Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

ΗΠΑ:Ύστατη προσπάθεια για αποτροπή του «δημοσιονομικού βαράθρου»


Το αμερικανικό Κογκρέσο συνέρχεται σήμερα εκ νέου χωρίς να έχει στα χέρια του μια συμφωνία που να αποτρέπει το «δημοσιονομικό βάραθρο», μολονότι εξακολουθεί να έχει μόνον μερικές προγραμματισμένες εργασιακές ώρες στη διάθεσή του για να ενεργήσει αν μια συμφωνία πάρει σάρκα και οστά.

Οι διαπραγματεύσεις με τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον ηγέτη των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ φαίνεται ότι προσφέρουν την τελευταία ελπίδα για την αποφυγή μιας αιφνίδιας και σημαντικής αύξησης των φόρων και των πολύ μεγάλων περικοπών στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό που θα «πυροδοτηθούν» κατά την έναρξη του Νέου Έτους βάσει νόμου για την μείωση του ελλείμματος που θεσπίστηκε ...

Ο "ΚΥΒΟΣ" ΕΡΙΦΘΗ: «Νόθευση εγγράφων και παράβαση καθήκοντος» για τον θιασώτη του "Νέου Πατριωτισμού"


Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και από λεπτό σε λεπτό αναμένεται η κατάθεσή της στον πρόεδρο του κοινοβουλίου Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητείται η περαιτέρω έρευνα για τον πρώην υπουργό και συγκεκριμένα για την πιθανή τέλεση των εξής αδικημάτων:

Ι. Μ. ΣΑΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΡΣΕΩΝ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΣάμος 28 Δεκεμβρίου 2012 


Η Ιερά Μητρόπολίς μας κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων και στα πλαίσια της δωρεάν διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από το κοινωνικό παντοπωλείο «Αγάπη» απέστειλε σε αναξιοπαθούντες αδελφούς μας, στην Ικαρία 95 μεγάλα δέματα αγάπης σε ισάριθμες οικογένειες και 15 μεγάλα δέματα αγάπης στους Φούρνους, τα οποία διανεμήθησαν δια των Ιερέων μας. Παράλληλα απέστειλε οικονομικές ενισχύσεις σε εμπερίστατους αδελφούς μας.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Το μυστικό των Παπακωνσταντίνου από την εποχή της Κατοχής


papakonstantinou katoxi s Το μυστικό των Παπακωνσταντίνου από την εποχή της Κατοχής
Η εμπλοκή του Γ. Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, η γραπτή δήλωση που έστειλε από την Ολλανδία λέγοντας πως δεν θα γίνει εξιλαστήριο θύμα αυτής της ιστορίας και η διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση που έφυγε προς όλα τα ΜΜΕ διαμορφώνουν νέα δεδομένα.


Από τη μια πλευρά το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να εμφανίσει στην κοινή γνώμη πως εισήλθε σε διαδικασία «εσωτερικής καθάρσεως» γι’ αυτό και διέγραψε τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ωστόσο για κάποιο άλλο πρόσωπο που έπαιξε σημαντικότερο ρόλο, ίσως και εν αγνοία εκείνου που δεν θέλει να παίξει το ρόλο του εξιλαστήριου θύματος, από την Ιπποκράτους δεν ακούγεται το παραμικρό. Πρόκειται για το μεγάλο στοχαστή κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος εμφανίσθηκε το βράδυ της Πέμπτης περιχαρής σε πανάκριβο εστιατόριο σούσι της Κηφισιάς θαυμάζοντας ζωγραφισμένες οροφές!

«Εσωτερική κάθαρση» στο ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να επιτευχθεί αν κάποιοι επιβάλλουν λήθη όσον αφορά στα έργα και τις ημέρες του κ. Παπανδρέου στο θώκο του πρωθυπουργού.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Παπακωνσταντίνου ...

Από ΕΥΠ ο Παπακωνσταντίνου για να μην εξαφανιστεί...Διαστάσεις και μάλιστα κατασκοπευτικού θρίλερ παίρνει η υπόθεση εντοπισμού του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με εμπλοκή και της ΕΥΠ!


Πιο συγκεκριμένα και όπως έγινε γνωστό εδώ και λίγες ημέρες, κλιμάκιο της ΕΥΠ βρίσκεται στην Ολλανδία με αυστηρές εντολές για παρακολούθηση φυσική αλλά και σε επίπεδο τηλεπικοινωνιών του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά και στενών συνεργατών του.

Η ΕΥΠ αποδίδει μεγάλη σημασία στην αποστολή του κλιμακίου, το οποίο στελεχώνεται από επίλεκτους πράκτορες του 3ου Τμήματος Αντικατασκοπείας.
Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ενώ ο Γ. Παπακωνσταντίνου βρισκόταν στην Ολλανδία, το κινητό που χρησιμοποιούσε ελάμβανε σήμα