Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

"Είναι πιθανή τώρα μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία – Επίκειται απόφαση του προέδρου" αναφέρει εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου


Οι ΗΠΑ εξετάζουν την πιθανότητα να πραγματοποιήσουν στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, ανακοίνωσε πριν λίγο ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Jay Carney.

«Ο Λευκός Οίκος αναφέρει πως ο Barack Obama μπορεί να εγκρίνει την επιλογή της στρατιωτική επέμβασης» ανέφερε πιο συγκεκριμένα ο Carney.

«Υπάρχει μια σειρά επιλογών για τον χειρισμό του θέματος ότι ο πρόεδρος της Συρίας Bashar Al Assad έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα και ανάμεσα σε αυτές είναι και η στρατιωτική επέμβαση», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Α.Νταβούτογλου: "Δεν υπάρχει έγκυρη συνθήκη για το που ανήκουν τα νησιά του Αιγαίου"! Αμφισβητούνται και πάλι οι Φούρνοι μαζί με άλλα νησιά...


"Mη έγκυρες" χαρακτηρίζει τις Συνθήκες της Λοζάνης και των Παρισίων με τα οποία τα νησιά του Αιγαίου, πλην Ιμβρου, Τενέδου και ορισμένων βραχονησίδων περιήλθαν οριστικά στην Ελλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή από το Κοτσάελι, Lütfü Türkkan.

Η ερώτηση αφροούσε για το καθεστώς το οποίο ισχύει στα νησιά του Αιγαίου και αν αυτό διέπεται από τις συνθήκες της Λοζάνης του 1923  και των Παρισίων του 1946 (παραχώρηση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα), τόνισε ότι "το ζήτημα είναι θέμα ερμηνείας των σχετικών συνθηκών".

Είναι η πρώτη φορά που προβαίνει σε τέτοια συνολική αμφισβήτηση των συνθηκών που ...

Εξαφάνισαν τη Σάμο από το Google map


Θάλασσα έγινε η Σάμος στην εφαρμογή της Goοgle map. Όπως μπορείτε να δείτε η Σάμος εξαφανίστηκε για να μεταμορφωθεί σε θάλασσα άγνωστο για ποιους λόγους.


Αν και το περίγραμμα της νήσου φαίνεται όπως και οι ονομασίες εντούτοις λείπει το λευκό υπόβαθρο που να υποδεικνύει ότι πρόκειται για νησί και όχι για κάποια θαλάσσια έκταση. Δεν είναι γνωστοί οι λόγοι για την «τεχνική αυτή ανωμαλία» εντούτοις οι καιροί είναι αρκετά πονηροί