Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013

Τι πραγματικά συνέβη με την Χ.Κλίντον; - Πόσο βάση έχουν οι θεωρίες απόπειρας εξόντωσης της;


Tι έχει συμβεί, τελικά με την Χίλαρι Κλίντον. Έχουν δημοσιοποιηθεί στην Ελλάδα οι εκτιμήσεις που συνδέουν την περιπέτεια της υγείας της με τραγικά γεγονότα (χωρίς να αποκλείεται και η απόπειρα δολοφονίας της με τρόπο τέτοιο που να φανεί ως ατύχημα). 

Ενώ κάποιοι αναλυτές συνδέουν το όλο θέμα γύρω πό την ιστορία της αναγκαστικής προσγείωσης ενός αμερικανικού αεροσκάφους στο Ιράν. Πιο συγκεκριμένα και όπως έχει επίσης γράψει πρώτο το defencenet.gr "μικρό αμερικανικό πολιτικό αεροσκάφος" πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Ahwaz σε μια περίεργη ιστορία, αφού αμερικανικά αεροπλάνα δεν περνάνε ούτε για αστείο έστω κοντά στον εναέριο χώρο του Ιράν.

Το παραπάνω ...

Τα εθνικά θέματα μπροστά στο 2013

Μαζί με τις ευχές μου για καλή και ευλογημένη χρονιά, θα επιχειρήσω, αγαπητοί αναγνώστες, μία σύντομη αποτίμηση των εθνικών θεμάτων στο μεταίχμιο των δύο χρόνων. Η πρόβλεψή μου είναι ότι το 2013 σε έξαρση θα βρεθούν τα θέματα της ΑΟΖ και των ελληνοαλβανικών σχέσεων. Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά είναι διατεθειμένη να ανακηρύξει την ελληνική ΑΟΖ, αλλά η δυσκολία ξεκινά από εκείνο το σημείο. 

Πρέπει να γίνει οροθέτηση με την Ιταλία, την Αλβανία, την Κύπρο, την Αίγυπτο, τη Λιβύη και την Τουρκία. Η ελληνική διπλωματία πρέπει να αντιμετωπίσει επιτυχώς την τουρκική ένσταση για το Καστελλόριζο, τη διεκδίκηση της Λιβύης στην ΑΟΖ της Γαύδου, τον τουρκικό δάκτυλο που ακύρωσε τη σχετική συμφωνία με την Αλβανία και άλλα παρεμφερή θέματα. Πάντως ελπίζω να γίνει τουλάχιστον το πρώτο βήμα, η ανακήρυξη, για να μην δίνουμε την εντύπωση του ψοφοδεούς. Οι ελληνοαλβανικές σχέσεις δεν αφορούν μόνο τα θαλάσσια ύδατα, αλλά πρωτίστως την αυξημένη φραστική επιθετικότητα των πολιτικών ηγετών στα Τίρανα. Διεκδικούν δικαιώματα για τους Τσάμηδες και για ανύπαρκτες μειονότητες, ζητούν τα Γιάννενα και την Πρέβεζα, ενώ στερούν σταδιακά και συστηματικά τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής κοινότητας. 

Οφείλουμε να επιδείξουμε μεγαλύτερη πυγμή, διότι η υποχωρητικότητα ...

Από κόμμα «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», κόμμα… «ανεξαρτήτως Ελλήνων»

Σωτήρης Μητραλέξης 

Εξετάζοντας το ζήτημα του χρόνου, ο Αριστοτέλης αναρωτιέται κατά πρώτον αν ο χρόνος υπάρχει πραγματικά, αν όντως συγκαταλέγεται στα υπαρκτά ή όχι (πότερον τῶν ὄντων ἐστὶν ἢ τῶν μὴ ὄντων, εἶτα τίς ἡ φύσις αὐτοῦ: Φυσικά 217b 29). Την ίδια ερώτηση πρέπει να θέσουμε προκειμένου περί του κόμματος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων». Πέρα από την φιλοδοξία διαφόρων minores, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» προέκυψαν από την απολύτως πραγματική απόσχιση του «αντιμνημονιακού» (με την έννοια του «να καούν τα κάρβουνα»), δραχμικού και αρκούντως αντιευρωπαϊκού σκέλους της παράταξης δεξιότερα του κέντρου. (Δεν προσπαθούμε εδώ να καταγγείλουμε αυτές τις τάσεις, απλώς διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν). 

