Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Ο ένας Γιώργος ξενιτεύεται (επιτέλους). Ο άλλος;

Κάποτε υπήρχε η γνωστή και κατά κύριο λόγο σωστή παροιμία "όπου Γιώργος και μάλαμα". Σήμερα, αυτή η παροιμία απαξιώθηκε τελείως, εξαιτίας του ότι οι δύο κυριότεροι υπεύθυνοι για σωρεία αδικημάτων κατά της ανθρώπινης ζωής, της εθνικής αξιοπρέπειας που έφεραν σε δοκιμασία την Ελλάδα, ήταν Γιώργηδες. Φυσικά, ο κάθε λαός έχει του ηγέτες που του αξίζουν. Οψόμεθα, μήπως και έχουμε μάθει κάτι, έστω και τώρα...

Ξενιτεύεται για να γλιτώσει από τη λαϊκή οργή και ψάχνει νέα δουλειά ο
Γ. Παπακωνσταντίνου
 
Τις βαλίτσες του για αναχώρηση στο εξωτερικό ετοιμάζει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, όπως είπε χθες ο ίδιος σε τηλεοπτικό σταθμό, προφανώς στα χνάρια του αδελφού του τέως πρωθυπουργού, του Αντρίκου Παπανδρέου, που ζει ήδη στο Λονδίνο.

Εντονες φήμες για επίσκεψη Πούτιν στο Άγιο Όρος το Πάσχα

Ο Ρώσος ηγέτης έχει επισκεφθεί και στο παρελθόν πολλές φορές το Περιβόλι της Παναγιάς
Ολο και φουντώνουν οι φήμες ότι ο νεοεκλεγείς -με ποσοστό που άγγιξε το 65%- πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, πρόκειται να επισκεφθεί την Ελλάδα και ειδικότερα το Άγιο Όρος, την περίοδο του Πάσχα.

Ο Ρώσος ηγέτης έχει επισκεφθεί και στο παρελθόν πολλές φορές το Περιβόλι της Παναγιάς, δείχνοντας ενδιαφέρον για τις Μονές που υπάρχουν στην Αθωνική Πολιτεία, και όχι μόνο για εκείνες που έχουν απευθείας αναφορά στη Ρωσική Εκκλησία και το Πατριαρχείο Μόσχας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος δε θα επιλέξει να μείνει μόνο στο ρωσικό μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα αλλά και σε άλλη μονή της Αθωνικής Πολιτείας, όπως τη Μονή Βατοπαιδίου!

Μερική αναδημ/ση aegeantimes.gr

ΗΠΑ προς Ιράν: Τελευταία ευκαιρία η Κων/πολη πριν την επίθεση

ImageΟι ΗΠΑ προειδοποίησαν μέσω  της Μόσχας το Ιράν ότι έχει μια και μοναδική ευκαιρία να λύσει την κρίση με το πυρηνικό του πρόγραμμα ειρηνικά, ή να αντιμετωπίσει την μήνιν ενός στρατιωτικού κτυπήματος τους επόμενους μήνες. Αυτό αποκάλυψε Ρώσος διπλωμάτης μιλώντας στην εφημερίδα Kommersant daily.

Ναυτιλία: Νικήτρια η Ελλάδα χαμένη η Γερμανία

Μπορεί η Γερμανία να εμφανίζεται πολύ πιο δυνατή από την Ελλάδα στο επίπεδο της οικονομίας, όμως στον τομέα της ναυτιλίας οι ρότες των δύο χωρών είναι σε ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Η ελληνική ναυτιλία βγαίνει από την κρίση ακόμη πιο δυνατή σε αντίθεση με την γερμανική που βυθίζεται σε αυτή.

H ναυτιλία είναι ο μοναδικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας που εξέρχεται πιο ισχυρός από την κρίση, ενώ στη Γερμανία ο κλάδος φαίνεται να βουλιάζει, υποστηρίζει σε χθεσινό άρθρο της η εφημερίδα Financial Times (FT).

Η βρετανική εφημερίδα παραθέτει δηλώσεις Ελλήνων και Γερμανών ναυτιλιακών παραγόντων, που προσπαθούν να εξηγήσουν την επιτυχή πορεία της ελληνικής ναυτιλίας, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γερμανική.

Η Τουρκία κατασκευάζει αεροπλανοφόρο

Μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει και την κατασκευή αεροπλανοφόρου, πρόκειται να υλοποιήσει το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας, προκειμένου, σύμφωνα με τον Τούρκο Αρχηγό ΓΕΝ, ναύαρχο Μουράτ Μπιλγκέλ, να καταστεί δύναμη αναγνωρίσιμη διεθνώς, με δυνατότητες ταχείας ανάπτυξης σε περιοχές μακριά από την Τουρκία.