Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Το ΚΚΕ κλείνει (και) τον «902»... (τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι;)


Κλείνει ο «902»
Κλείνει η αυλαία για το κανάλι του Περισσού. Με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, η τηλεόραση του «902» παύει να μεταδίδει το πρόγραμμά της, εξαιτίας του ιδιαίτερα μεγάλου κόστους λειτουργίας της με τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση.

«Παρά τις προσπάθειες που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορεί να λειτουργεί ο τηλεοπτικός σταθμός, αυτό σήμερα είναι αδύνατο για οικονομικούς λόγους», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ και σημειώνεται πως η ΚΕ είχε ήδη ενημερώσει, εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, όλα τα κομματικά όργανα και τις ΚΟΒ για τις δυσκολίες και το ενδεχόμενο να σταματήσει η λειτουργία της τηλεόρασης του «902».

Σύμφωνα με τον Περισσό, τα έσοδα του «902» από τη διαφήμιση ήταν πενιχρά, δεδομένου ότι ήταν σταθμός του ΚΚΕ, (τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν σταθμός του ΚΚΕ:) ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «ακόμη και από την κρατική διαφήμιση έπαιρνε ψίχουλα».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το κενό της τηλεόρασης του «902» θα καλυφθεί με τη δημιουργία ειδησεογραφικού πόρταλ, με εθελοντική δουλειά μελών του Κομμουνιστικού Κόμματος, ενώ για τους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού που μένουν πλέον χωρίς δουλειά, δίνεται η αόριστη και γενική υπόσχεση στήριξής τους...

Εδώ, φαντάζομαι, δεν θα έρθει το ΠΑΜΕ να απο-κλείσει τον Σταθμό για να διεκδικήσει τη συνέχιση της λειτουργίας του και την διατήρηση των θέσεων εργασίας...

Ακόμα μία επιχείρηση του ΚΚΕ που κλείνει και αποδεικνύει ότι τα μεγάλα λόγια κατά του κεφαλαίου, των ιδιωτών κτλ. (διευκρινίζω ότι δεν είμαι υπέρ του "Κεφαλαίου") και το υπέρμαχο για ενιαία κέντρα ελέγχου των επιχειρήσεων για το λαό  με "λαΐκές" εταιρείες, είναι κλασσικά κενά και μικροπολιτικά. Όταν το ΚΚΕ δεν μπορεί να λειτουργήσει και να στηρίξει τις επιχειρήσεις του (βλ. 902, Τυποεκδοτική, Ριζοσπάστη κτλ.) έχοντας και τους μισούς εργαζομένους σε καθεστώς εθελοντισμού και τους άλλους μισούς σε ειδικές συμβάσεις αορίστου (όχι χρόνου) μισθολογίου, τότε πώς μπορεί ακόμα να έχει ακροατήριο για τις ιδεολογικοπολιτικές του ιδέες περί οικονομίας και κεφαλαίου; (Ρητορικό το ερώτημα εννοείται).

ΙΖ

Πάνε για διακοπές και ζουν... εφιάλτη


Πήγαν για διακοπές και κατέληξαν σε... προσωρινά κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών δεκάδες ανυποψίαστοι Ελληνες που επισκέφθηκαν πρόσφατα την Αυστραλία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε στο φως η ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος», το τελευταίο διάστημα -και μόνο στη Μελβούρνη- τουλάχιστον 20 Ελληνες που βρέθηκαν στη χώρα για τουρισμό οδηγήθηκαν σε κέντρα κράτησης, αφού δεν έπεισαν τις Αρχές ως... τουρίστες!

