Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Άρμα...Καμμένων Πολιτών; Παλαιότερες δηλώσεις Καμμένου-Δημαρά (Βίντεο)

Βιντεάκι με παλαιότερες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, ο οποίος δεσμευόταν και ξεκαθάριζε ότι "δεν θα κάνει κόμμα γιατί δεν είναι κανένα ψώνιο" και του Γιάννη Δημαρά, ο οποίος υποσχόταν ότι τελεσίδικα θα παραιτηθεί απο βουλευτής (την 1η Ιανουαρίου) κυκλοφόρησε το πρωί στο youtube με τον χιουμοριστικό τίτλο "Άρμα... καμμένων πολιτών: Ο λόγος τους συμβόλαιο!".


armageddon-news.blogspot.com

Πρεμιέρα του "CATASTROΪKA" η 26η Απριλίου! Το blog μας θα είναι παρών. 
Την επόμενη Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 στις 20:00 το βράδυ (ξανα)κλείνουμε την τηλεόραση, για μια εναλλακτική ματιά στην ενημέρωση. Οι δημιουργοί του Debtocracy, του βραβευμένου ντοκιμαντέρ που είδαν εκατομμύρια θεατές στο Ίντερνετ και μεταδόθηκε σε τηλεοπτικά δίκτυα από την Ιαπωνία μέχρι τη Λατινική Αμερική, παρουσιάζουν τη νέα τους παραγωγή, με τίτλο CATASTROIKA, στην ιστοσελίδα www.catastroika.com

Η CATASTROIKA αναζητά τις συνέπειες της επικείμενης εκποίησης του ελληνικού δημόσιου πλούτου. Εξετάζοντας παραδείγματα ιδιωτικοποιήσεων και απορρύθμισης από την Καλιφόρνια, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο, τη Μόσχα και τη Ρώμη, επιχειρούν να προβλέψουν τι θα συμβεί από την εφαρμογή αυτού του μοντέλου σε μια χώρα υπό καθεστώς επιτήρησης.

Ο Σλαβόι Ζίζεκ, η Ναόμι Κλάιν, ο Λούις Σεπούλβεδα, ο Κεν Λόουτς και ο Γκρεγκ Πάλαστ μιλούν για την πολιτική του μνημονίου, την Ελληνική κυβέρνηση, αλλά και την επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας στην Ευρώπη μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. Ακαδημαϊκοί όπως ο Ντάνι Ρόντρικ, ο Άλεξ Καλίνικος, ο Μπεν Φάιν, ο Κώστας Δουζίνας, ο Ντιν Μπέικερ, ο Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Σπύρος Μαρκέτος περιγράφουν άγνωστες πτυχές των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

Όπως και στο Debtocracy, βασικός παραγωγός της CATASTROIKA είναι οι θεατές που συνεισφέρουν οικονομικά αλλά και με ιδέες στη δημιουργία της. 

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία της CATASTROIKA υπογράφουν οι δημοσιογράφοι Άρης Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη, ενώ την επιστημονική επιμέλεια έχει ο Λεωνίδας Βατικιώτης. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση 
www.catastroika.com ή παρακολουθείτε τον παρόντα Ιστότοπο, http://www.ikarios1912.blogspot.com/

Κάλεσμα Συλλόγου Ικαριωτών Νοτίων Προαστίων

Δέκα έγγραφα βυθίζουν τον Βενιζέλο

Δέκα έγγραφα, επιστολές και fax των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο της κρατικής ΕΤΒΑ και υπό την άμεση εποπτεία του τότε υπουργού Ανάπτυξης Ευ. Βενιζέλου, θεμελιώνουν την ευθύνη του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, αποτελώντας ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας και Νο 2 του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει, προς πάσα κατεύθυνση, την ευθύνη όλων των μελών του ΚΥΣΕΑ της κυβέρνησης Σημίτη, τα οποία ελάμβαναν τους φακέλους των εξοπλιστικών προγραμμάτων, συνυπέγραφαν και δεν μπορούν να επικαλεστούν άγνοια. 

