Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

ΣΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ! 4 τουρκικά μαχητικά πέταξαν επάνω από ελληνικό έδαφος σε αποστολή εικονικής προσβολής!


Τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη (2 F-4E Terminator και 2 F-16C) πέταξαν επάνω από ελληνικό έδαφος λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί σήμερα.

Τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν σε μικρό ύψος εκτελώντας κλασική αποστολή COMAO, δηλαδή προσβολή στόχων εδάφους με την ταυτόχρονη κάλυψη των δύο Terminator από τα F-16

Τα πρώτα πετούσαν στα 1000 πόδια (330 μ.) και τα δεύτερα τα κάλυπταν από τα 3.000 πόδια (1000 μ.). Η είσοδος έγινε από το πέρασμα μεταξύ Σάμου και

Οι μπάμπουσκες του Περισσού Party business as usual
Στέλιος Ν. Κάνδιας

Τις μπάμπουσκες (ματριόσκες) φαντάζομαι τις ξέρετε· πρόκειται για τις ξύλινες κουκλίτσες με τις παραδοσιακές ρωσικές ενδυμασίες, που για κάποιους συμβολίζουν τη γονιμότητα και για κάποιους άλλους την εξέλιξη του ανθρώπου στο διάβα του χρόνου. Οι γνωστές ρωσικές κούκλες, μπορούν να ειδωθούν και ως άσκηση στη διαφορική θεώρηση των πραγμάτων. Μπορείς κάλλιστα να πεις ότι σού ανήκει μια ολόκληρη μεγάλη μπάμπουσκα, είτε να καταλήξεις ότι στα “σωθικά” της απλώς κρύβεται μια μικροσκοπική και μηδαμινής αξίας κουκλίτσα. Βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο αναλόγως της αντίληψής σου για τα συμφραζόμενα. Ε, στο 19ο συνέδριο του κόμματος (ένα είναι το Κόμμα) το ποτήρι αποδείχθηκε γεμάτο, και η μπάμπουσκα ολόκληρη. Παρά την ειλικρινή, αλλά κατ' ουσίαν επιδερμική, αυτοκριτική της μέχρι χθες επικεφαλής του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, και κάποιες ενδιαφέρουσες απόψεις που διατυπώθηκαν η ενθουσιώδης επιψήφιση του προγράμματος του κόμματος, του νέου καταστατικού και της πολιτικής απόφασης του Συνεδρίου ήταν αναμενόμενη λόγω της σύνθεσής του.

Τι κατέδειξε το συνέδριο του ΚΚΕ; ότι

Εκρήξεις με νεκρούς στον Μαραθώνιο της Βοστόνης


Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν τη Δευτέρα κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθώνιου της Βοστόνης. Ορισμένα ΜΜΕ κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς. Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες.

Σύμφωνα με την Boston Globe οι τραυματίκες ξεπερνούν τους 100.

Στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης νοσηλεύονται 19 θύματα της έκρηξης στις μονάδες εντατικής θεραπείας, πληροφορίες όμως σχετικά με την κατάσταση τους δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες.

Η αστυνομία εντόπισε και άλλους εκρηκτικούς μηχανισμούς, ενώ επιβεβαίωσε

Βομβαρδισμός της Βοστόνης - 12 νεκροί - Πάνω από 100 τραυματίες - Πολλοί ακρωτηριασμένοι


New York City SecurityΜείζον τρομοκρατικό κτύπημα δέχθηκε η Βοστόνη με βόμβες να σκάνε σε διάφορα σημεία της πόλης με 12 νεκρούς και τουλάχιστον 100 τραυματίες πολλοί από τους οποίους είναι ακρωτηριασμένοι, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας έκλεισε, καθώς οι εκτιμήσεις είναι ότι οι εκρηκτικοί μηχανισμοί ενεργοποιήθηκαν με κινητά τηλεφωνα. Εκκενώθηκε το Πανεπιστήμιο Harvard που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Βοστόνης. Επίσης έκλεισε το αεροδρόμιο Logan της Βοστόνης

Τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν (ο ένας στην βιβλιοθήκη) και άλλοι δύο βρέθηκαν και εξουδετερώθηκαν.

Οι πρώτες επίσημες δηλώσεις που έκαναν λόγο για «βομβιστική επίθεση» προήλθαν