Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

Εγκλήσεις δημοσιογράφων και του προέδρου του ΕΦΕΤ για την Coca Cola

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος
Σε κλήσεις για απολογία αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση της ύποπτης Coca Cola και Sprite που βρέθηκαν με αλλοιωμένα συστατικά κλήθηκαν χθες τόσο οι δημοσιογράφοι που ανακίνησαν το θέμα όσο και ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Γιάννης Μίχας. Παράλληλα και η διοίκηση της εταιρείας έχει κληθεί να απολογηθεί για τις αστοχίες της, ιδιαίτερα μετά τις κυριακάτικες αποκαλύψεις πως αργοπόρησε πέντε ολόκληρες ημέρες να συνεργαστεί με τον ΕΦΕΤ και να αποσύρει τις ύποπτες παρτίδες.

Προβλήματα για Κακουλίδη που δραπετέυει μέσω Κουβέλη

Δεν έχει εισαχθεί τίτλοςΣτις αίθουσες των δικαστηρίων οδηγείται η κόντρα του ΑΝΤΕΝΝΑ με το Publicis Groupe, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian o ελληνικός όμιλος ΜΜΕ υπέβαλε μήνυση για απάτη κατά του Πέτρου Βενέτη και του Mathias Emmerich. Αιτία αποτελεί φυσικά η πτώχευση της Leo Burnett, που σύμφωνα με τον ANTENNA προκάλεσε ζημιές εκατομμυρίων στον Όμιλο σε επίπεδο διαφημιστικών εσόδων.

Την ίδια όμως τύχη σύμφωνα με πληροφορίες του moneypro αναμένεται σύντομα να έχει και ο Γιάννης Κακουλίδης που με την εταιρεία του UpSET! έχει φεσώσει την αγορά και τώρα επιχειρεί να δραπετεύσει από το πρόβλημα μέσω της πολιτικής και του φίλου του Φώτη Κουβέλη που τον κατεβάζει υποψήφιο στην Β' Πειραιά. Οι μηνύσεις είναι θέμα χρόνου λόγω των 35 εκατ. ευρώ που η εταιρεία έχει αφήσει ως χρέη.

«Ρεκόρ» θράσους από τον Βενιζέλο


Το θράσος του Ευάγγελου Βενιζέλου τελικά δεν έχει όρια. Σε μια συνέντευξη μνημείο πολιτικού αριβισμού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έσβησε από τον χάρτη τον Γ. Παπανδρέου, διαπιστώνοντας μπροστά στην επερχόμενη συντριβή του ότι δεν του είναι πια χρήσιμος. «Το κεφάλαιο αυτό έκλεισε» είπε για τον τέως πρωθυπουργό, αναγνωρίζοντάς του πάντως ανάληψη πολιτικής ευθύνης με την παραίτησή του, προφανώς επειδή του παρέδωσε το δαχτυλίδι της ηγεσίας. Δυόμισι χρόνια έκανε τον λαλίστατο «ύπαρχο», μια και υπήρξε εκ των συγγραφέων του Μνημονίου και χειροκροτητής των πλέον επαχθών μέτρων. Τώρα ανακάλυψε ότι ήταν «λάθος» το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» και ισχυρίστηκε ότι ήταν εξαρχής αντίθετος με την προσφυγή στο ΔΝΤ, χαρακτήρισε «ελλιπές» το πρώτο Μνημόνιο, αφού δεν αντιμετώπιζε τη βιωσιμότητα του χρέους, καταδίκασε εκ των υστέρων το δημοψήφισμα που τότε, «αιφνιδιασμένος» δήθεν, υπερασπίστηκε. Δεν παρέλειψε ασφαλώς να επιτεθεί στον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντ. Σαμαρά, κατηγορώντας τον για «εμμονή με την πρωθυπουργία», αφού «έχει την αίσθηση ότι η χώρα τού χρωστάει», όπως είπε. Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης στην απάντησή του επισήμανε: «Το θέατρο και τα ψέματα του Βενιζέλου δεν έχουν, τελικά, ούτε αρχή ούτε τέλος. Πανικοβλημένος από την κατάρρευση του κόμματός του, ψεύδεται ασύστολα. Εφτασε στο σημείο να πει, σήμερα, για το εγκληματικό δημοψήφισμα, που στήριξε με πάθος, ότι ήταν… λάθος εκτίμηση. Κανείς, όμως, δεν ξεχνά την πραγματικότητα: Στις 31/10/2011 έλεγε για την τυχοδιωκτική πρόταση Παπανδρέου ότι ήταν “κίνηση εκτόνωσης και λύτρωσης”! Και όχι μόνον αυτό. Προσπάθησε, σήμερα, να εμφανιστεί ότι ήταν αντίθετος και με το Μνημόνιο!».

