Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

Το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης των… γερμανικών τραπεζών


Οι ασφυκτικές γερμανικές πιέσεις για τη συρρίκνωση του «υπερδιογκωμένου» κυπριακού τραπεζικού τομέα, τον τερματισμό του «ξεπλύματος βρόμικου (ρωσικού) χρήματος» και την υιοθέτηση ενός νέου, λελογισμένου και «ηθικά αποδεκτού» οικονομικού μοντέλου από τη Μεγαλόνησο, παραπέμπει σε ένα παρελθόν, όχι και τόσο μακρινό, το οποίο η «ηθικώς άσπιλη» Γερμανία επιμένει να αγνοεί: αυτό της υπερέκθεσης των γερμανικών τραπεζών στα τοξικά, όπως αποδείχθηκε, ομόλογα της «ευρωπαϊκής περιφέρειας», αλλά και άλλα προϊόντα αμφιλεγόμενης αξιοπιστίας- και τον τρόπο απεμπλοκής τους από αυτά.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε άρθρο του με ημερομηνία 24 Μαΐου του 2012 και τίτλο 
«Ε, Γερμανία, έχεις κι εσύ ένα πακέτο διάσωσης» («Ηey Germany: You Got a Bailout Too»), ...

25η Μαρτίου 1821 - 25η Μαρτίου 2013: Τίτλοι τέλους;


Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

‘Όταν ο Ιμπραήμ αποβιβάστηκε στην Πελοπόννησο και η ελληνική επανάσταση απειλήθηκε με αφανισμό, φώναξαν τον Κολοκοτρώνη να «καθαρίσει». «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους», ήταν το σύνθημα του Γέρου του Μωριά. 

Δεν ξέρουμε αν μπορεί να σωθεί η Κύπρος και τι μπορεί να σωθεί πια, είμαστε όμως βέβαιοι ότι δεν μπορεί η Κυπριακή Δημοκρατία να επιβιώσει ενός Προέδρου που πρόδωσε και κατέστρεψε το κράτος του δεκαπέντε ημέρες μετά την εκλογή του. Αυτό είναι παγκόσμιο ρεκόρ. Είναι δυνατόν να μην έχει απαιτηθεί με όλα τα μέσα, από όλους, ακόμα κι από το δικό του κόμμα, αν έχει ίχνος πατριωτισμού και αξιοπρέπειας, η παραίτησή του και αυτός ο άνθρωπος, μαζί με τον απερίγραπτο Υπουργό Οικονομικών, να διαπραγματεύονται με τους Ευρωπαίους ή τους Ρώσους τη «σωτηρία» της χώρας του από την καταστροφή που ο ίδιος προκάλεσε; Αν δεν θέλουν να το κάνουν αυτό ας φωνάξουν οι Κύπριοι τον Σόιμπλε να τους διοικήσει απευθείας. Καλύτερα θα τα κατάφερνε. 

Είναι δυνατόν να θέλουν οι Κύπριοι να ...

Μιχάλης Ιγνατίου: Γεμάτες «Σκελετοί» οι ντουλάπες του Αναστασιάδη...

Μιχάλης Ιγνατίου: «Σκελετοί» στις ντουλάπες...Σε αντίθεση με τους Έλληνες πολίτες, οι Ελληνοκύπριοι θα συνεχίσουν να αντιδρούν όταν επιβληθεί το Μνημόνιο και αρχίσει η εφαρμογή του 

Και θα αντιδράσουν βίαια, διότι, αν και έχουν ιώβεια υπομονή, δεν αντέχουν την αδικία.

του Μιχάλη Ιγνατίου

Είναι, χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, δεδομένος ο σεβασμός στις επιλογές των Ελληνοκύπριων ψηφοφόρων. Όμως στις εκλογικές αναμετρήσεις δεν κρίνονται μόνο οι πολιτικοί, αλλά και οι πολίτες, οι οποίοι, αν και μονίμως διαμαρτυρόμενοι, προσέρχονται στις κάλπες και επιβραβεύουν το πολιτικό και το οικονομικό κατεστημένο. Αυτό ακριβώς συνέβη τις περασμένες εκλογές στην Κύπρο, όπου οι ψηφοφόροι επέλεξαν τον Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος τους είχε καλέσει το 2004 να ψηφίσουν το φιλοτουρκικό Σχέδιο Ανάν, και δεύτερο τον Σταύρο Μαλά, έναν άβουλο πολιτικό, ο οποίος επελέγη για να... χάσει.

Δημοσιεύθηκε ο χάρτης της “Νέας Τουρκίας” που περιλαμβάνει το μισό Αιγαίο, την Μακεδονία και όλη την Κύπρο!


Την κατάσταση αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο η τουρκική εφημερίδα, Milliyet, σε δημοσίευμα της στις 23 Μαρτίου, όπου εμφανίζεται ο χάρτης της νέας Τουρκίας που περιλαμβάνει εκτός των άλλων και ολόκληρη την Κύπρο, (με κίτρινο χρώμα ), καθώς και την βόρειο Ελλάδα μέχρι τις… παρυφές της Θεσσαλονίκης.

Στον ίδιο χάρτη στα τουρκικά εδάφη περιλαμβάνονται και όλες οι βόρειες επαρχίες της Συρίας που σφαδάζεται από τον εμφύλιο, καθώς και όλες οι πετρελαιοφόρες περιοχές του βορείου Ιράκ, όπου η Τουρκία ελέγχει απόλυτα τον Κούρδο ηγέτη, Μεσούτ Μπαρανί.

Η τουρκική εφημερίδα κάνει λόγο για την αναβίωση του παλιού κεμαλικού σχεδίου, αυτή την φορά με τις ευλογιές της νεοοθωμανικής Τουρκίας του Ερντογάν, που περιλάμβανε παλιά εδάφη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας πριν αυτή καταρρεύσει οριστικά κατά τον Α παγκόσμιο πόλεμο...

Για να μην ξεχνιόμαστε...

Εν όψη της Γιορτής του Ευαγγελισμού και της Εθνικής Επετείου για το 1821
παραθέτουμε εδώ τον γνωστό πίνακα του Γερμανού ζωγράφου Peter Von Hess
που απεικονίζει του τρεις Εβραίους Μουτάλ, Μπιταχί και Λεβύ, 
οι οποίοι αγόρασαν το απαγχονισμένο σώμα του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε' 
για να το περιφέρουν σ' όλην την Πόλη και να το πετάξουν στον Κεράτιο....

Αρχείο:Hanging of Patriarch Gregory V.JPG
"Πάρε τον ένα και χτύπα τον άλλο"