Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

Ο Θεός ας αναπαύσει τον Φίλιππο Συρίγο που στόλισε τα εφηβικά μας χρόνια.

Από το Ευρωμπάσκετ του 1987 μέχρι την Ευρωλίγκα, σχεδόν κάθε μετάδοση του Φίλιππα Συρίγου επιφύλασσε επικές ατάκες. Θυμηθείτε τον "τίμιο γίγαντα", τα "κόκκινα γυαλιά", το "είναι κλοπή". 

Ο Φίλιππας Συρίγος έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββάτο (12/10),  χάνοντας την μάχη με τον καρκίνο. Η φωνή του όμως θα μείνει στην αιωνιότητα κυρίως μέσα από τον ιστορικό θρίαμβο του Ευρωμπάσκετ του 1987 με τον οποίο συνδέθηκε.

Δηλώσεις του Λαβρόφ για τις σχέσεις με την Δύση και τις εξελίξεις στην Συρία

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι η άρνηση του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου να συμμετάσχει στο διεθνές συνέδριο « Γενεύη 2» μαρτυρά την αδυναμία της Δύσης να εκπληρώσει τη συμφωνία με τη Ρωσία για το συριακό.

«Η δήλωση του κ. Σάμπρα, ο οποίος είναι επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι είναι απαραίτητο το συντομότερο δυνατό να συγκαλέσουμε το συνέδριο και το κύριο εμπόδιο είναι η αδυναμία των εταίρων μας να υποχρεώσουν τη συριακή αντιπολίτευση να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» - είπε ο υπουργός.

Τα νέα μέτρα θα ρίξουν την κυβέρνηση

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ - LAGARDEΑπό ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Η μερική αλλαγή της στάσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έναντι της Ελλάδας, η οποία έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ολίγες ημέρες, είναι ελπιδοφόρα.

Μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τη γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ, οι επιτελείς του ΔΝΤ που ασχολούνται με τη χώρα μας «μαλάκωσαν». Είναι σημαντικό, ξέρετε, να ακούτε από το στόμα τους θέσεις που δείχνουν να κατανοούν την τραγική κατάσταση στην οποία οδήγησαν τη χώρα οι πολιτικοί της, αλλά και το πρόγραμμα λιτότητας που επιβλήθηκε από την Τρόικα.

Η Ιερά Σύνοδος κατά της Χρυσής Αυγής

xa-ekklisiaΞεκάθαρη θέση κατά των πρακτικών που χρησιμοποιεί η Χρυσή Αυγή πήρε σήμερα με ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που προκάλεσαν τον θάνατο του νεαρού Παύλου Φύσσα, η Δ.Ι.Σ., αφού εκφράζει τη θλίψη της και τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, καταδικάζει τα πρόσφατα γεγονότα και τα φαινόμενα βίας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το δημοκρατικό πολίτευμα δεν απειλείται και προστατεύεται επαρκώς.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου: