Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

Η λύση για την περιβόητη ονομασία: "Σκοπιαδονία" και "Σκοπιαδόνες"

DOROTHYΜε αφορμή την εμπεριστατωμένη -όπως πάντα- προσπάθεια των Σκοπιανών να υποβαθμίσουν όποιον είναι εναντίον του, δηλ. όποιον γνωρίζει ιστορία, αποκάλεσαν "Ελληνίδα πόρνη που κρύβει την αλήθεια" την Αμερικανίδα αρχαιολόγο Ντόροθι Κινγκ. (βλ. σχετικό άρθρο, http://www.huffingtonpost.gr)

"Θα προτιμούσα να είμαι μια Ελληνίδα πόρνη παρά "Σκοπιαδόνιαν"... απάντησε η ευφυής και φιλέλλην αρχαιολόγος και συγγραφέας. Οι Σκοπιανοί της επιτίθενται για τα όσα υποστηρίζει και κυρίως, για την στήριξή της στην ελληνική πλευρά.

"Σκοπιαδονία" και "Σκοπιαδόνες" όμως, είναι ίσως το καταλληλότερο όνομα που έχω ακούσει. Τους δίνουμε το μισό του Μακε-δονία, (για να μην μας κατηγορούν και για αδιάλλακτους...) και κρατούν και τα Σκόπια (που ούτως ή άλλως, είναι μια λέξη ελληνική: σκοπιά).

Έτσι, και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι, που έχουν στείλει τόσους σοφούς διαμεσολαβητές κι έχουν σπαταλήσει τόση φαιά ουσία για να βρουν την καταλληλότερη Ονομασία, δε θα μπορούσαν να μην παραδεχτούν ότι η συμφωνία είναι Win-Win... Ευτυχώς υπάρχουν και κάποιες μορφές σαν την Dorothy!

Γιώργος Γ. Σπανός 1. 2 hours ago
   favorited your Tweets
  3h
  "Skopjedonian" what a brilliant solution for the name issue of that morphoma...
  1. 3h
   ...and we'd still be sharing the last half of name mace-donian together with Skopje; which is Greek as well: σκοπιά win-win!..

Γεωπολιτικής εμβέλειας η επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία

Γεωπολιτικής εμβέλειας η επίσκεψη Πούτιν στην ΙνδίαΟ Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ξεκινά επίσκεψη στην Ινδία, σε μια προσπάθεια να προωθήσει τις διμερείς σχέσεις, σε μια περίοδο όπου η Ινδία αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία για τη Μόσχα, εξαιτίας των προβλημάτων στις σχέσεις Δύσης-Ρωσίας. Στο επίκεντρο των συνομιλιών του Πούτιν με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, στο περιθώριο της ετήσιας Συνόδου Ινδίας-Ρωσίας, θα βρεθεί ο τομέας της ενέργειας και η στρατιωτική – εξοπλιστική συνεργασία των δυο πλευρών. Συνολικά, το διμερές εμπόριο ανήλθε στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια το 2013.

Ο Πούτιν μιλώντας σε ινδικά μέσα ενημέρωσης, έκανε λόγο για «προνομιακό στρατηγικό συνεταιρισμό» ανάμεσα στις δυο χώρες. Ο Ρώσος ηγέτης συνοδεύεται στο ταξίδι του από 15 μεγάλου βεληνεκούς Ρώσους επιχειρηματίες που θα συζητήσουν με Ινδούς σημαντικά προγράμματα επιχειρηματικής συνεργασίας.