Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

Επιχείρηση «χειραγώγησης» του πολιτικού σκηνικού στήνει το ΔΝΤ

Επιχείρηση «χειραγώγησης» του πολιτικού σκηνικού στήνει το ΔΝΤΜέρες προ των εκλογών του Μαΐου 2012 ζει η χώρα, την εποχή δηλαδή που τα κέντρα λήψης αποφάσεων του εξωτερικού προσπαθούσαν άλλοτε με αιχμηρά υπονοούμενα και άλλοτε με αυστηρά τελεσίγραφα, να επηρεάσουν το εγχώριο πολιτικό σκηνικό.

Επειδή η λήθη είναι μερικές φορές πιο επικίνδυνη από την άγνοια, είναι χρήσιμο να θυμηθούμε τις ωμές παρεμβάσεις του ΔΝΤ προ των εκλογών του 2012, με τις οποίες επιχειρούσε να εκβιάσει εκ των προτέρων την πολιτική συναίνεση των μέχρι τότε δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Θεοδωράκης: «Δεν στηρίζω κανένα κόμμα»

Θεοδωράκης: «Δεν στηρίζω κανένα κόμμα»Η ανακοίνωση του Μίκη Θεοδωράκη έχει ως εξής:
«Πληροφορούμαι ότι έχει κατακλύσει το διαδίκτυο "είδηση" για δήθεν συνάντησή μου με αρχηγό πολιτικού κόμματος και για δήλωση στήριξης εκ μέρους μου του κόμματος αυτού.

Το ΔΙΑΨΕΥΔΩ κατηγορηματικά. Η "δήλωση" αυτή που αναπαράγεται τώρα, έχει γίνει προ διετίας, στα πλαίσια της προσπάθειας που είχα καταβάλει ως επί κεφαλής της ΣΠΙΘΑΣ για τη δημιουργία ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, στο οποίο βεβαίως είχε κληθεί να συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η προσπάθεια αυτή, όπως είναι γνωστό, δυναμιτίστηκε και απέτυχε.

Πιστεύω ότι οι θέσεις μου είναι γνωστές και εύχομαι να μη χρειαστεί να βρεθώ ξανά στη θέση αυτή, να διαψεύδω τα αυτονόητα.

Για τελευταία φορά,

Ιλιάδα και Οδύσσεια τα κορυφαία κλασικά έργα

Τα δύο ομηρικά έπη, η «Ιλιάδα» και η «Οδύσσεια», φιγουράρουν στις δύο πρώτες θέσεις των καλύτερων κλασσικών βιβλίων στον κόσμο, σύμφωνα με τη λίστα που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Μάλιστα, στον κατάλογο των δεκαπέντε κορυφαίων τα εννέα είναι ελληνικά. Μεταξύ αυτών το «Συμπόσιο» και ο «Φαίδων» του Πλάτωνα, οι «Βίοι Παράλληλοι» του Πλουτάρχου και τα «Εργα και Ημέραι» του Ησιόδου, το «Συμπόσιο» του Ξενοφώντος και οι «Ιστορίες» του Ηροδότου.

Ειδικότερα η λίστα έχει ως εξής: