χειρότερο είναι εσφαλμένη. Ειδικά όταν η ιστορία του τόπου μας διδάσκει πως κατά κανόνα μεγάλες κοινωνικοπολιτικές κρίσεις συνεπέφεραν και εθνικές συμφορές.

Υπάρχει όσο ποτέ ανάγκη να εξασφαλιστεί πολιτική σταθερότητα και έξοδος από την καταστροφική ύφεση. Προϋπόθεση και για τα δύο είναι μια όσο το δυνατόν ισχυρότερη Νέα Δημοκρατία. Γι αυτό και πιστεύω ότι πρέπει να τη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Αντιθέτως αν επιλέξουμε την αποχή ή την ψήφο διαμαρτυρίας και μάλιστα σε μικρότερους σχηματισμούς της ευρύτερης κεντροδεξιάς στην ουσία ψηφίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμμέσως πλην σαφώς δηλαδή πολίτες χωρίς αριστερό προσανατολισμό θα στήριζαν έτσι την Αριστερά. Ειδικά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση αυτό δεν βοηθάει την Ελλάδα».

Πηγή: ΑΜΠΕ