Σάββατο, 17 Μαΐου 2014

Le Monde Diplomatique: Η Διατλαντική Συμφωνία Εμπορικής & Επενδυτικής Συνεργασίας (ΤΤΙΠ), ένας τυφώνας που απειλεί τους Ευρωπαίους

Οι συζητήσεις για τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Καναδά και Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες είχαν ξεκινήσει το 2008, κατέληξαν στις 18 Οκτωβρίου. Ένας καλός οιωνός για την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία προσδοκά ότι θα καταλήξει σε ανάλογη συμφωνία με τη Γηραιά Ήπειρο. Το σχέδιο αυτό, « η χούντα των επιχειρηματιών », όπως το ονομάζει η Lori Wallach, το οποίο αποτελεί αντικείμενο μυστικών διαπραγματεύσεων, υποστηρίζεται ένθερμα από τις πολυεθνικές, καθώς, εάν υιοθετηθεί, θα τους επιτρέπει να φέρνουν ενώπιον της Δικαιοσύνης κάθε κράτος που δεν θα συμμορφώνεται με τους κανόνες του φιλελευθερισμού.

Μία μικρή αναδρομή στη Λέσχη Μπιλντεμπεργκ με αφορμή τη σιωπηρή καθοδήγηση του Βρετανικού προγράμματος Αμυντικών επενδύσεων ύψους 60δις Δολ.

A British Lynx 2 helicopter.(AFP Photo)
Του Tony Gosling*

Η Δημοκρατία έπαθε πρόσφατα άλλο ένα, σχεδόν θανατηφόρο, εγκεφαλικό επεισόδιο και το στρατιωτικό βιομηχανικό σύμπλεγμα περιτύλιξε ακόμα περισσότερο τις αμυντικές δαπάνες της Μεγάλης Βρετανίας, μετά το διορισμό του πρώην αξιωματικού του Στρατού και θερμοκέφαλου Βουλευτή των Τόρις Rory Stewart, ως το νέο Πρόεδρο της Επιτροπής Προμηθειών Άμυνας της Βρετανικής Βουλής του Westminster.

Την περασμένη εβδομάδα η Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων εξέδωσε καταδικαστική ετυμηγορία σχετικά με την εποπτεία της άμυνας και των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας, με αφορμή τη λογοδοσία στους φορολογουμένους που τις πληρώνουν. Ανέφερε ότι η άρνηση του γενικού διευθυντή της MI5, Andrew Parker, να παρουσιαστεί ενώπιόν τους και η έλλειψη οποιασδήποτε αποτελεσματικής εποπτείας εκ μέρους του "είναι υπονομευτικές προς την αξιοπιστία των μυστικών υπηρεσιών και το ίδιο το Κοινοβούλιο".

Σίγουρα, τίποτα δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει τον "Περίεργο Φάκελο", την εγκληματική συνωμοσία που οδήγησε τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, σύμφωνα με τον Αραβικό Σύνδεσμο το 2003, στο "ν' ανοίξουν τις πύλες της κόλασης στο Ιράκ;" Αλλά με το διορισμό του Stuart ως επικεφαλής του δημοσίου ελέγχου των στρατιωτικών δαπανών του Ηνωμένου Βασιλείου μόλις δύο εβδομάδες πριν από την πολιτική σκευωρία του ΝΑΤΟ, του οποίου είναι μέλος, και τη Λέσχη Bilderberg να συνέρχεται στην Κοπεγχάγη αυτό το μήνα, είναι σαφές σε όσους εξακολουθούν να έχουν μάτια και βλέπουν, ότι δεν έχουν πάρει τα αιματηρά μαθήματα τους και ότι τα χειρότερα μπορεί να έρχονται.

Η πιο ισχυρή ιδιωτική Λέσχη στον κόσμο
Στη Χριστουγεννιάτικη έκδοση του Economist το 1987, περιγράφεται η Bilderberg ως "Ne Plus Ultra", η πιο ισχυρή ιδιωτική λέσχη στον κόσμο. Η δύναμή της σίγουρα δεν έχει μειωθεί και δεκαετίες αργότερα ούτε και η μυστικότητα της . Αν και ξεκίνησε με συνδικαλιστές και ισχυρούς ανθρώπους στους οποίους ήθελε να έχει επιρροή, κατά τις τελευταίες μέρες της, η Bilderberg, έχει εξελιχθεί σε ένα σάπιο πυρήνα τραπεζιτών, γαλαζοαίματων, βιομηχάνους όπλων, πετρελαίου και βαρόνους των ΜΜΕ και ο Ρόρι Στιούαρτ MP, σύμφωνα με την παράδοση του Κίσινγκερ, του Μπλερ, του Cameron, του Osborne και του Μπόλς, έχει ποντάρει πολλά σε αυτούς.

