Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Τη δημιουργία νέου πολιτικού μετώπου ανακοίνωσε ο Μίκης

Τη δημιουργία ενός νέου πατριωτικού πολιτικού μετώπου με την ονομασία    "Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση"  (προφανώς ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.)
που θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του σε λίγες ημέρες, ανακοίνωσε στη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.
   
"Αυτή η νέα πολιτική ηγεσία θα πρέπει να αποτελείται από πολίτες από όλους του χώρους της εθνικής μας ζωής με αξία και ήθος" ανέφερε και πρόσθεσε ότι η δύναμη του λαού είναι η ενότητά του γύρω από ένα κοινό λάβαρο που γράφει "Ελευθερία και ανεξαρτησία και μια πολιτική ηγεσία με δύο συνθήματα "αλληλεγγύη και αντίσταση".
   
"Οι μέρες και οι ώρες είναι κρίσιμες και οφείλουμε να λέμε την αλήθεια, όσο σκληρή κι αν είναι", δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης και έκανε λόγο για κάποιες δυνάμεις που όπως είπε εξετάζουν "μεθοδικά την καταστροφή της πατρίδας και τη μετατροπή του λαού σε λαό ραγιάδων".
   
Πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις αυτές έχουν καταφέρει να ελέγχουν το σύστημα εξουσίας της χώρας και είπε ότι με τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις πέτυχαν να αποκλείσουν κάθε σχέση τη χώρας μας με άλλες χώρες.
   
"Οι δανειστές μας" τόνισε, "το πολύ σε πέντε χρόνια θα έχουν καταφέρει να έχουν δικά τους τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τις μεγάλες οδικές αρτηρίες, την ηλιακή ενέργεια, το νερό, τα δημόσια ακίνητα και τα ιστορικά μας μνημεία".
   
Νωρίτερα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Ζησιμάτος ευχαρίστησε τον Μίκη Θεοδωράκη για την παρουσία του στην εκδήλωση και τον χαρακτήρισε μεγάλο πρεσβευτή του πολιτισμού και του ελληνισμού.
   
Ανέφερε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης φωτίζει και θα φωτίζει στα πέρατα του κόσμου αυτό που οι άλλοι θέλουν να μειώσουν το απέραντο ελληνικό φώς που έδινε και δίνει ο πολιτισμός μας.
   
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος βουλευτές όλων των κομμάτων και ο πρόεδρος του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος.

"Επίκαιρα"

Ως πολιτικό αεροσκάφος διείσδυσε στη Ρω το τουρκικό ελικόπτερο!

Image
«Κρυμμένο» μέσα σε δεκάδες πολιτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, κατάφερε το τουρκικό ελικόπτερο S-70B6 SeaHawk να διεισδύσει μέχρι την περιοχή της Ρω, αποδεικνύουν πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αποδεικνύοντας ότι επρόκειτο για συντονισμένη ενέργεια αιφνιδιασμού του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης και διείσδυσης σε βάθος εντός της ελληνικής αεράμυνας.
Συγκεκριμένα το ελικόπτερο, όπως από χθες ήδη είχε αποκαλύψει το defencenet.gr δεν εξόρμησε από τον ναύσταθμο του Ακσάζ, όπως ήταν λογικό να συμβεί (και ο οποίος ναύσταθμος παρακολουθείται στενά τόσο σε ότι αφορά την θαλάσσια, όσο και την εναέρια κίνηση), αλλά από την προκεχωρημένη αεροπορική βάση του Ντάλαμαν (LTBS) αρκετά  βορειότερα, από η οποία όμως λειτουργεί και πολιτικό αεροδρόμιο με μεγάλη κίνηση.
Από το Ντάλαμαν περνά ο αεροδιάδρομος (Ν127) που τέμνει τον αεροδιάδρομο R19 κάτω ακριβώς από το Καστελόριζο, όπως φαίνεται στον χάρτη που επισυνάπτουμε.
Τι σημαίνει αυτό: Ότι όλες οι πτήσεις πάνω σε αυτό τον αεροδιάδρομο μπορεί να θεωρηθούν επιβατικές/εμπορικές ή πτήσεις γενικής αεροπορίας (μικρά ιδιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα) και να μην τύχουν της απαιτούμενης προσοχής από το ελληνικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, όπως προφανώς συνέβη και χθες. 
Μέσα στην μεγάλη αεροπορική κίνηση του εν λόγω αεροδιαδρόμου N127 «κρύφθηκε» το ελικόπτερο του τουρκικού Ναυτικού και μάλιστα με φαίνεται ότι είχε τροποποιήσει και τον κώδικα του radar έτσι ώστε να μην ξεχωρίζει ότι πρόκειται για στρατιωτικό ελικόπτερο με αποτέλεσμα να υπάρξει σχεδόν απόλυτος αιφνιδιασμός και να μην φθάσουν στην περιοχή εγκαίρως τα ελληνικά μαχητικά.
Το όλο επεισόδιο και η μεθόδευσή του έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα όχι μόνο το ΓΕΕΘΑ και την Αεροπορία, αλλά ακόμα και στον Στρατό, αφού στην θέση του ναυτικού ελικοπτέρου θα μπορούσε να ήταν αντίστοιχο UH-60 των τουρκικών ειδικών δυνάμεων και μάλιστα να πετάξει μέσα στη νύχτα, υπό την κάλυψη πολιτικών αεροσκαφών με τραγικά αποτελέσματα και κυρίως με εθνικά τραγικά τετελεσμένα.
Σε διάβημα προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών προς την Τουρκία για το θέμα, αλλά δεν έχει τόσο ενδιαφέρον το περιεχόμενο του ελληνικού διαβήματος, αλλά το περιεχόμενο της τουρκικής απάντησης και όχι μόνο για το χθεσινό επεισόδιο, αλλά και για την υπέρπτηση επάνω από το Καστελόριζο πριν από δύο μήνες...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr