Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

Τατσόπουλος-Κασιδιάρης: κι όμως, είναι οι δύο όψεις του νομίσματος

Η καταδίκη του σημερινού περιστατικού της συμπεριφοράς Κασιδιάρη (ΧΑ), είναι εκ των ων ουκ άνευ. Το ίδιο όμως καταδικαστέο, για να μην ξεχνιόμαστε θα πρέπει να είναι το εφάμιλλο και αντίστοιχο συμβάν της συμπεριφοράς  Τατσόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ), το οποίο δεν καταδικάστηκε ποτέ επαρκώς και τόσο ολοκληρωτικά όσο το σημερινό, παρόλο που ενώ είχε λιγότερη βιαιότητα είχε όμως πολύ μεγαλύτερη ένταση και διάθεση επιθετικότητας, σε βαθμό "δαιμονισμού". Τα κοινά τους χαρακτηριστικα; 1. Η μη αποδοχή της ελευθερίας διαφορετικών απόψεων και η προσπάθεια πάταξης τους δια της βίας, του φοβερισμού και της επιθετικότητας. 2. Αποτελούν και τα δύο  ασφαλή και γνήσια αντιπροσωπευτικά δείγματα προθέσεων των κομμάτων τους, που επιβεβαιώνουν (για ακόμα μία φορά) τις ανησυχίες μας για τις κοινωνικές αναταράξεις που είναι ικανά να επιφέρουν.

Ο Τατσόπουλος δεν καταδικάστηκε επαρκώς, ίσως γιατί το περιστατικό εξελίχτηκε σε μικρότερης εμβέλειας και τηλεθέασης κανάλι. Ίσως γιατί όταν η βίαιη συμπεριφορά προέρχεται εξ αριστερών, κάποιοι έχουν καταφέρει, να θεωρείται δικαιολογημένη. Ίσως διότι ο Τατσόπουλος δεν εξάντλησε ακόμα τη σχετική "δημοσιογραφική ασυλία" που απολάμβανε.

Η ιδεολογική ακραία συμπεριφορά, είτε προέρχεται εκ δεξιών είτε εξ ευωνύμων είναι, και πρέπει πάντα να είναι, καταδικαστέα εξίσου. Η δε στήριξη κομματικών σχηματισμών της ακροδεξιάς και της ακροαριστεράς, ειδικά στις μέρες μας, ακόμα και από δικαιολογημένη αγανάκτηση, αποτελεί την εσχάτη πλάνη που θα αποβεί, μαθηματικά, χείρων της πρώτης, καθότι τείνει να έχει πάντα τις ιδιότητες του μπούμερανγκ.

Οι πρωταγωνιστές της βίας που έχουν σαν έμβλημα τη σβάστικα και εκείνοι που έχουν σαν σήμα κατατεθέν την κουκούλα είναι στην ουσία, οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος. Και θα το πληρώσουμε όλοι ακριβά -με το ίδιο αυτό νόμισμα- αν δεν συνετιστούμε και δεν προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να συνετίσουμε γνωστούς και φίλους που στηρίζουν αυτά τα άκρα από άγνοια, αντίδραση ή ότι άλλο εκτός από ιδεολογική ταύτιση ή συγγένεια διότι, προφανώς, αυτή η τοποθέτηση δεν αφορά σε τίποτα απολύτως, δυστυχώς, τους θερμούς υποστηρικτές της άκρας ανισορροπίας, πολιτικής τε και ιδεολογικής.

Η τάσεις για Απολυταρχία και Ολοκληρωτισμό ή Φασισμό και Χουντισμό είναι αυτές που πρέπει τώρα, άμεσα, να καταπολεμήσουμε, πριν παρασύρουν σε αιματοκύλισμα την κοινωνία μας δημιουργώντας καταστάσεις Ζούγκλας ανάμεσα μας, με πρώτα θύματα τους νεότερους. Ο πιο ασφαλής και ειρηνικός τρόπος καταπολέμησης τους είναι η μη στήριξη, κοινωνική και εκλογική, καθώς και η πάγια αδιαφορία μας απέναντι στις αντίστοιχες προσπάθειες δημιουργίας εντυπώσεων και δεδικασμένων περιστατικών εκ μέρους των άκρων, που αποσκοπούν στην απόκτηση κοινωνικών ερεισμάτων και κοινωνικής ενδυνάμωσης. Ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας πριν να είναι πολύ αργά.

