Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

Ξανασυστήνει το Μακεδονίας-Θράκης ο Σαμαράς!

Τα τρία υπουργεία που θα ξανα-δημιουργήσει ο νέος πρωθυπουργός!


Το είχε πει και το κάνει πράξη. Το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, το οποίο είχε εκπέσει σε...γραμματεία ξανασυστήνει ο Αντώνης Σαμαράς, όπως είχε εξαγγείλει εξάλλου προεκλογικά. 

Εκτός από αυτό θα δημιουργηθούν ξανά, όπως είχε πει επανειλημμένως ο πρωθυπουργός, και τα Τουρισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας. 

Τρία υπουργεία-ορόσημο για την ίδια την Ελλάδα.

Βόμβα Μεντβέντεφ: Ιδρύουν Ευρασιατική Ένωση με ισχύ Σοβιετικής Ένωσης!

Μια τεράστια οικονομική, πολιτική και σε δεύτερη φάση, οικονομική, ένωση η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση που θα δώσει την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αλλά την πρώτη σε ενεργειακά αποθέματα, την πρώτη σε πυρηνική στρατιωτική ισχύ και μία από τις πρώτες σε συμβατική στρατιωτική ισχύ, η οποία θα καταλαμβάνει σχεδόν όλα τα εδάφη της πρώτη Σοβετικής Ένωσης και θα καλύπτει το 1/6 της χερσαίας επιφάνειας του πλανήτη, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Οι χώρες μέλη της Ένωσης θα είναι η Ρωσία, η Λευκορωσία, το Καζακστάν, η Αρμενία, και το Τατζικιστάν.

Ποινική δίωξη κατά Ιφικράτη Αμυρά (ΣΥΡΙΖΑ)


ImageΠοινική δίωξη κατά του Ιφικράτη Αμυρά που καλούσε - μέσω διαδικτύου- σε ένοπλη εξέγερση τους πολίτες- άσκησε ο εισαγγελέας της Αθήνας κ. Δραγάτσης.

Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη για πρόκληση των πολιτών σε διάπραξη κακουργημάτων και παραπέμφθηκε απευθείας από τον εισαγγελέα σε δίκη.

Πρώτες απειλές από Τουρκία για "Προστασία της τουρκικής μειονότητας στην Δ.Θράκη"!


Πρώτες απειλές από Τουρκία για "Προστασία της τουρκικής μειονότητας στην Δ.Θράκη"!

Eυθεία απειλή για προστασία των δικαιωμάτων της "τουρκικής μειονότητας" - όπως την χαρακτήρισε - της Θράκης εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι "καταπατά την Συνθήκη της Λωζάνης", όσον αφορά τα δικαιώματα της μειονότητας στη Θράκη, ξεχνώντας ότι και μόνο που αναφέρεται σε "τουρκική" μειονότητα αυτό αποτελεί παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης στην οποία η Τουρκία αναγνωρίζει μόνο τον θρησκευτικό χαρακτήρα της μειονότητας. 

Ο Νταβούτογλου είπε ότι πολλοί «Τούρκοι»(!)  από την Δυτική Θράκη και ανέφερε: "Ένα πρόσωπο μη ελληνικής εθνικότητας που εγκαταλείπει την Ελλάδα, χωρίς να έχει την πρόθεση να επανέλθει, χάνει την ελληνική του ιθαγένεια, για να συμπληρώσει, «αυτό είναι ένα καθαρό παράδειγμα διακρίσεων εις βάρος των εθνικών μειονοτήτων στην Ελλάδα"…

Πως χάθηκαν οι«Μικρές Μόσχες» - Το ΚΚΕ βυθίστηκε στο Αιγαίο

Στα «κόκκινα» νησιά της Σάμου, της Ικαρίας και στους Φούρνους ο Περισσός έχασε την παραδοσιακή επιρροή του δίνοντας τη θέση του σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
 
Στα 38 χρόνια της Μεταπολίτευσης το ΚΚΕ κατάφερε τον Μάιο να κερδίσει μονοεδρική περιφέρεια πρώτη φορά χωρίς την υποστήριξη άλλων πολιτικών δυνάμεων.
 
Συνέβη με τον Νομό Σάμου που, εκτός από το νησί του Πυθαγόρα, περιλαμβάνει την Ικαρία και τους Φούρνους.
 
Κράτησε την έδρα λίγο περισσότερο από ένα μήνα. Την έχασε στην αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής. Είναι απώλεια που προσμετράται κι αυτή στις συνέπειες της βαριάς ήττας που επιφύλαξαν για το Κομμουνιστικό Κόμμα οι κάλπες της 17ης Ιουνίου.