Αποχωρήσεις από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» λόγω της κολεγιάς Καμμένου-Δημαρά!

 Αποχωρήσεις από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» λόγω της κολεγιάς Καμμένου Δημαρά!Αναστάτωση στο νεοσύστατο πολιτικό φορέα.
 
Άνω-κάτω έχουν γίνει αρκετοί πυρήνες από των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» ανά την περιφέρεια μετά την κολεγιά Καμμένου-Δημαρά. Bλέπετε αρκετά στελέχη του κόμματος, μετά τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκάλεσε το άνοιγμα Καμμένου ΣΥΡΙΖΑ, εξέφραζαν σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο θα ήταν οφέλιμη η επιμονή στις συνεργασίες με τα «μαγαζιά» της Αριστεράς.
 
Μάλιστα ο ο θόρυβος ήταν τέτοιος που κάποιοι ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τις τάξεις των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον παρ’ ολίγο υποψήφιο στο νομό Τρικάλων, Χρήστο Μακρυγιάννη (αξιωματικός ε.α). Ο τελευταίος, στην σχετική δήλωσή του επισημαίνει τα εξής:«Μετά τα σημερινά γεγονότα της σύμπραξης του Άρματος Πολιτών και των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε ισότιμη βάση , αποσύρω το οποιοδήποτε ενδιαφέρον μου  για  το Κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων λόγω ιδεολογικών διαφορών ! Η Πολιτική δεν ήταν και δεν είναι  ποτέ τρόπος ζωής για μένα …Με εκτίμηση και σεβασμό στους Πολίτες του νομού Τρικάλων!».
 
parapolitika.gr

Βενιζελ-Ακης

Σύμφωνα με μια λαϊκιστική ανάγνωση, η ως άνω φωτογραφία αποτελεί δείγμα λαϊκισμού, με το σκεπτικό ότι η συνεύρεση δυο μεγαλοστελεχών του ιδίου κόμματος δεν συνιστά και συνενοχή.  Άλλωστε, δυο πολιτικοί άνδρες από το ίδιο κομματικό φύραμα έχουν πλείστες όσες ευκαιρίες για να βρίσκονται μαζί και να αποθανατίζονται φωτογραφικώς.

Την εκδοχή αυτή φυσικά, την ασπάζονται όσοι βλέπουν ότι ο λαϊκισμός κατοικοεδρεύει στην καμπούρα των άλλων και όχι στη δική τους. Διότι υπάρχουν πλείστες άλλες "φωτογραφίες" που αποδεικνύουν ότι πέρα από την απλή συνέρευση, κρύβεται και η συνενοχή. Επομένως το ξεθάψιμο της φωτογραφίας αυτής δεν συνιστά πράξη λαϊκισμού γιαυτόν που την ξεθάβει, αλλά γιαυτόν που αρνείται τον συμβολισμό και τη σημασία της.

Ας πάρουμε για παράδειγμα, το νόμο περί "μη ευθύνης υπουργών", τον οποίο εισηγήθηκε ο εις εκ του ζεύγους της φωτογραφίας, (χωρίς φυσικά να είμαστε σε θέση να αποδείξουμε ότι επρόκειτο περί φωτογραφικής διάταξης που αφορούσε αποκλειστικά το έτερο μέλος, αλλά δεν θα είχε και κάποια σημασία αν μπορούσαμε να το αποδείξουμε) και ο οποίος ψηφίστηκε πανηγυρικά από τη βουλή, για ευνόητους λόγους. Πάντως τόσο ο "ευφυής" εισηγητής, όσο και αυτοί που τον ψήφισαν είχαν πολύ καλή επίγνωση των ευεργετικών του συνεπειών, τις οποίες ευελπιστούσαν ότι κάποιος κάποτε θα επικαλείτο για να ξελασπώσει. Πάνω σ' αυτές τις συνέπειες, της ατιμωρησίας δηλαδή, πατάει σήμερα κι ο Άκης, όταν ισχυρίζεται ότι όλα τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται έχουν πανηγυρικώς παραγραφεί.