Τον τελευταίο καιρό άλλωστε έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των Ελλήνων που ταξιδεύουν στην αχανή χώρα είτε ως τουρίστες, με τουριστική βίζα, είτε ως οικονομικοί μετανάστες ή ως ομογενείς -κάτοχοι αυστραλιανών διαβατηρίων-, που για επαγγελματικούς λόγους παλιννοστούν. Η κυβέρνηση της Αυστραλίας όμως φαίνεται να μη βλέπει με καλό μάτι τους χιλιάδες επισκέπτες από την Ευρώπη που την κατακλύζουν τελευταία, με το σκεπτικό της πιθανής μόνιμης εγκατάστασής τους σε αυτή. Ετσι διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι και στους τουρίστες, οι οποίοι πρέπει αναγκαστικά να έχουν στην κατοχή τους το αεροπορικό εισιτήριο της επιστροφής καθώς και αρκετά χρήματα για το διάστημα που θα βρίσκονται στη χώρα και φυσικά την απαραίτητη τουριστική βίζα. Επομένως, όσοι δεν «γεμίζουν το μάτι» των ελεγκτών κατά την είσοδό τους στην Αυστραλία στέλνονται άμεσα πίσω στη χώρα προέλευσής τους, αφού πρώτα γευτούν την αυστραλιανή «φιλοξενία» στα προσωρινά κέντρα κράτησης, όπου οδηγούνται κατά κανόνα οι λαθρομετανάστες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα οι Αρχές δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο ταλαιπωρώντας άδικα «γνήσιους τουρίστες», οι οποίοι έχουν προηγουμένως ξοδέψει ένα αρκετά σημαντικό ποσόν προκειμένου να φτάσουν ως τη μακρινή Αυστραλία και τελικά στέλνονται «πακέτο» πίσω στη χώρα τους, μόνο και μόνο επειδή οι αρμόδιοι ελεγκτές δεν τους θεώρησαν... προσωρινούς επισκέπτες!

Αγγελος Σκορδάς

Ας σεβαστούμε επιτέλους την Εθνεγερσία


Του Κων/νου Χολέβα

Μειοψηφίες θορυβώδεις έχουν βάλει σκοπό να αποκόψουν τον Ελληνισμό από το ιστορικό παρελθόν του.

Δεν είναι λίγα τα φαινόμενα ασέβειας, χλευασμού και παραποίησης της αλήθειας ως προς τη μεγάλη Ελληνική Επανάσταση του 1821. Για να βοηθήσω τη μνήμη των αναγνωστών, αναφέρω ορισμένα γεγονότα των τελευταίων ετών που στενοχώρησαν τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων. Το σχολικό βιβλίο της κ. Μ. Ρεπούση αγιοποιούσε την Τουρκοκρατία και προσπαθούσε να παρουσιάσει το παιδομάζωμα σαν ένα απλό στρατολογικό γραφείο!

Έλληνες ιστορικοί συνεργάστηκαν στην προσπάθεια του Τζορτζ Σόρος και άλλων ιδρυμάτων για να παρουσιάσουν μία τετράτομη Ιστορία των Βαλκανίων με φιλοτουρκική και φιλοσκοπιανή θεώρηση των πραγμάτων. Η τηλεόραση του ΣΚΑΪ παρουσίασε μία σειρά οκτώ επεισοδίων, που κατέληγε σε δύο ατεκμηρίωτα συμπεράσματα: Πρώτον, ότι περνούσαν θαυμάσια οι πρόγονοί μας υπό τους Οθωμανούς και, δεύτερον, ότι δεν υπήρχαν Έλληνες πριν από το 1780! Στη συνέχεια είδαμε να εκλέγεται βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ένας κύριος που δηλώνει συγγραφέας και έγινε γνωστός διότι χλεύασε μέσω Διαδικτύου τον Θ. Κολοκοτρώνη. Και προ δύο μηνών ανέβηκε στη σκηνή του Φεστιβάλ Αθηνών μία θεατρική παράσταση που διακωμωδούσε τον εθνομάρτυρα Αθανάσιο Διάκο, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Εάν όλα αυτά συνδυαστούν με την

Ξέθαψαν τη φρίκη του Αττίλα!


