Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

Aυτό ακριβώς που έγινε στην Κύπρο, έλεγε στο πρόγραμμα του ο ΣΥΡΙΖΑ!


Και τώρα... φωνάζει!  

Ακριβώς αυτό που έγινε στην Κύπρο, πρότεινε στο πρόγραμμα του ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά και τώρα είναι αυτός που ...φωνάζει για όσα συμβαίνουν στη μεγαλόνησο.

 Όπως σημειώνεται στο πρόγραμμα ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τη θέσπιση ενός φόρου μεγάλης περιουσίας βάσει της συνολικής αξίας του πλούτου κάθε φορολογούμενου. Αυτό στην πράξη, όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα, σημαίνει ότι θα αθροίζεται η αξία των περιουσιακών στοιχείων του φορολογούμενου όπως η κατοχή κτιρίων, οικοπέδων, γαιών, έργων τέχνης, καταθέσεων τραπεζών, επενδυτικών προϊόντων, συμμετοχών κλπ., που βρίσκονται στην Ελλάδα και όσων κάνουν δήλωση στην Ελλάδα και κατέχουν αντίστοιχα περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό. 

Θα θεσπιστεί ένα υψηλό

«Έχασε» την… πτήση υπό τον φόβο επεισοδίων ο Αναστασιάδης


«Έχασε» την… πτήση υπό τον φόβο επεισοδίων ο Αναστασιάδης
Εικάζεται ότι ο κ. Αναστασιάδης «έχασε» την πτήση, υπό το φόβο «θερμής» υποδοχής...

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Νίκος Αναστασιάδης αναμενόταν κανονικά στην Κύπρο στις 14:30, αφού από τις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν θα αναχωρούσε το πρωί και θα ταξίδευε μέσω Αυστρίας.

Όμως έχασε την πτήση και θα φτάσει τελικά στις 20:00 το βράδυ, ενώ στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Στο μεταξύ, ...

Ποδαρικό με υποχωρήσεις και υποκλίσεις ο Αναστασιάδης


Ποδαρικό με υποχωρήσεις και υποκλίσεις ο Αναστασιάδης

Πρωτοφανής η παθητικότητα του νέου Προέδρου ενώ στη Λευκωσία υπάρχει έντονη δυσφορία για την επιλογή του Μιχάλη Σαρρή με το… «αμαρτωλό παρελθόν»!  

Του Βελισσάριου Δραγάτση

Προσχεδιασμένη θεωρεί η κυπριακή κοινή γνώμη την απόφαση του Eurogroupγια την εφ’ άπαξ εισφορά των καταθέσεων που φθάνει το 9,9% για καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων ευρώ. Το αρχικό μούδιασμα έχει γίνει οργή τόσο εναντίον του προέδρου κ. Νίκου Αναστασιάδη, όσο και του υπουργού Οικονομικών κ. Μιχάλη Σαρρή.

Από το πρωί όλοι συζητούν στη Λευκωσία ότι επιβεβαιώνονται τελικά οι φόβοι του κ. Γιώργου Λιλλήκα. Η κυπριακή αντιπροσωπεία προσήλθε στο Eurogroup κακώς προετοιμασμένη και με πρωτοφανή υποχωρητική διάθεση αφού δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το γερμανικής εμπνεύσεως σχέδιο συμφωνίας που τελικά επιβλήθηκε με την αμήχανη αποδοχή των κυρίων Αναστασιάδη και Σαρρή.

Η πολιτική αναίδεια φθάνει σε τέτοιο βαθμό ώστε ...

Τα αποτελέσματα της πρώτης "διαπραγμάτευσης" Αναστασιάδη: Χάος στην Κύπρο, αρπαγή με το ζόρι ποσών από τους λογ/μούς ΟΛΩΝ των καταθετών στην Κύπρο. Τα χειρότερα έρχονται από τον "σωτήρα" της Κύπρου.

Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή, σύμβολο της εγκράτειας, αρχίζει και επιβάλλεται με το ζόρι στην Κύπρο, πριν καν την Καθαρά Δευτέρα.
Σε Μνημόνιο και η Κύπρος- Φορολογούν τις καταθέσεις! Ουρές για αναλήψεις, ένταση έξω από τις τράπεζες

Σε Μνημόνιο και η Κύπρος- Φορολογούν τις καταθέσεις! Ουρές για αναλήψεις, ένταση έξω από τις τράπεζες

Οι διαπραγματεύσεις του Αναστασιάδη για το μέλλον της χώρας του, απλά, διήρκεσαν κάτι περισσότερο από ...δέκα ώρες. Πριν μπει στο Eurogroup ο ίδιος ο Αναστασιάδης και ο Υπουργός Οικονομικών, διέψευδαν κάθετα το οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο και μέχρι να βγούνε, οι λογαριασμοί καταθέσεων σε Τραπεζικά Ιδρύματα στην Κύπρο είχαν, κουρευτεί από 6,75% μέχρι και 9,99% με το ζόρι και χωρίς καν απόφαση από την Κυπριακή Βουλή. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις πολιτικές εξελίξεις που θα ακολουθήσουν την χιονοστιβάδα αυτή των βίαιων και ανήκουστων οικονομικών 

Σοκ και δέος στην Κύπρο προκάλεσε η απόφαση του Eurogroup για την κλιμακωτή εισφορά επί των καταθέσεων.

Πανικός στην Κύπρο: «Πάγωσαν» οι τραπεζικοί λογαριασμοί!


Πανικός στην Κύπρο: «Πάγωσαν» οι τραπεζικοί λογαριασμοί!Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται οι Κύπριοι καθώς δεν μπορούν να κάνουν ανάληψη χρημάτων... Τα ΑΤΜ έπαυσαν να δίνουν χρήματα


Πανικός επικρατεί στα υποκαταστήματα των κυπριακών και μη τραπεζών, που έχουν έδρα στην Κύπρο, καθώς οι καταθέτες σπεύδουν μαζικά να κάνουν ανάληψη οποιουδήποτε ποσού, χωρίς όμως να έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Πληροφορίες από τη μεγαλόνησο αναφέρουν ότι επιχειρείται να παρακρατηθεί ήδη η εφάπαξ εισφορά, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο μέτρο πρέπει να περάσει από τη Βουλή μέχρι τη Δευτέρα, ώστε το πρωί της Τρίτης, που θα ανοίξουν ξανά οι τράπεζες, να μην υπάρξει bank run.

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο  

Με την επιστροφή του Νίκου Αναστασιάδη