Σάββατο, 7 Ιουνίου 2014

Ιερείς δραπετεύουν από την Ουκρανία στη Ρωσία λόγω διωγμών εκ μέρους των αρχών

Ο γνωστός ιεροκήρυκας και συγγραφέας πρωθιερέας Ανδρέας (Τκατσιόφ) αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ουκρανία λόγω απειλών κατά της σωματικής ακεραιότητας, όπως ανέφερε ο συντάκτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας «Ορθοδοξία στην Ουκρανία» Ντμίτρι Μάρτσενκο.

«Ο πατέρας Ανδρέας (Τκατσιόφ) εγκαταλείπει την Ουκρανία. Εδώ και δύο εβδομάδες πριν παρέδωσε τα καθήκοντα στη Μητρόπολη και σήμερα αποχαιρέτισε το ποίμνιό τους. Τους τελευταίους μήνες ο πατέρας Ανδρέας δέχθηκε πολλές απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας τόσο του ιδίου όσο και των μελών της οικογένειάς του», δήλωσε ο κ. Μάρτσενκο, σύμφωνα με σχετικό τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ. Όπως είπε ο δημοσιογράφος, εξτρεμιστές παρεμπόδισαν τη διακονία του πατέρα Ανδρέα και το κήρυγμα του στην εκκλησία.

Προχωρά το project «κοσοβοποίησης» της Θράκης – Την αναγνώριση, ως τουρκικών, των μουσουλμανικών ενώσεων της Θράκης ζητά η Ευρώπη!

Οι μεθοδεύσεις των Τούρκων για τη Θράκη βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στην Ευρώπη…Από την άλλη οι εδώ κυβερνώντες τηρούν σιγήν ιχθύος χρόνια τώρα!

Η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης -αρμόδιο όργανο επίβλεψης της ορθής εκτέλεσης των καταδικαστικών αποφάσεων του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από τα κράτη μέλη- υιοθέτησε ενδιάμεσο ψήφισμα (Interim Resolution), με το οποίο καλεί τις ελληνικές Αρχές, να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου που αφορούν τις υποθέσεις «Μπεκίρ Ούστα και άλλοι κατά Ελλάδος», «Εμίν και άλλοι κατά Ελλάδος» και Τουρκική Ένωση Ξάνθης κατά Ελλάδος.

Με το ενδιάμεσο αυτό ψήφισμα καλείται η Ελλάδα να αναγνωρίσει, ως τουρκική, τη μουσουλμανική ένωση Ξάνθης και ν΄αναγνωρίσει το δικαίωμα του «συνεταιρίζεσθαι» στις υπόλοιπες μουσουλμανικές ενώσεις της περιοχής.

Δείπνο με Σαμαρά, Καραμανλή και Σταυρίδη χωρίς νέα γίνεται;

Δείπνο με Σαμαρά, Καραμανλή και Σταυρίδη χωρίς νέα γίνεται;Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη

Όπως είναι γνωστό οι πλέον σημαντικές στρατηγικές αποφάσεις – πριν επικυρωθούν ή όχι επί του πεδίου – στην Ιστορία λαών και εθνών λαμβάνονται κατά τη διάρκεια «δείπνων» και «γευμάτων εργασίας», πίσω από τις κλειστές πόρτες και μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και τους… αμύητους.

Τα δείπνα, «μυστικά» ή μη που λαμβάνουν χώρα ακόμα και σήμερα, παίζουν αποφασιστικό ρόλο στην Ιστορία των κρατών και των λαών. Δεν είναι τυχαίο ότι το «ιστορικό» δείπνο στις Κάννες – μετά την παραλίγο χειροδικία του Νικολά Σαρκοζί προς τον Γιώργο Παπανδρέου και το κλάμα της Άγκελα Μέρκελ – οδήγησε σε αυτό που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία τρία έτη.