Έχουν περάσει 38 χρόνια. Στην περίπτωση αυτή όμως ο χρόνος δεν έθαψε για πάντα τον πόνο του θανάτου, καθώς ο εφιάλτης της εισβολής στην Κύπρο ζωντάνεψε ξανά τις τελευταίες ημέρες, ξεπηδώντας μέσα από τις μαύρες σελίδες της σύγχρονης Ιστορίας κι αποκαλύπτοντας το πραγματικό πρόσωπο της «ευρωπαϊκής» Τουρκίας· μιας Τουρκίας που πάντα γνώριζε ότι Αγνοούμενοι δεν υπήρξαν ποτέ, καθώς όλοι -αθώοι πολίτες, γυναικόπαιδα, ακόμη και βρέφη- είχαν δολοφονηθεί εν ψυχρώ από τις στρατιωτικές της δυνάμεις.

Παρ' όλα αυτά όμως, η πληροφορία που είδε τώρα το φως της δημοσιότητας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί -το λιγότερο- συγκλονιστική, αφού σύμφωνα με αυτήν εντοπίστηκαν τα οστά του νεαρότερου αγνοουμένου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Τα οστά ενός βρέφους μόλις μερικών μηνών, το οποίο είχε γεννηθεί το 1974, και οι Τούρκοι το δολοφόνησαν αφού το πήραν κυριολεκτικά μέσα από την αγκαλιά της μάνας του! Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, πρόκειται για τον Ανδρέα Κυριάκου, του Κυριάκου, από το Τραχώνι Κυθρέας, ο οποίος δολοφονήθηκε ελάχιστα λεπτά προτού πέσουν επίσης νεκροί από τα τουρκικά πυρά η μητέρα του, η 11χρονη αδελφή της, η γιαγιά του, καθώς και άλλοι άμαχοι.

Οι ενδείξεις για τον εντοπισμό του μικρότερου σε ηλικία αγνοουμένου της εισβολής προκύπτουν από τον εντοπισμό εννέα λειψάνων αγνοουμένων (συμπεριλαμβανομένων και των οστών του βρέφους) στα Κατεχόμενα, που παραπέμπουν σε ομαδική δολοφονία την οποία διέπραξαν οι Τούρκοι, εις βάρος γυναικοπαίδων, τον Αύγουστο του 1974. Σύμφωνα δε με τις πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», τα οστά βρέθηκαν στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας - Αμμοχώστου, κοντά στο χωριό Τραχώνι, και η εκταφή τους έγινε σε δύο φάσεις. Παρ' όλα αυτά όμως, η ταυτότητα των λειψάνων που έχουν εντοπιστεί θα διαπιστωθεί ίσως σε μερικά χρόνια, εκτός και αν επισπευσθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης των οστών.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο ομαδικός τάφος στο οποίο βρέθηκαν και τα οστά του μικρότερου σε ηλικία αγνοουμένου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο δεν ήταν ο μοναδικός που εντοπίστηκε το τελευταίο διάστημα. Πρόσφατα εντοπίστηκε κι άλλος ομαδικός τάφος στην περιοχή Χαμίτ Μάντρες, όπου βρέθηκαν οκτώ λείψανα, τα οποία εικάζεται ότι ανήκουν σε πολίτες.

dimokratianews.gr

Ενέδρα θανάτου στον δημοσιογράφο Κ. Βαξεβάνη

Ενέδρα θανάτου στον δημοσιογράφο Κ. Βαξεβάνη
«Πρόσεχε γιατί μπορεί να σε φάνε και να σκηνοθετήσουν μια ληστεία ή μια διάρρηξη»... 

Με ένα κείμενό του στην ιστοσελίδα του,koutipandoras.gr, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης μιλά ανοιχτά για την επίθεση που δέχτηκε τα ξημερώματα Κυριακής.

Ο δημοσιογράφος αναφέρει πως τον παρακολουθούσαν για μέρες και πως θέλησαν να τού στήσουν ενέδρα. Ωστόσο στάθηκε τυχερός, καθώς ένα σκασμένο λάστιχο και ένα σκυλί, στάθηκαν «σωτήριες επεμβάσεις»...

Διαβάστε όπως περιγράφει ο ίδιος τις δραματικές ώρες που βίωσε...