O κ. Βενιζέλος, στη συνέντευξή του στο Mega, απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας στις επερχόμενες εκλογές -ενώ σε ένα ρεσιτάλ εγωκεντρισμού χρησιμοποίησε 29 φορές τη λέξη «εγώ»- και ζήτησε πρωτιά για το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να γίνει εντολοδόχος της διερευνητικής εντολής που θα οδηγήσει σε συναινέσεις και κυβέρνηση συνεργασίας.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «στο πρώτο Μνημόνιο πήγαμε κατ' ανάγκην», χαρακτηρίζοντάς το «απλό δάνειο» και διαχωρίζοντάς το από το δεύτερο, που περιείχε το PSI, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κ.τ.λ. Αντιλαμβανόμενος ότι η «συγγνώμη» που επανέλαβε δεν αρκεί, επιχείρησε να αποποιηθεί της όποιας ευθύνης, σημειώνοντας ότι δεν ανήκε στο «σύστημα που έκανε τις επαφές», παρουσιάζοντας εαυτόν ως τον μόνο που διαπραγματεύτηκε, αντί να εμφανιστεί σαν το «καλό παιδί» που θα έλεγε σε όλα «ναι».
  
dimokratia.gr / Μαριτίνα Ζαφειριάδου

Δημοσίευμα των Financial Times για τη βοήθεια που προσφέρει η Εκκλησία

ft

Στη ραγδαία αύξηση των προβλημάτων που προκάλεσε η οικονομική κρίση αλλά και στη βοήθεια που βρίσκουν οι άνθρωποι στην Εκκλησία, αναφέρεται δημοσίευμα των Financial Times.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στον εθελοντισμό που έχει αναπτυχθεί χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία και, φυσικά, της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στην πρωτοβουλία της ομάδας "Άρτος - Δράση" που πριν 15 χρόνια αποφάσισαν να βοηθήσουν μία ομάδα φτωχών Κούρδων μεταναστών που ζούσαν στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας προσφέροντας τους θρεπτικό, σπιτικό φαγητό και ψωμί το οποίο χορηγούσαν διάφορα αρτοποιεία της Αθήνας.

Αυτή η μικρή ομάδα εθελοντών μεγάλωσε και έχει αναλάβει τη φροντίδα ένος πολύ μεγαλύτερου αριθμού ανθρώπων. Προσφέρει τρόφιμα σε φτωχές οικογένειες και σερβίρει καθημερινά γεύματα σε χιλιάδες κατοίκους της ελληνικής πρωτεύουσας" αναφέρει το ρεπορτάζ.

Το δημοσίευμα των FT τονίζει ότι "τα επίπεδα της φτώχειας έχουν αυξηθεί απότομα και η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει επιδεινωθεί, αφήνοντας το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της χώρας να αγωνίζεται για να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα".

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες έχει αναπτυχθεί ένα κύμα εθελοντισμού για τους άνεργους και όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, σημειώνει το ρεπορτάζ.

«Για πολλούς Έλληνες που αναζητούν τακτικά επισιτιστική βοήθεια, η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει μετατραπεί σε πυλώνα στήριξης, με συσσίτια στις ενορίες τα οποία λειτουργούν στην Αθήνα και σερβίρουν γεύματα το μεσημέρι καθ 'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Έχω την αίσθηση της ασφάλειας γνωρίζοντας ότι το φαγητό θα είναι εκεί», λέει η Σταματία Παπάζογλου, συνταξιούχος εργαζόμενη στο δημόσιο τομέα».

«Ο Πατέρας Νικόλαος στην εκκλησία του Αγίου Φανουρίου στη Δραπετσώνα, ενός εργατικού προάστιου της Αθήνας, έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο προμηθευτών ενώ επειδή παλιότερα ήταν μάγειρας ετοιμάζει ο ίδιος το εβδομαδιαίο μενού των συσσιτίων» καταλήγει το δημοσίευμα.