Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012

Η πιο φοβική παρέλαση στη Μεταπολίτευση

Η πιο φοβική παρέλαση στη ΜεταπολίτευσηΜέσα σε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και τους αστυνομικούς να είναι περισσότεροι από τους πολίτες και τους παρελαύνοντες διεξάγεται σήμερα η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα. Κατά την υπόκρουση του Εθνικού Ύμνου, μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Άγνωστου Σρατιώτη, ακούστηκαν μόνον οι φωνές των αγημάτων να τον ψάλλουν.

Προηγουμένως κατα τη διάρκεια της δοξολογίας στο Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη, η οδός Σκουφά και οι γύρω δρόμοι ήταν αποκλεισμένοι.

Χαρακτηριστικό του κλίματος είανι ότι στην παρέλαση δεν θα συμμετάσχουν, διαμαρτυρόμενοι, οι ανάπηροι πολέμου. 

Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα, ενώπιον της Πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, ενώ σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιηθούν μαθητικές παρελάσεις. Νωρίτερα, θα γίνει δοξολογία στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.   

Η αστυνομία βρίσκεται σε συναγερμό, καθώς χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις, για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων. Θα αποκλειστεί η πρόσβαση του κοινού κοντά στο Σύνταγμα, όπου βρίσκεται η εξέδρα των επισήμων, ενώ στην Αθήνα, η αστυνομία θα έχει τη συνεργασία και δύο εισαγγελέων, με εντολή των οποίων θα οδηγείται στο αυτόφωρο όποιος επιχειρήσει να διακόψει την παρέλαση.    

Από το πρωί, γίνονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με απαγόρευση της στάσης ή της στάθμευσης γύρω από το Σύνταγμα, ενώ σταδιακά θα διακόπτεται η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους, ενώ κλειστοί είναι και οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό και Ακρόπολη.

Ας ευχηθούμε την επόμενη χρονιά τα πράγματα να είναι διαφορετικά.
  
Πληροφορίες από ΑΠΕ