Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

Ν.Παπαδόπουλος: Αποχώρηση από την κυβέρνηση Ν.Αναστασιάδη- Παραίτηση υπουργών στις 4 Μαρτίου

Με 22 ψήφους υπέρ, 15 εναντίον και δύο αποχές το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ με προεξέχοντα τον Νικόλα Παπαδόπουλο εισηγήθηκε στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, η οποία θα συνέλθει την Τετάρτη το απόγευμα, την αποχώρηση από την Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη στη Κύπρο, αποφασισμένος να ακολουθήσει την ένδοξη πορεία του πατέρα του Τάσου Παπαδόπουλου.

Σημειώνεται επίσης ότι η ψηφοφορία στην Κ.Ε. είναι μυστική.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της απόφασης το οποίο διέρρευσε στα ΜΜΕ και από εκεί στο διαδίκτυο, προνοεί την παραίτησή των τεσσάρων υπουργών του ΔΗΚΟ στις 4 Μαρτίου.

Ρωσική αερομεταφερόμενη μεραρχία έτοιμη να επέμβει στο Κίεβο

Σε επιφυλακή η 76η ρωσική Αερομεταφερόμενη Μεραρχία στο Pskov σε σχέση με τα γεγονότα στο Κίεβο 

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος 
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών 

Η επίλεκτη ρωσική αερομεταφερόμενη μεραρχία στο Pskov, κινητοποιήθηκε σήμερα για μια πιθανή επιχείρηση στο Κίεβο, ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο politikus.ru. 

Προβατόσχημοι Λύκοι...


Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΠΕΡΙ ΜΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

1
Η Ρωσία απορρίπτει την συμβουλή των ΗΠΑ να μην επέμβει στρατιωτικά στην Ουκρανία και τονίζει σε σχετική ανεπίσημη απάντηση πηγής του υπουργείου Εξωτερικών της, να συμβουλεύει ττις ΗΠΑ να μην επεμβαίνουν στρατιωτικά σε άλλες χώρες!


Συγκεκριμένα η πηγή την οποία επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ, τόνισε δεικτικά ότι "Η σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Σούζαν Ράις θα πρέπει να συμβουλεύσει την ηγεσία της χώρας της, και όχι τη ρωσική, να αποφύγει την προσφυγή στη βία, δήλωσε μια πηγή του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας. 

Παντελή χάνω πάσα ιδέα για το πρόσωπό σου! Σκάνδαλο Καψή στην ΝΕΡΙΤ!

Προσλήψεις χωρίς διαγωνισμούς και απ’ ευθείας αναθέσεις ερήμην του Σαμαρά!

Σκανδαλώδη πρόταση του αρμόδιου υπουργού Δημόσιας Τηλεόρασης Παντελή Καψή έχει εγκρίνει με απόφαση του το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ και με υπογραφή της αναπληρώτριας διευθύνουσας συμβούλου Κατερίνας Ευαγγελάκου. Η έγκριση αφορά το αίτημα Καψή για την σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου, απ’ ευθείας με 17 άτομα, εκτός των προβλεπομένων διαγωνιστικών διαδικασιών, για την παραγωγή και παρουσίαση της εκπομπής «Μένουμε Ελλάδα» στην ΝΕΡΙΤ.

Το εγκριθέν αίτημα Καψή συνοδεύεται από δικαιολογίες του τύπου «για την  προβολή των τοπικών ηθών και εθίμων»,  «την ανάδειξη των φυσικών καλλονών της χώρας» και «την ενίσχυση έτσι του εσωτερικού τουρισμού» κλπ κλπ.

Πολιορκία και δεύτερης Ορθόδοξης Μονής στην Ουκρανία

Απόπειρα Κατάληψης και της Λαύρας Pochayevskaya 
στη Δυτική Ουκρανία

Το βλέμμα του Μοναχού τα λέει όλα για το παρόν και το μέλλον της Ουκρανίας


Χθες μετά τα μεσάνυχτα 22 προς 23/02/14, με άρθρο μας δημοσιεύσαμε πρώτοι και κατά αποκλειστικότητα την δυσάρεστη είδηση ότι ένοπλες ομάδες των  Euromaidan κατέλαβαν το θρησκευτικό μνημείο παγκόσμιας εμβέλειας , τη Λαύρα του  Κιέβου-Pechersk.

Δυστυχώς απόψε 23/02/14, ενημερωθήκαμε από δημοσιογραφικές πηγές ότι η ίδια σκηνή τρομοκρατίας επαναλήφθηκε και στη Λαύρα   Pochayevskaya  (ή του Ποτσάεφ όπως είναι γνωστή στα ελληνικά), η οποία αποτελεί  επίσης  ιστορικό μνημείο στο οποίο εγκαταβιώνουν  μοναχοί που ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία και υπάγονται στο Πατριαρχείο της Μόσχας.

Αυτή τη φορά οι παραστρατιωτικοί που είδαμε στο βίντεο του δορυφορικού καναλιού RT  και στο πλήθος των δημοσιευμάτων του ρωσόφωνου ουκρανικού και μη Τύπου, έλαβαν τα μέτρα τους ώστε να μην υπάρξει η διάδοση της είδησης. Οι πιστοί που προσέτρεξαν απειλήθηκαν  όταν αποπειράθηκαν να βγάλουν φωτογραφίες ή να βιντεοσκοπήσουν τις σκηνές της νέας εξόρμησης. Οι μαρτυρίες όμως των  αυτοπτών παραμένουν:

Χάος στην Κύπρο -Διαδηλωτές έκοψαν το ρεύμα στη Βουλή, κλείδωσαν μέσα βουλευτές και προσωπικό (Εμείς εδώ πότε;)

Το απόλυτο χάος επικρατεί μπροστά στη Βουλή της Κύπρου, όπου γίνονται σοβαρά επεισόδια από το πρωί της Δευτέρας κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων. Μάλιστα, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους έβαλαν στο στόχαστρο τη γεννήτρια του κτιρίου, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σε αυτό βουλευτές και εργαζόμενοι, καθώς κλείδωσαν αυτόματα οι ηλεκτρικές πόρτες.

Οι εργαζόμενοι στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ στο πλευρό τους είναι συνάδελφοί τους από άλλες κρατικές επιχειρήσεις και φορείς. Ο κόσμος έριξε τα κάγκελα που είχε στήσει η αστυνομία για να τους εμποδίσει να φτάσουν μπροστά στη βουλή, ενώ μέσα στο κτίριο βρίσκονται άνδρες της ΜΜΑΔ με πλήρη εξάρτηση, προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο διαδηλωτών, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο».