Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Αυτές είναι οι 16 συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ- Ποιες αντιδρούν στα σχέδια του Τσίπρα εν όψει Συνεδρίου

syriza-simaies-660_17.pngΤην Τετάρτη έρχεται η «ώρα μηδέν» για τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος θα αποφασιστεί η αυτοδιάλυση των συνιστωσών και η δημιουργία ενός ενιαίου κόμματος, απόφαση η οποία δυσαρεστεί αρκετές από τις 16 συνιστώσες που συγκροτούν τον «πολύχρωμο» ΣΥΡΙΖΑ.

Η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, η αυτοδιάλυση των συνιστωσών, ο τρόπος εκλογής των νέων οργάνων, αλλά και τα πολιτικά επίδικα αποτελούν τα «αγκάθια» του Συνεδρίου στα οποία αναμένεται να επικεντρωθεί όλο το βάρος των συζητήσεων και αντιπαραθέσεων στο 1ο Ιδρυτικό Συνέδριο του κόμματος.

Μέχρι στιγμής, στο ενδεχόμενο αυτοδιάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούν ανοιχτά συνιστώσες όπως η ΔΕΑ, το ΔΗΚΚΙ, η ΚΕΔΑ και οι Ενεργοί Πολίτες του Μανώλη Γλέζου, ενώ μεταβατικό χρονικό για την αυτοδιάλυσή τους ζητά το ρεύμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ηγέτη της «Αριστερής Πλατφόρμας» του ΣΥΡΙΖΑ.


Ποιες είναι οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ:

Απαντούν στα περί "οργίων σπατάλης" οι συνεργάτες του Καραμανλή

3f04884ac6e43a3f754919f65827b1e6_M.jpgΣυγκεκριμένα στοιχεία της περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από τον Κ. Καραμανλή έδωσαν στην δημοσιότητα υπουργοί που συμμετείχαν στις κυβερνήσεις της ΝΔ κατά την περίοδο 2004- 2009 απαντώντας στο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο». 

Στην εφημερίδα παρουσιάζονται στοιχεία – που αμφισβητεί η πλευρά Καραμανλή –  σύμφωνα με τα οποία «για τη χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας έπαιξε καθοριστικό ρόλο το όργιο της σπατάλης την περίοδο 2004-2009 το οποίο εκθέτει πολιτικά τόσο τον Κ. Καραμανλή όσο και τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη και Ι. Παπαθανασίου, αλλά και τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, υπεύθυνο για τις εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης».

Υπουργοί που συμμετείχαν στις κυβερνήσεις του Κ. Καραμανλή σημειώνουν ότι:

O άνθρωπος των ΗΠΑ έγινε (τελικα) πρωθυπουργός στην Αίγυπτο...

Aυτόν που από την αρχή οι ΗΠΑ ήθελαν στην ηγεσία της Αιγύπτου τον Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι αυτόν επέλεξε μεταβατικός πρόεδρος Άντλι Μανσούρ να τεθεί επικεφαλής της νέας κυβέρνησης της χώρας, έγραψε η ελεγχόμενη από το κράτος εφημερίδα αλ Αχράμ σήμερα, τρεις ημέρες μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα που ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.

Το ότι ο Μανσούρ επρόκειτο να ονομάσει τον ΕλΜπαραντέι πρωθυπουργό είχαν αναφέρει νωρίτερα πηγές της προεδρίας και το κίνημα Ταμαρούντ, που διοργάνωσε πολλές από τις μαζικές κινητοποιήσεις εναντίον του Μόρσι.

Πηγή των ένοπλων δυνάμεων είπε ότι ο ΕλΜπαραντέι, αναμένεται να ορκιστεί απόψε.

Θεωρείται "άνθρωπος που χαίρει της εμπιστοσύνης των ΗΠΑ" και έχει εργαστεί με τους Αμερικανούς την εποχή που υπηρετούσε στην επιτροπή ατομικής ασφάλειας όπου με τις αναφορές του κάλυψε την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ.

Ωστόσο ένα ανώτερο στέλεχος του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης,