Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012

Απίστευτες κι όμως αληθινές Νεοεποχήτικες δηλώσεις υποτέλειας Βενιζέλου:Ἡ κρίση μπορεῖ νὰ ἀντιμετωπισθεῖ μέσα.. ἀπὸ ἕνα νέο σύστημα Παγκόσμιας Διακυβέρνησης οἰκονομικῆς καὶ πολιτικῆς..»


Σε μία εξαιρετικά συμβολική χρονική στιγμή γι' αυτόν και μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον Ισραηλινό Πρόεδρο Σιμόν Πέρες, - έναν από τους πρωτεργάτες για την εφαρμογή και εγκατάσταση της Νέας Εποχής (Παγκόσμια Διακυβέρνηση, Πανθρησκεία κτλ μέσα από τεχνιτές κρίσεις σαν κι αυτή του καιρού μας)- ο Βενιζέλος, το μέγα πολιτικό αυτό ανάστημα της εποχής μας, έκανε και αυτός με τη σειρά του δηλώσεις υποτέλειας και υποτακτικότητας, για "να μη χάσει". Απολαύστε τες.


Συρία: Η CIA με τους αντάρτες

 
«Κάθε χώρα παίρνει αποφάσεις με βάση το συμφέρον της και τις υποστηρίζει με βάση την ηθική» έλεγε ο... πολυτάλαντος Γουίλιαμ Σλόαν Κόφιν, που στα μέσα του 20ού αιώνα, αν και ξεκίνησε να βγάζει το ψωμί του ως πιανίστας, στη συνέχεια έγινε πράκτορας της CIA, ενώ έκλεισε την «καριέρα» του ως πρεσβυτεριανός πάστορας. Μια τέτοια απόφαση λοιπόν φαίνεται ότι πήρε και ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος σύμφωνα με το CNN εξουσιοδότησε τη CIA και άλλες αμερικανικές υπηρεσίες να προσφέρουν μυστική υποστήριξη στους εξεγερμένους της Συρίας.

Η φύση της βοήθειας βέβαια δεν διευκρινίστηκε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο από τους ανώνυμους αξιωματούχους της χώρας που διοχέτευσαν την πληροφορία, αλλά παρ' όλα αυτά από το ρεπορτάζ προέκυψε ότι η Ουάσινγκτον παρείχε ενημέρωση στους εξεγερμένους σχετικά με τις κινήσεις των συριακών στρατευμάτων. Επισήμως, πάντως, οι ΗΠΑ είχαν διαμηνύσει ότι θα αυξήσουν την υποστήριξή τους προς την εξέγερση, έπειτα από την αποτυχία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να εντείνει τις πιέσεις του προς το καθεστώς Ασαντ. Για τον σκοπό αυτόν αύξησαν κατά 10.000.000 δολάρια τη βοήθειά τους προς τους αντάρτες, στο ποσό των 25.000.000 δολαρίων για την απόκτηση ιατρικού εξοπλισμού και εξοπλισμού επικοινωνιών.

«Είναι σημαντικό να επέμβουμε με ενεργό τρόπο, αλλά πρέπει να το κάνουμε έξυπνα» δήλωνε χθες ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Ισραήλ Μάρτιν Ιντικ, ο οποίος είναι και διευθυντής διεθνούς πολιτικής του Ινστιτούτου Brookings. Ο Ιντικ όμως δεν ήταν ο μόνος που συμβουλεύει την Ουάσινγκτον να αποκτήσει ενεργότερη εμπλοκή στη συριακή κρίση. Υπέρ μιας «έντονης προειδοποίησης» προς τη Δαμασκό τάσσεται και ο Αντριου Τάμπλερ, του Ινστιτούτου για την Εγγύς Ανατολή, ενώ και ο Τζέιμς Τόμπιν, ειδικός σε θέματα διεθνούς ασφάλειας, δήλωσε ότι είναι υπέρ της δημιουργίας μιας ζώνης εναέριου αποκλεισμού της Συρίας.

Κατά τα άλλα, σοκ προκαλεί από χθες σε ολόκληρο τον κόσμο ένα βίντεο που ανέβηκε στο YouTube και δείχνει αντάρτες να εκτελούν κρατουμένους που πρόσκεινται στο καθεστώς Ασαντ. Την ίδια στιγμή ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι περίπου 3.000.000 Σύροι έχουν ανάγκη από τρόφιμα και βοήθεια για τις καλλιέργειες και την κτηνοτροφία - στέλνοντας ουσιαστικά προειδοποιητικό μήνυμα για τον κίνδυνο επισιτιστικής κρίσης που ελλοχεύει στη χώρα λόγω του εμφυλίου.

Τέλος, για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα 24 ωρών ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε χθες νέες στρατιωτικές ασκήσεις με άρματα μάχης κοντά στα σύνορα με τη Συρία, ενώ την απόφαση του Κόφι Ανάν να μην ανανεώσει τη θητεία του ως ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία ανακοίνωσε ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, σημειώνοντας ότι δέχτηκε την παραίτηση με βαθιά θλίψη.

Γιώργος Τραπεζιώτης/www.dimokratianews.gr

Μόντι: Πριν την αποσύνθεση του ευρώ, η ΕΚΤ θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να το σώσει. Το θέμα είναι: χρειάζεται να φθάσουμε εκεί, ή λίγο πριν από αυτό;


Μόντι: Πριν την αποσύνθεση του ευρώ, η ΕΚΤ θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να το σώσει