Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012

Διαγράφει ο Μίκης στελέχη που στηρίζουν Καμμένο

Διαγράφει ο Μίκης στελέχη που στηρίζουν ΚαμμένοΕκτός Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών έθεσε ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης «Σπίθες»... (οργανώσεις- πυρήνες του ΚΑΠ) και στελέχη που τάχθηκαν υπέρ της εκλογικής καθόδου με τον Π. Καμμένο.  

Οι διαγραφές αφορούν «Σπίθες» οι οποίες έχουν υπογράψει το «συμβόλαιο Τιμής, για τη σωτηρία της πατρίδας» το οποίο έχει συντάξει το κόμμα Ανεξάρτητοι Έλληνες του κ. Καμμένου. 

Η Αριστερά οδηγεί παντού, αρκεί να την εγκαταλείψεις νωρίς!

Τρανό παράδειγμα ο Γιώργος Κύρτσος, που ξεκίνησε στα νιάτα του ως μαρξιστής και έφτασε σε ηλικία 60 ετών να ηγείται του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑΟΣ, αλλά και να αναλαμβάνει παράλληλα καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου. Η είδηση-έκπληξη έγινε γνωστή χθες το μεσημέρι, με τον Γιώργο Καρατζαφέρη να τον καλωσορίζει στο κόμμα του, παρουσιάζοντάς τον ως «μια εξαιρετικά επιφανή προσωπικότητα του λαϊκού χώρου». Από την πλευρά του, ο εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας «City Press» δήλωσε ότι ανταποκρίνεται «στην πρόσκληση ενός ηγέτη ο οποίος έχει ανοίξει τον δρόμο και στον οποίο χρωστάμε πολλά, και στην πρόσκληση επίσης στελεχών και της βάσης του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, που δίνουν ένα παράδειγμα αγωνιστικότητας και ανιδιοτέλειας».

Με βίντεο που ανέβασε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας του, ο κ. Κύρτσος αποκάλυψε ότι ο κ. Καρατζαφέρης τού είχε προτείνει να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΛΑΟΣ στις ευρωεκλογές του 2009, αλλά τότε είχε αρνηθεί. «Μαζί στηρίζαμε την προσπάθεια Μητσοτάκη» λέει στο βίντεο, αναφερόμενος στη συνεργασία που είχαν την τριετία 1990-1993, ενώ αποκαλύπτει ότι εκμεταλλευόταν εμπορικά το σήμα «City Press», χωρίς να γνωρίζει ότι το είχε κατοχυρώσει ο κ. Καρατζαφέρης (ένας έλεγχος που βέβαια είναι από τις πρώτες τυπικές κινήσεις που κάνει κάθε επιχειρηματίας), με τον τελευταίο να του το παραχωρεί αργότερα δωρεάν, όπως υποστηρίζει ο κ. Κύρτσος.

Απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, πτυχιούχος του διάσημου ΜΙΤ με μεταπτυχιακό στο LSE κατά τη διάρκεια της δικτατορίας και οργανωμένος στην ΚΝΕ Λονδίνου (όπου γνώρισε και τη σύζυγό του), ο Γιώργος Κύρτσος επέστρεψε αργότερα στην Ελλάδα και εργάστηκε για ένα μικρό διάστημα στο γραφείο του Θεόδωρου Πάγκαλου (!) και μετά στον «Ελεύθερο Τύπο». Από τη θέση του διευθυντή της εφημερίδας είχε «απαιτήσει» από τον Κώστα Καραμανλή να τον εντάξει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ. (στις εκλογές του 2000). Το αίτημά του απερρίφθη και από τότε ξεκίνησε μια έντονη πολεμική στον κ. Καραμανλή, που κορυφώθηκε με τη φιλοξενία της περιβόητης συνέντευξης του κ. Καρατζαφέρη, που μιλούσε για τη... Σαλώμη, υπονοώντας τον Αρη Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος ήταν εκπρόσωπος Τύπου τότε στη Ν.Δ. Πλέον ο κ. Κύρτσος τοποθετείται πολιτικά απέναντι στη Ν.Δ., ως η τελευταία μεταγραφή του ΛΑΟΣ, ύστερα από τη sexy ηθοποιό Βάνα Μπάρμπα.

Δημοκρατία