Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

Χένρι Κίσινγκερ: Η αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ρωσίας με αφορμή την Ουκρανία θα έρθει αρκετά σύντομα

HENRY KISSINGERΟ Βλαντιμίρ Πούτιν, οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και βέβαια οι Ουκρανοί ηγέτες. Όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης στην κρίση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα, σύμφωνα με τον Χένρι Κίσινγκερ.
Με άρθρο του, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ -που κατά πολλούς στα 90 του ακόμη επηρεάζει το Λευκό Οίκο- επισήμανε πως κανείς δεν μπορεί να διαχωρίσει την Ουκρανία από τη Ρωσία, αλλά ούτε και να επιτρέψει να την μετατρέψει το Κρεμλίνο σε «δορυφόρο» της. Και παρουσίασε τα τέσσερα βήματα για την έξοδο από την κρίση.

Αναλυτικά το άρθρο του Χένρι Κίσινγκερ στην Washington Post

Μετά τα McDonalds, η σειρά της Starbucks;

Μετά τα McDonalds, η σειρά της Starbucks;Άρθρα γνώμης του οικονομολόγου Πάνου Μουρδουκούτα για το περιοδικό FORBES (“Starbacks is cutting coffee prices. In Greece”, “McDonalds lost the Greek market. Is Starbucksnext?”) καταγράφουν την πορεία δύο αμερικανικών εταιριών εστίασης στην Ελλάδα.

Όσον αφορά σε γνωστή εταιρία πώλησης καφέ, κατά τον Μουρδουκούτα, υποχρεώνεται να μειώσει τις τιμές της στην Ελλάδα, αφενός λόγω της μείωσης του ΦΠΑ, αφετέρου και κυρίως ωστόσο, εξαιτίας του ανταγωνισμού από εγχώρια αλυσίδα καφέ με ισχυρή κουλτούρα προσφορών (Mikel).