Όταν με το καλό τελειώσουν και οι εκλογές, πολλοί μωροί ψηφοφόροι που πίστεψαν στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του Βενιζέλου, θα τρίβουν τα μάτια τους από έκπληξη, άλλοι μάλιστα αλαφροΐσκιωτοι θα αρχίσουν κιόλας να σταυροκοπιούνται, όταν θα τύχει να συναντήσουν στο διπλανό τραπέζι ένα ατσαλάκωτο ευθυτενή και ασπρομάλλη κύριο, να πίνει αμέριμνα τον καφέ του. Το κελί έχει διάρκεια ζωής όσο και οι εκλογές. Ο νόμος Βενιζέλου θα κάνει το θαύμα του. Πιστεύω ο Άκης κάποια μέρα να τού το ανταποδώσει πλουσιοπάροχα. Όσο για τους ψηφοφόρους, θα έπρεπε να είχαν μάθει μέχρι σήμερα, ότι μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Αλλά υπάρχει κι ένας ακόμα λόγος, που ο Άκης θα πρέπει να είναι ευγνώμων προς τον Βενιζέλο. Είναι η παρακάτω απόφαση της εξεταστικής επιτροπής του 2005, (πηγή), όπου τόσο ο Βενιζέλος, όσο και ο Λοβέρδος δεν μπόρεσαν να διαπιστώσουν ούτε το ελάχιστο από τα τόσα επιλήψιμα που καταλογίζονταν σε έναν προστατευόμενό τους, παρά το θόρυβο με τον οποίο κυκλοφορούσαν στα δημοσιογραφικά γραφεία, αλλά και στην κοινωνία.


Τούτων δοθέντων και χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε τον κ. Βενιζέλο, η κατάληξη -άκης, νομίζουμε ότι του πάει γάντι. Κι όχι λόγω της εκλογικής του έκθεσης στο Ηράκλειο της Κρήτης.

http://kostasxan.blogspot.com/

Αιφνίδιος θάνατος υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Σάμο

Πέθανε αιφνιδίως σήμερα ο υποψήφιος Βουλευτής Σάμου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Θάνου σε ηλικία 36 ετών.

Μόλις χθες το βράδυ είχε ανακοινωθεί από το ΠΑΣΟΚ ότι θα είναι ένας εκ των τριών υποψηφίων βουλευτών στις επικείμενες εκλογές. Οι άλλοι δύο είναι ο πρώην βουλευτής Πυθαγόρας Βαρδίκος και ο αντιδήμαρχος Καρλοβάσου Πέτρος Παριανός.

Αναμένεται νεκροψία-νεκροτομή, προκειμένου να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ιδού η σκανδαλώδης συμφωνία για τα Type 214 με την υπογραφή Ε.Βενιζέλου


ImageMία σύμβαση σαφώς κατά των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου, η οποία υπογράφηκε από τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλο και ψηφίστηκε στη Βουλή από το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ, αποδεικνύει ότι το σκάνδαλο των υποβρυχίων Type 214 δεν ήταν "σκάνδαλο του 'Ακη", αλλά σκάνδαλο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Η περίφημη «συμφωνία-πλαίσιο» του 2010, μεταξύ των ελληνικών υπουργείων Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας από την μία πλευρά και της Αbu Dhabi Mar (η οποία εν συνεχεία στην κύρια σύμβαση ... εξαφανίζεται και την θέση της παίρνει η μυστηριώδης λιβανέζικη Privinvest του Ι.Σάφα), της ThyssenKrupp Marine Systems AG/HDW και ΕΝΑΕ (ιδιοκτησίας των δύο προηγούμενων) από την άλλη, είναι επιεικώς σκανδαλώδης (το είχε καταγγείλει ήδη το defencenet.gr, το μοναδικό μέσο ενημέρωσης που είχε αγωνιστεί για να αποδείξει την απάτη) και οδήγησε το πρόγραμμα για άλλη μια φορά στο τέλμα.