Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015

Με κλεμμένο λογότυπο το κόμμα ΓΑΠ;

original_224492_Ze6OZ4u6O1xVhhTUFkK6CuBpL
Το σήμα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου αμερικανικών κολεγίων, εμφανίζεται τις τελευταίες ώρες από αρκετά μέσα ενημέρωσης σαν νέο λογότυπο του Κινήματος Αλλαγής που εξήγγειλε ο Γιωργάκης Παπανδρέου.

Το σήμα εμφανίστηκε σε σελίδα του facebook η αυθεντικότητα της οποίας δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη ενώ παραπέμπει σε ιστοσελίδα που δεν λειτουργεί.

Αν πάντως επιβεβαιωνόταν ότι αυτό θα είναι το επίσημο σήμα του κόμματος φαίνεται ότι το λεγόμενο «τρίτο ΠΑΣΟΚ» του ελληνικού πολιτικού σκηνικού (μαζί με το αρχικό του Ανδρέα Παπανδρέου και το Ποτάμι του Στ, Θεοδωράκη) δεν ξεκινά και με πολύ μεγάλη πρωτοτυπία.

Τι κρύβεται κάτω από το εκκλησάκι που βρίσκεται στις κολώνες του πρώην Υπ. Παιδείας

ekklhsaki


Αγία Δύναμις: Βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως 15-17 και Πεντέλης 2, κάτω από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η «Αγία Δύναμις» είναι μονόκλιτος βασιλική με καμάρα και κτίστηκε τον 16ο αιώνα πιθανόν πάνω στα ερείπια του Ναού του ενδοξοτέρου ήρωα (ημίθεου και κατόπιν θεού) της Ελληνικής Μυθολογίας Ηρακλή, γιου του Δία και της Αλκμήνης, συζύγου του Αμφιτρύωνος, του οποίου αδυναμία ήταν η δύναμή του.

Η εκκλησία ήταν γνωστή ως Μετόχι του Ροδακιού, από το όνομα της γειτονιάς της, αλλά και σαν Μεντελίτισσα, από την παραφθορά του ονόματος Πεντέλη σε Μεντέλη.

Η επωνυμία «Αγία Δύναμις» αναφέρεται στην Παναγία ως προστάτιδα των επιτόκων γυναικών, γι» αυτό και ο εορτασμός του ναού τελείται στις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα του Γενεσίου της Θεοτόκου.

Ωστόσο η ιστορία φανέρωσε και μια άλλη κρυφή, αλληγορική έννοια της επωνυμίας «Αγία Δύναμη»:

Μεγάλη ανακάλυψη: Τα ερείπια του παλατιού του Ηρώδη που έγινε η δίκη του Ιησού

PALACE

Αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι βρήκαν στα ερείπια του παλατιού του Βασιλιά Ηρώδη στην Ιερουσαλήμ, την περιοχή όπου έλαβε χώρα η δίκη του Ιησού Χριστού.

Η ανασκαφή που έγινε σε ένα εγκαταλειμμένο παλιό κτίριο κοντά στο Μουσείο του Δαβίδ αποκάλυψε τα ερείπια του παλατιού έτσι όπως περιγράφονται στην Καινή Διαθήκη.

"Δεν υπάρχει κάποια περιγραφή ότι η δίκη έγινε εκεί ωστόσο υπάρχουν αρχαιολογικές,ιστορικές και Ευαγγελικές αναφορές” ανέφερε ο Shimon Gibson, καθηγητής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, στην Washington Post.

ΝΑ πού έχουν πάει όλα τα λεφτά της Τρόικα. Αναλυτικά.

Where did all the money go?

The total amount of loans the eurozone and the International Monetary Fund supplied to Greece between May 2010 and the most recent disbursements last summer stand at 226.7 billion euros. This is equivalent to almost 125 percent of Greece's economic activity in 2014.

The first programme was worth 73 billion euros, 52.9 billion of which came in the form of bilateral loans from eurozone members states. Another 20.1 billion euros was provided by the IMF.

The loans from the second programme agreed in March 2012 currently stand at 153.7 billion euros. The eurozone’s part is broadly completed as the EFSF has disbursed 141.8 billion with one last tranche of 1.8 billion remaining. The IMF has provided 11.8 billion of financing to date, with its involvement due to run to February 2016.