Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013

Πώς οι αρχαίοι Έλληνες επηρέασαν τους θεμελιωτές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.


Ο ιστορικός και καθηγητής Carl J. Richard έγραψε το βιβλίο  "Greeks & Romans Bearing Gifts: How the Ancients Inspired the Founding Fathers" σχετικά με το πώς οι θεμελιωτές πατέρες της Αμερικής επηρεάστηκαν βαρέως από τον Ελληνορωμαϊκό πολιτισμό. Νωρίτερα φέτος, ο καθηγητής Richard έδωσε μία λεπτομερή διάλεξη σχετικά με το πόσο πολύ η Ελληνορωμαϊκή ιστορία διαμόρφωσε τη δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Μπορείτε να βρείτε όλη τη διάλεξη εδώ. Παραθέτουμε παρακάτω μερικά αποσπάσματα από την ομιλία του τα οποία όλοι οι Έλληνες και Αμερικανοί θα πρέπει να επανεκτιμήσουν με αφορμή και την πρόσφατη επέτειο της Ανεξαρτησίας (4η Ιουλίου):


1. America’s founding fathers were inspired by Hellenic and Roman history.

2. They knew how to read and write Greek.

Δίνουν το λιμάνι της Ύδρας σε Τούρκους; - "Τρίζουν τα κόκκαλα" του ναυάρχου Α. Μιαούλη

Δύο τουρκικές εταιρείες είναι μεταξύ των συνολικά 11 επενδυτικών σχημάτων που προκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για τη λειτουργία, τη διαχείριση και την εκμετάλλευση του λιμανιού της Ύδρας, του τουριστικού καταφυγίου του Πόρου, της μαρίνας Αλίμου και του τουριστικού αγκυροβολίου της Νέας Επιδαύρου.

Μοιάζει απίστευτο αυτό που γίνεται. Η κυβέρνηση επιτρέπει την οικονομική διείσδυση των Τούρκων στην Ελλάδα. Της «ανοίγει» διάπλατα τις πόρτες να καταφέρει ότι δεν κατάφερε δεκάδες χρόνια τώρα. Να υποδουλώσει ξανά τους Έλληνες και να υψώσει την ημισέληνο σε ελληνικά εδάφη.