Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Κατὰ τὴν καρδία τοῦ λαοῦ καὶ οἱ ἄρχοντες αὐτοῦ...Μη πεποίθατε επ' άρχοντες... οις ουκ έστι σωτηρία!


Ο μεγιστάνας των επενδύσεων και της φιλανθρωπίας στην ''Αποστολή'' Ο μεγιστάνας των επενδύσεων και της φιλανθρωπίας στην ''Αποστολή''


Howard Buffet
Ο Χάουαρντ Μπάφετ, γιος του Γουόρεν Μπάφετ και γενικός διευθυντής της Berkshire Hathaway, Inc επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τα γραφεία της φιλανθρωπικής εταιρείας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών "Αποστολή".

Σε ταξίδι-αστραπή που έκανε ο Χαουάρντ Γκράχαμ Μπάφετ στην Αθήνα, διακεκριμένος σε παγκόσμιο επίπεδο για τις φιλανθρωπικές του δράσεις, ενημερώθηκε για το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που κάνει στην Ελλάδα η Εκκλησία μέσω της "Αποστολής".

Να σημειωθεί

Θεοδωράκης: Ανέτοιμος να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Θεοδωράκης: Ανέτοιμος να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο διάσημος μουσικοσυνθέτης χαρακτήρισε επίσης μειοψηφία την τωρινή κυβέρνηση

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωϊνό ΑΝΤ1» ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε πως θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου κινήματος προκειμένου να δώσει θάρρος στο λαό και να του δείξει, όπως υποστήριξε, πόσο πλούσια χώρα μπορεί να είναι η Ελλάδα. Ο Μίκης Θεοδωράκης σημείωσε ακόμα πως η χώρα για να κυβερνηθεί σωστά χρειάζεται τίμιους ανθρώπους.

Συμφώνησε δε με την άποψη του Παναγιώτη Λαφαζάνη για την ανετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει, υποστηρίζοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει πρόγραμμα εξουσίας.

Επιπλέον, ο διάσημος μουσικοσυνθέτης χαρακτήρισε μειοψηφία την τωρινή κυβέρνηση, βάσει των ποσοστών που συγκεντρώνουν τα τρία κόμματα στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η οποία δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για το μέλλον της χώρας.

EUROZONE UNDER PRESSURE AS G20 FINANCE CHIEFS MEET


MEXICO CITY — G20 finance chiefs gather Sunday for two days of talks as Europe faces new pressure to resolve a relentless debt crisis threatening global growth, with the specter of a Greek euro exit reappearing.

Finance ministers and central bank governors from the Group of 20 top economies arrived in Mexico City as debt-riddled Greece continues to trouble Europe’s single currency while Spain fights off pressure to seek a bailout.

The United States is also in the spotlight over a looming “fiscal cliff” of spending cuts and tax hikes that could undercut the US economy and global growth.

The White House and Congress need to reach a compromise by the end of the year to avoid the cliff but a resolution will have to wait until after Tuesday’s presidential election, with US President Barack Obama and Republican Mitt Romney locked in a tight race.

The Mexico City talks are not expected to yield major decisions.

Two key figures in world finance,

Β.Σόιμπλε: "Καλώς ψηφίστηκαν τα μέτρα αλλά δεν δίνουμε τη δόση!"Επιβεβαιώνονται δια στόματος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε οι πληροφορίες του defencenet.gr ότι, δηλαδή, η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα θα καθυστερήσει σημαντικά.

«Φοβάμαι ότι θα είναι πολύ νωρίς για να λάβουμε απόφαση για την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Γερμανός υπουργόςΟικονομικών, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Οίδιος επεσήμανε ότι η ισχνή παγκόσμια οικονομία πνίγει την δυνατότητα επίλυσης της κρίσης της Ευρωζώνης.