Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

Η ώρα της Ευρώπης

Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει μπει σε μια αχρείαστη περιπέτεια, επειδή σπιθαμιαίοι ηγέτες κάνουν τα χατίρια απατεώνων τραπεζιτών, οι οποίοι διατηρούν τον έλεγχο των χρεοκοπημένων μαγαζιών τους με κρατικό χρήμα! Οποτε είχαν κέρδη τα... ιδιωτικοποιούσαν δίχως δεύτερη κουβέντα. Τα έβαζαν στην τσέπη και μοίραζαν μπόνους στα παρακείμενα γεράκια-στελέχη τους. Οταν οι τράπεζες μπαίνουν στο κόκκινο κι έχουν παθητικό, οι μεγαλομέτοχοι κοινωνικοποιούν τις ζημιές και οι πολιτικοί συναυτουργοί τους τούς αφήνουν να διατηρούν τον έλεγχο των ιδρυμάτων! Και πάλι διανέμονται μπόνους στους πρωταιτίους του σκασίματος των... φουσκών.

Στην άχαρη και τραγική υπόθεση του Μνημονίου και της ευρωπαϊκής κρίσης οι Ελληνες έχουν προσφέρει το μερτικό τους και με το παραπάνω. Εδωσαν από το υστέρημά τους και έκαναν αχρείαστες θυσίες, που πήγαν χαμένες, για να ικανοποιηθεί η βουλιμία μερικών κερδοσκόπων, ανέντιμων πολιτικών και συμπλεγματικών ανθελλήνων, που ηδονίζονται με τις κακουχίες της πατρίδας μας.

Τώρα έφτασε η ώρα της Ευρώπης και της ενεργοποίησης της περιλάλητης «αλληλεγγύης» της κοινότητας. Την ακούμε επί χρόνια και δεν την έχουμε αντιληφθεί. Αντιθέτως, αντί για αλληλεγγύη, οι Ελληνες εισπράττουν ύβρεις και χλευαστικά σχόλια. Υποδείξεις και άδικες μομφές. Διαταγές και παρεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας μας. Χρήματα που επιστρέφουν στους πιστωτές και σ' εμάς η υποχρέωση αποπληρωμής των δυσβάσταχτων επιτοκίων.

Είναι αυτονόητο ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τα όρια έχουν προ πολλού ξεπεραστεί. Αν ο γραφειοκρατικός μηχανισμός της γηραιάς ηπείρου δεν θελήσει να δείξει έμπρακτα ότι θεωρεί την Ελλάδα αναπόσπαστο τμήμα της Ε.Ε., τότε όλα θα καταρρεύσουν με πολύ θεαματικό τρόπο και οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για όλους.

Ας ελπίσουμε για το καλύτερο...