Το 1943, στα μισά του πολέμου, η ελίτ της εξουσίας των ΗΠΑ είδε ότι, εάν δεν υπάρξουν οποιεσδήποτε μεγάλες εκπλήξεις, ο Χίτλερ επρόκειτο να χάσει τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οπότε η "Ομάδα Μελέτης Πολέμου και Ειρήνης" του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (CFR) ξεκίνησε ήσυχα την προετοιμασία του σχεδίου Μάρσαλ για το μεταπολεμικό κόσμο. Παράλληλα με το Γραφείο Στρατηγικών Υπηρεσιών (OSS), ένας αρκετά μεγάλος προϋπολογισμός προοριζόταν να χρηματοδοτήσει μια σειρά από δραστηριότητες που θα εξασφάλιζε ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα ψήφισαν υπέρ των κομμουνιστών και θα συγκολλούνταν οικονομικά, πολιτιστικά και πολιτικά στις ΗΠΑ για το άμεσο μέλλον τους.

British soldier Lieutenant-Colonel Nick Lock (C) checks his equipment before conducting a patrol with soldiers of the 1st Batallion of the Royal Welsh in streets of Showal in Nad-e-Ali district, Southern Afghanistan, in Helmand Province.(AFP Photo / Thomas Coex )
Γεννήθηκε μέσα στο ναζιστικό "καζάνι μαγισσών" γεμάτο με βρετανικό αίμα.
Πρώτος πρόεδρος της Bilderberg, ο Πρίγκιπας Bernhard των Κάτω Χωρών, γεννήθηκε μέσα στη Γερμανική αριστοκρατία. Εντάχθηκε στο κόμμα SS των Ναζί στο πανεπιστήμιο, αλλά επειδή παντρεύτηκε μέλος της Ολλανδικής βασιλικής οικογένειας, πέταξε τις ασημένιες νεκροκεφαλές και τις μαύρες στολές των SS, πριν από τον πόλεμο. Η νέα του πατρίδα, η Ολλανδία, κατακτήθηκε από τους παλιούς του φίλους, τους Ναζί, το 1941, οπότε κατέφυγε στη Βρετανία με την Βασίλισσα της Ολλανδίας Wilhelmina και τη σύζυγό του, Princess Juliana .

Ως πρώην αξιωματικός των SS, ερευνήθηκε εξονυχιστικά κατά τη διάρκεια του πολέμου από τον ειδικό επί της αντικατασκοπείας του Βρετανικού Ναυαρχείου, Ian Fleming (το συγγραφέα τoυ ατρόμητου πράκτορα James Bοnd) ο οποίος, μετά από ένα χρόνο παρακολούθησης του Bernhard, τον στρατολόγησε στο Βρετανικό στρατό σαν αξιόπιστο σύνδεσμο με την Ολλανδική πλευρά.

Με το 1944...

Εἶναι πολὺ κρίσιμες αὐτὲς οἱ ἐκλογές. - Μητροπολίτης Μεσογαίας καὶ Λαυρεωτικῆς Νικόλαος

Ἀγαπητοί μου ἀδελφοί,

Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Σ    Α Ν Ε Σ Τ Η !

Ἤδη πέρασαν τρεῖς ἑβδομάδες ἀπὸ τὸ Πάσχα, ἀπὸ τὴ γιορτὴ τῆς ἀληθινῆς πανηγύρεως καὶ τῆς αὐθεντικῆς εἰρήνης καὶ βρισκόμαστε πάλι μπροστὰ στὴν πρόκληση πολλαπλῶν αὐτὴ τὴ φορὰ ἐκλογῶν. Ὁ πασχαλινὸς ἑορτασμὸς λαμπροφόρος, γεμᾶτος φῶς καὶ χαρά.

Ἡ πραγματικότητα ὅμως καὶ πάλι ζοφερή. Ἡ καθημερινότητα δυσβάσταχτη, οἱ προοπτικὲς ἀμφίβολες, οἱ ἐλπίδες ἐξανεμισμένες, οἱ ἐπιλογὲς περιορισμένες.

