Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014

Βαρυσήμαντη Δήλωση Μητροπολίτου Μεσογαίας Νικολάου για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Δήλωση Μητροπολίτου Μεσογαίας Νικολάου για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο Με υποψιάζουσα σπουδή, στο Θερινό Τμήμα της Βουλής, εμφανίζεται αιφνιδιαστικά προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο που λέγεται «αντιρατσιστικό» και στο παρελθόν δεν πέρασε γιατί συναντούσε έντονες αντιδράσεις.

38 βουλευτές της ΝΔ επικαλούμενοι λόγους συνειδήσεως απειλούν ότι θα το καταψηφίσουν και ζητούν την απόσυρσή του. Η Κυβέρνηση φαίνεται πως τους αγνοεί και επιμένει. Υποθέτω πως τελικά θα τους εκβιάσει.

Πέντε Μητροπολίτες το αποκαλούν «καταστροφικό» ή «πονηρό» ή κάτι τέτοιο και σε έντονο ύφος εκφράζουν την αντίθεσή τους. Η Ιερά Σύνοδος προς το παρόν σιωπά. Το πρόβλημα είναι ότι, ενώ στην επικεφαλίδα μιλάει και για ξενοφοβία, κάπου μέσα του είναι κρυμμένη και μια άλλη καινούργια και ύποπτη λέξη, η «ομοφοβία».

Φυσικά και θέλουμε να αντιμετωπισθεί ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία. Κοινωνίες μίσους και εκδικητικότητας που δεν είναι ανεκτικές στη φυσιολογική διαφορετικότητα δεν είναι ικανές να φιλοξενήσουν αξίες, ούτε να δημιουργήσουν πρόοδο και πολιτισμό, ούτε να συντηρηθούν και να επιβιώσουν. Κοινωνίες όμως που απαγορεύουν τον στιγματισμό και τον έλεγχο των ψυχοκοινωνικών διαστροφών, όπως είναι και οι γενοκτονίες και οι ομοφυλίες, αλλά και ο ρατσισμός, αυτές οι κοινωνίες ούτε κοινωνίες είναι ούτε και δημοκρατίες. Ας μας εξηγήσουν οι υποστηρικτές του νόμου γιατί να προστατεύεται ο αντιρατσισμός και να απαγορεύεται η «ομοφοβία».

Δεν ζητούμε να αποσυρθεί ο νόμος. Ζητούμε να

Στον εισαγγελέα ο Μαρινάκης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης Για την Παράγκα

Προθεσμία για τις 15 Σεπτεμβρίου ζήτησαν και έλαβαν οι 11 παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου για τη νέα υπόθεση «παράγκας» στο ελληνικό ποδόσφαιρο που σχετίζεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, με τη έκρηξη στο φούρνο του πρώην διαιτητή Κωνσταντινέα. Μεταξύ των εμπλεκόμενων που προσήλθαν στην Εισαγγελία είναι και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής.

Οι 11 παράγοντες κλήθηκαν στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ως ύποπτοι μετά τα νέα στοιχεία από το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με το οποίο σχετίζεται η δικογραφία για τους στημένους πίνακες διαιτησίας και τον τρόπο κλήρωσης διαιτητών με την δικογραφία για την έκρηξη στο φούρνο του πρώην διαιτητή Κωνσταντινέα.

Σημαντικό υπόμνημα 40 Ακαδημαϊκών στην Κυβέρνηση για Τζαμί, αντιρατσιστικό και λαθρομετανάστευση

ΥΠΟΜΝΗΜΑ 

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014 

Προς: Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, Προεδρία της Δημοκρατίας, Προεδρικό Μέγαρο, Βασιλέως Γεωργίου Β’ 2, Αθήνα, 10028. 

Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αντώνιο Σαμαρά, Γραφείο Πρωθυπουργού, Ηρώδου Αττικού 19 Εντός του Μεγάρου Μαξίμου, Αθήνα, 10674. 

Υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, Βασ. Σοφίας 1, Αθήνα, 10671. 

Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο, Α. Παπανδρέου 37, Μαρούσι, 15180. 

Κοιν: Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα, Αρχηγούς Πολιτικών κομμάτων Όλα τα μέλη της Βουλής των Ελλήνων Όλους τους Έλληνες Ευρωβουλευτές Πρόεδρο και Δικαστές Συμβουλίου της Επικρατείας Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου 

Θέμα: ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ, ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Η απόφαση για την ανέγερση του τεμένους στο Βοτανικό πρέπει να επανεξεταστεί διότι οξύνει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, επιβραβεύοντας την παρανομία, και δημιουργεί τεράστια προβλήματα ασφάλειας και κοινωνικής συνοχής στη χώρα μας. Παράλληλα, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, όπως έχει, περιορίζει τα δικαιώματα των Ελλήνων, όπως είναι η ελευθερία του λόγου, και γίνεται κίνητρο που ευνοεί τη λαθρομετανάστευση. Πρωταρχικό μέλημα της πολιτείας είναι η αντιμετώπιση του εποικισμού της χώρας μας με μέτρα άμεσα και αποτελεσματικά. 

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

Σε λίγο θα σηκωθούν και οι πέτρες…

papathemelis 2Η δουλοπάροικοι των διεθνών τοκογλύφων Κυβέρνηση, καθ’ έξιν υποτελής, υπέκυψε στις αξιώσεις του εκδοτικού κατεστημένου και νομοθέτησε νύκτωρ υπέρ των συμφερόντων του. Παροχές στους εθνικούς εργολάβους αλλά βάναυσες περικοπές και ληστρική φορολόγηση στη φτωχολογιά. Ασύδοτοι και ανεξέλεγκτοι έχοντες – κατέχοντες και τα πάσης φύσεως αρπακτικά που κρύβονται πίσω από τις εξωχώριες και τους φορολογικούς παραδείσους. Να κυνηγήσουν τους γύπες οι μοιραίοι και άβουλοι. Να σταθούν δίπλα σ’ αυτούς που τολμούν, όπως η Αργεντινή . 

Να πάρουν παράδειγμα, την αντίστασή της  αντί να την χλευάζουν. Εδώ σε λίγο θα  σηκωθούν οι πέτρες και μόλις περάσει η επίδραση του αναισθητικού που έχουν διαποτίσει τον κόσμο θα τους πάρει με τις πέτρες. Ωστόσο οι πολίτες είναι, δικαιολογημένα ακόμη, δύσπιστοι στην εναλλακτική εκδοχή εξουσίας. Έχουν καεί στον χυλό και φυσούν  το γιαούρτι. Κάποιοι οικιακοί της εξακολουθούν να θολώνουν  αντί να ξεκαθαρίζουν  το τοπίο. 

Ο κόσμος θέλει καθαρές και τίμιες κουβέντες επί του πρακτέου. Απολιθωμένα ιδεολογήματα αριστεροδεξιάς «πολιτικής ορθότητας» ευλόγως  τον απωθούν. Τον Μάϊο του 2010   ο  ΓΑΠ μας εξήγγειλε την υποταγή από το Καστελόριζο, βεβηλώνοντας  τη μνήμη  της γενναίας Κυράς της Ρω. Τώρα η συγκυβέρνηση την τελείωση του εγκλήματος θα την γνωστοποιήσει από τον … πύργο του Άϊφελ.