Η σύνδεση μέχρις ταυτίσεως της αντιμνημονιακότητας, του δραχμικού πόθου και της καχυποψίας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση που καταλήγει σε πολιτική εχθρότητα μαζί της δεν είναι καθόλου αυτονόητη ούτε κατ’ ανάγκην φυσιολογική, το ένα δεν συνεπάγεται αναγκαστικά το άλλο, όμως οι συγκεκριμένες πολιτικές συνθήκες εκείνης της περιόδου, τα διλήμματα που επικράτησαν και εν τέλει η διάταξη των πολιτικών δυνάμεων δεσμεύει το συγκεκριμένο σχίσμα σε αυτά τα χαρακτηριστικά: αντιμνημονιακότητα-«να καούν τα κάρβουνα», δραχμή και αντι-Ευρώπη. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι που θα έδιναν ...

Σχόλια Στ. Παπαθεμελή και Π. Ηφαίστου για το «ανανικό» άρθρο Πρετεντέρη


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής έκανε το ακόλουθο σχόλιο στο άρθρο του Ι.Κ.Πρετεντέρη στα ΝΕΑ 12/12/2012   

Ασυγκράτητος στον ενθουσιασμό του ο αρθρογράφος των “Νέων” Ι. Κ. Πρετεντέρης για το κατάπτυστο Σχέδιο Ανάν επιδίδεται σ΄ ένα παράφορο εγκώμιο του θλιβερού σχεδίου (ΝΕΑ 12.12.12 ) που διανθίζει με βαρύτατους μειωτικούς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπο του Γενναίου Έλληνα που καθοδήγησε τους Ελληνοκυπρίους στο ηρωικό εκείνο ΟΧΙ του 2004, του Τάσσου Παπαδόπουλου. Χάρη στο ΟΧΙ εκείνο η Κυπριακή Δημοκρατία ζει, υπάρχει και δρα ως ελληνόκτητο υποκείμενο διεθνούς δικαίου, είναι μέλος του ΟΗΕ, της Ευρωζώνης, της ΕΕ της οποίας ασκεί και την προεδρία. 

Με το εγκωμιαζόμενο από τον αρθρογράφο Σχέδιο Ανάν η Κυπριακή Δημοκρατία ...

Ψάχνουμε (;) τον ΗρακλήΟ πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής έκανετην ακόλουθη δήλωση:   

Όταν ο πρωθυπουργός του κ.Παπακωνσταντίνου διεφήμιζε per mare per terra το διεφθαρμένο κράτος, του οποίου, κρίμασιν οις οίδε Κύριος, ηγείτο, ασφαλώς δε γνώριζε να κυβερνά αλλά σίγουρα οσφραίνονταν τη δυσωδία που εξέπεμπε ο στενός περίγυρός του, τον οποίο άλλωστε έστησε αυτοπροσώπως. 

Το αδίκημα πάντως για το οποίο κατηγορείται ο πρώην υπουργός- διαγραφή των συγγενών του από την επίμαχη λίστα Λαγκάρντ- βαρύτατο βεβαίως, είναι πολλοστημόριο εν σχέσει προς την πράξη απόκρυψης της λίστας και μη προώθησής της στις αρμόδιες φορολογικές και δικαστικές αρχές για τα περαιτέρω. Πελώρια οροσειρά η «κόπρος του Αυγείου» του καταρρέοντος συστήματος. Η ελληνική κοινωνία ψάχνει (;) τον Ηρακλή!