Κρίση πρωτοφανής, προβλήματα τεράστια, πολιτευτὲς πολλοί, ἱκανοὶ ὅμως ἡγέτες ἐλάχιστοι, ὁ λαὸς βουλιαγμένος σὲ σύγχυση καὶ ἀθυμία. Φτώχεια, ἐξουθενωτικὰ μέτρα, ἀνεργία, θλίψη, αἴσθηση ἀδιεξόδου.
Κάποιοι ἰσχυρίζονται ὅτι βλέπουν φῶς. Μάλιστα ἐπαγγέλλονται σωτήριες λύσεις. Οἱ ὑποψήφιοι ὑπόσχονται. Τὰ ὀνόματα τῶν ποικίλων παρατάξεων δίνουν μιὰ εἰκόνα αἰσιοδοξίας. Ἐμεῖς ὅμως, ὁ λαός, ἀκόμη ὑποφέρουμε. Αὐτὸ ποὺ βλέπουμε μᾶς πονάει. Αὐτὸ ποὺ φανταζόμαστε μᾶς τρομάζει. Αὐτὴ εἶναι ἡ ὁρατὴ εἰκόνα τῆς κρίσης, αὐτὸ ποὺ φαίνεται.

Β. ΠΟΥΤΙΝ: «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ - ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ»!

Στο πλαίσιο συζήτησης για το θέμα των εθνικών μειονοτήτων της Κριμαίας, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι αν είναι να αναγνωριστεί το δικαίωμα του αυτόχθονος πληθυσμού σε οποιαδήποτε μειονότητα η πρώτη από αυτές θα πρέπει να είναι οι Έλληνες, οι οποίοι «βρίσκονταν εκεί πριν από εμάς και εσάς»!

Αναφερόμενος στο ζήτημα της αναγνώρισης των Τατάρων της Κριμαίας ως αυτόχθονα πληθυσμό της χερσονήσου ο πρόεδρος Β. Πούτιν δήλωσε ότι η συζήτηση θα πρέπει να γίνει με πολλή προσοχή. 

Και οι Αγιορείτες μπορούν να ψηφίσουν, αλλά ποτέ δεν στήθηκαν κάλπες στο Άγιο Όρος

Του ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΥΛΗ

Δεν διαταράσσουν οι εκλογές των 18ης και 25ης Μαΐου την ιερά ησυχία και την πατροπαράδοτη μοναστική ζωή στο Αγιον Όρος. Στο αυτοδιοίκητο τμήμα του ελληνικού κράτους, στη Χερσόνησο του Αθω, το εκλογικό κλίμα δεν επηρεάζει την κατάνυξη και την προσευχή των μοναχών που παραδοσιακά, κατά κανόνα, απέχουν από την ψηφοφορία.

Κάλπες δεν στήνονται στην Αθωνική Πολιτεία, που περιλαμβάνει 20 Ιερές Μονές και άλλα μοναστικά ιδρύματα, με περίπου 1.650 μοναχούς. Γύρω στις 200 υπηρεσίες με εργαζομένους, μεταξύ των οποίων είναι σταθμοί αστυνομίας, λιμενικού, πυροσβεστικής, τελωνείου και το Κέντρο Υγείας, κ.ά. στεγάζονται στο λιμάνι της Δάφνης και στις Καρυές. Όσοι επιθυμούν μπορούν να ψηφίσουν έξω από το Όρος, στα κατά τόπους εκλογικά τμήματα των δήμων όπου είναι εγγεγραμμένοι.

The Game of...Drones: Κάπνιζε, δεν κατασκόπευε, το Λιθουανικό drone που κρατούσαν οι Ρώσοι στο έδαφος τους

Reuters / Andy Clark Ένα Λιθουανικό Drone (μη-επανδρωμένο αεροσκάφος) που η Ρωσία κρατούσε στο έδαφος της εδώ και δύο εβδομάδες, δεν εκτελούσε μια αποστολή κατασκοπείας, τελικά, σύμφωνα με τις δηλώσεις της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας. Εκτελούσε λαθρεμπόριο τσιγάρων!

Το χειροποίητο drone μετέφερε κουτιά με έως και 10 κιλά καπνού κολλημένα με κολλητική ταινία. Το FSB εκτιμά ότι το σώμα του drone κοστίσει περίπου 300 ρούβλια ( λιγότερο από US $ 10) .

Το ερασιτεχνικό ΜΕΑ με άνοιγμα φτερών τέσσερα μέτρα πετώντας σε υψόμετρο μέχρι 2.000 μέτρα έριξε τα λαθραία τσιγάρα σε καθορισμένη περιοχή .