Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

Επικίνδυνα παγιδευμένη η Κύπρος από τις ΗΠΑ

Επικίνδυνα παγιδευμένη η Κύπρος από τις ΗΠΑΤου ΚΩΣΤΑ ΓΕΝΝΑΡΗ

Η Κύπρος εμπλέκεται αργά αλλά σταθερά στη στρατηγική διαχείριση από μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών της κρίσης στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα βεβαίως τον ισραηλινό πόλεμο κατά των Παλαιστινίων. Η απάντηση της εκπροσώπου του Στέητ Ντηπάρτμεντ στις ερωτήσεις του συναδέλφου Μιχάλη Ιγνατίου, ήταν μια σαφής ένδειξη, αλλά η εικόνα ξεκαθάρισε με το κείμενο της πρότασης του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Κέρυ για μια συμφωνίας «ανθρωπιστικής εκεχειρίας» επτά ημερών. Το περιεχόμενο της πρότασης αποκάλυψε η ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ, η οποία σημειώνει ότι το κείμενο προκάλεσε την οργή των Ισραηλινών.

Στενοί συνεργάτες του Πούτιν στο στόχαστρο της ΕΕ

Στενοί συνεργάτες του Πούτιν στο στόχαστρο της ΕΕΗ Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει να στοιχειοθετήσει επιχειρηματίες οι οποίοι πρόσκεινται στον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν και κατηγορεί ότι «υποστηρίζουν ενεργά» την αποσταθεροποίηση της ανατολικής Ουκρανίας και την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας ή έχουν «επωφεληθεί» άμεσα από την κρίση, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο συγκλίνουσες ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές.

Οι γερμανικές αρχές επιμένουν να επιβληθούν κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες. «Πρέπει να παγώσουμε τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διαθέτουν αυτοί (σε τράπεζες) στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και να ανακαλέσουμε τις άδειες εισόδου τους» στην ΕΕ, δήλωσε το Σάββατο ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. «Πρέπει να το κάνουμε την επόμενη εβδομάδα», επέμεινε.

Ειδικό Δικαστήριο για τον Παπακωνσταντίνου εισηγείται ο εισαγγελέας

Ειδικό Δικαστήριο για τον Παπακωνσταντίνου εισηγείται ο εισαγγελέας
Εισήγηση του εισαγγελέα να παραπεμφθούν και τα ξαδέλφια του, Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της, Συμέων Σικιαρίδης, και ο Ανδρέας Ρωσσώνης (σύζυγος της ξαδέρφης του πρώην υπουργού, Μαρίνας)

Την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο (Υπουργοδικείο) του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, και των συγγενικών του προσώπων, πρότεινε ο εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου, Βασίλης Πλιώτας, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ. Πλιώτας αντικατέστησε τον μέχρι τώρα εισαγγελέα του Δικαστικού Συμβουλίου, Αναστάσιο Κανελλόπουλο, ο οποίος στις 30 Ιουνίου 2014 αποχώρησε από το δικαστικό σώμα λόγω συμπληρώσεως του ορίου ηλικίας.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου βαρύνεται με δύο κακουργηματικά αδικήματα