Ικάριος Ζήδρος


Επιστολή ΝΕΛ στον πρωθυπουργό για επικείμενη δρομολόγηση του Blue Star Patmos σε Χίο-Μυτιλήνη

Νέα σκληρή κόντρα ξέσπασε στην ελληνική ακτοπλοία. Αιτία είναι το αίτημα της Blue Star Ferries να δρομολογήσει το Blue Star Patmos στη γραμμή Πειραιά – Χίο – Μυτιλήνη, αίτημα το οποίο θα εξετασθεί στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών την Παρασκευή 8 Ιουνίου.

Το αίτημα αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου η οποία δραστηριοποιείται στη γραμμή.

Η ΝΕΛ έστειλε επιστολή προς το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας υπ' όψιν του Διευθυντού Θαλασσίων Συγκοινωνιών κ. Βασιλείου Μάμμη με κοινοποίηση και προς τον πρωθυπουργό κ.Παναγιώτη Πικραμμένο, με την οποία ζητάει να μην γίνει δεκτό το αίτημα της Blue Star Ferries.

H επιστολή, την οποία αποκάλυψε σήμερα το Marinews.gr, θα μοιραστεί σε όλα τα μέλη του ΣΑΣ πριν την συνεδρίαση της Παρασκευής.
Ακολουθεί η επιστολή:

Αποκαλύπτονται τα σχέδια για τη "θυσία" της Ελλάδας.

Πλήρης επιβεβαίωση των Επικαίρων για τη θυσία της ΕλλάδαςΤην αποκάλυψη του γνωστού περιοδικού "Επίκαιρα",  για το απόρρητο σχέδιο των Βρυξελλών που θυσιάζει την Ελλάδα στο βωμό της Ευρωζώνης, επιβεβαιώνουν σημερινά δημοσιεύματα στο διεθνή και εγχώριο Τύπο, για την οργάνωση της εξόδου της χώρας μας από το ευρώ.

Για του λόγου το αληθές, ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας «Μεσατζέρο», αναφέρει πως το Βερολίνο εξετάζει ένα σχέδιο «παραδειγματικής έξωσης» της χώρας μας από το ευρώ, ως προειδοποίηση προς τις υπόλοιπες χώρες του Νότου, για τις οποίες η Ανγκελα Μέρκελ αναμένεται να ακολουθήσει στη συνέχεια μια πιο ελαστική πολιτική, προϊόν συμβιβασμού με τους υπόλοιπους ευρωπαίους εταίρους και διεθνείς παράγοντες.

Λέσχη Bilderberg: "H Ελλάδα είναι νεκρή"

ImageΟι ηγέτες της παγκόσμιας σκιώδους κυβέρνησης έχουν αποκλείσει από την ζώνη του Ευρώ ορισμένα κράτη.Η άτυπη ισχυρή ομάδα ολοκλήρωσε την ετήσια συνάντησή της στις ΗΠΑ. Τα 120 μέλη της ομάδας φέρεται να αποφάσισαν να αφήσουν την Ελλάδα να παρασυρθεί στο χείλος της αβύσσου.
Η ομάδα Μπίλντερμπεργκ συνεδρίασε φέτος στο αριστοκρατικό ξενοδοχείο Μάριον της Βιρτζίνια. Η συνάντηση διήρκεσε 4 ημέρες, δηλαδή, μία ημέρα περισσότερο από το προβλεπόμενο πρόγραμμα.

Η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση ποτέ να εξοφλήσει τις οφειλές της. Ποτέ. Και δεν είναι η μόνη. Η Ελλάδα είναι νεκρή, μεταδίδει μια... άγνωστη πηγή που υποτίθεται ότι συμμετείχε στη συνάντηση της παγκόσμιας κυβέρνησης που αποτελείται από τους πιο ισχυρούς τραπεζίτες, οικονομολόγους, πολιτικούς, μεγιστάνες των μέσων ενημέρωσης και μέλη βασιλικών οικογενειών.

Η απόφαση για την καταστροφή της Ελλάδας είχε παρθεί από το 2009, μετά τη Συνεδρίαση της Λέσχης, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Λίγους μήνες αργότερα κηρύχθηκε επίσημα ως χρεοκοπημένη.

Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ιδρύθηκε το 1945, στο ξενοδοχείο Bilderberg της Ολλανδίας, για να καθορίζει το μέλλον του κόσμου μαζί με τα δύο "αδέλφια" της την Τριμερή Επιτροπή και το CFR (Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων) όπου συμμετέχουν μόνιμα ο David Rockfeller και ο Baron Rothchild οι δύο αρχηγοι δηλ. οι δύο οικογένεις για τις οποίες εργάζεται ο μισός πλανήτης.