Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014

Τα οστά του Φιλίππου του Β’ στον βασιλικό τάφο ΙΙ των Αιγών

 Τα πρώτα συμπεράσματα-υποθέσεις στις οποίες κατέληξαν οι επιστημονικές ομάδες που μελετούν την τελευταία τετραετία τα ευρήματα από τους μακεδονικούς τάφους των Αιγών παρουσιάστηκαν σε επιστημονική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης με τίτλο «Νέα ευρήματα από τον τάφο Ι των Αιγών».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκαν οι δυο πρώτοι ομιλητές, Θεόδωρος Αντίκας, υπίατρος-καθηγητής της Ανατομίας και Φυσιολογίας σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ και Γιάννης Μανιάτης επικεφαλής του εργαστηρίου Αρχαιομετρίας του «Δημόκριτου»:

Η Σύντροφος Χίλαρυ

41_Comrade_Hillary• H Κυρία Κλίντον έχει ένα ενοχλητικό Μαρξιστικό παρελθόν...

By Victor Thorn*

Americans must ask themselves a question: Do they want another president who is the disciple of a Marxist radical by the name of Saul David Alinsky? Then you might want to rethink things if you are a fan of Hillary Rodham Clinton.

During the 2008 Democratic primaries, candidates Barack Hussein Obama and Hillary Clinton indicated that they were acolytes of the Jewish socialist extremist Alinsky. The situation is reminiscent of the 2004 presidential election when two members of the secret society Skull and Bones, George W. Bush and John F. Kerry, vied for the White House.

«Ας τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία και η Μακεδονία θα μάς σώσει»

Ο θάνατος του παλικαριού αφύπνισε τον Ελληνισμό και έτσι σώθηκε η Μακεδονία. Στις 13 Οκτωβρίου 1904 ο ανθυπολοχαγός του Πυροβολικού Παύλος Μελάς σκοτώθηκε από τουρκικό απόσπασμα στη Στάτιστα, σημερινό χωριό Μελάς της Καστοριάς. Ηταν εθελοντής, κανείς δεν τον υποχρέωσε να μεταβεί σε ένα έδαφος που ήταν τότε τουρκοκρατούμενο αλλά διεκδικείτο και από τους Βουλγάρους. Ο Μελάς, όπως πολλοί άλλοι αξιωματικοί, αγωνιστές, κληρικοί και εκπαιδευτικοί, εξέφρασε την υποστήριξη του ορθόδοξου Ελληνισμού στους γηγενείς Μακεδόνες, οι οποίοι ανθίσταντο κατά του διπλού κινδύνου. Ζητούσαν απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό και απαλλαγή από τα σχέδια του πανσλαβισμού και της Μεγάλης Βουλγαρίας.

Το 1904-1908 εκδηλώθηκε η ένοπλη αποκορύφωση του Μακεδονικού Αγώνος. Η προσπάθεια των Μακεδόνων είχε αρχίσει από το 1870, όταν εκδηλώθηκε η επεκτατική διάθεση των Βουλγάρων με τη σχισματική εκκλησιαστική Εξαρχία και αργότερα με τους ένοπλους κομιτατζήδες. Η μάχη συνεχίζεται και σήμερα, με όπλα τη διπλωματία, την ιστορική γνώση, την πολιτιστική ταυτότητα, την αγάπη για την πατρίδα και για την αλήθεια. Από το 1991 που διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία ένα τεχνητό έθνος, δημιούργημα του κομμουνιστή δικτάτορα Τίτο, απέκτησε κρατική οντότητα και διεκδικεί το όνομα, την Ιστορία και τον πολιτισμό της ελληνικής Μακεδονίας. 

Η Ελλάδα πλήρωσε «ακούρευτο» ομόλογο (ύψους 193.000.000 ευρώ) του ΟΣΕ στους ξένους

Χθες η χρεοκοπημένη αλλά «έντιμη» Ελλάδα πλήρωσε στο ακέραιο ένα ακόμα «ακούρευτο» ομόλογο (το τρίτο κατά σειρά), ύψους 193.000.000. Ηταν του ΟΣΕ και ήταν από κείνα που αρνήθηκαν να μπούνε στο PSI.

Η Ελλάδα αποδεικνύεται ιδιαίτερα γαλαντόμα με τους ξένους ομολογιούχους που επέλεξαν να μείνουν εκτός PSI, αλλά δεν φαίνεται να δείχνει το ίδιο ή και λιγότερο ενδιαφέρον για τους 10.000 μικρούς επενδυτές που αγόρασαν ελληνικά ομόλογα και έχασαν σε μία νύχτα τα μισά τους χρήματα. Πρόσφατα, πάντως, η Ελλάδα είχε πληρώσει και 3,2 δισ. για ένα ομόλογο που έληγε και ήταν στα χέρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το οποίο ήταν επίσης εκτός PSI.