Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Τηλεφώνημα Πούτιν προς Ερντογάν, παγώνει την Άγκυρα

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος 

«Αν ακόμα και ένας Τούρκος στρατιώτης περάσει τα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, αυτό θα θεωρηθεί σαν παραβίαση των ρωσικών συνόρων με όλες τις συνέπειες αυτής της πράξης»!!

Με αυτά τα πρωτοφανή απειλητικά λόγια, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαδιμήρ Πούτιν, σύμφωνα με τουρκικές δημοσιογραφικές πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει και σε παλαιστινιακά, συριακά και ιρανικά ΜΜΕ, απείλησε ανοιχτά τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταΐπ Ερντογάν, να μην κάνει καμία απερίσκεπτη κίνηση σε βάρος της συριακής ακεραιότητας γιατί αυτό η Τουρκία θα το πληρώσει πολύ ακριβά.

Το εκπληκτικό αυτό τηλεφώνημα της Μόσχας προς την τουρκική ηγεσία, σύμφωνα πάντα με τις τουρκικές δημοσιογραφικές πληροφορίες, έγινε στις 8 Οκτωβρίου. Μάλιστα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος έκλεισε εκνευρισμένος το τηλέφωνο στον Τούρκο πρωθυπουργό χωρίς καν να τον χαιρετήσει, αφήνοντας άναυδο τον Ερντογάν. Ο ίδιος ο Ερντογάν, όπως αναφέρετε, έκπληκτος από τις ρωσικές απειλές απάντησε πως αυτό δεν μπορεί να το δεχτεί η Τουρκία, για να πάρει την απάντηση, «πάρτε το όπως θέλετε».

Φαίνεται πως η συριακή κρίση έχει αρχίσει και παίρνει ευρύτερες διαστάσεις, ενώ η πολιτική της Τουρκίας και ειδικά η πολιτική του Νταβούτογλου, αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων άκρως επικίνδυνη ακόμα και για την παγκόσμια ειρήνη. Όπως αναφέρετε, ο Ρώσος πρόεδρος είναι πολύ εκνευρισμένος για την στάση της Τουρκίας, ενώ οι πληροφορίες από την ρωσική πρωτεύουσα αναφέρουν ότι οι Ρώσοι έχουν πληροφορίες ότι οι ισλαμιστές του Καύκασου ενισχύονται από την Άγκυρα, γεγονός που έχει εξοργίσει τους Ρώσους. ​

Μ. Ομπάμα : "Το Μάρτιο του 2013 το Ιράν θα διαθέτει ουράνιο για 6 πυρηνικές βόμβες"


Image
Εμπλουτισμένο ουράνιο για την κατασκευή 5-6 πυρηνικών βομβών θα διαθέτει το Ιράν τον Μάρτιο του 2013 σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει ο πρόεδρος Ομπάμα και τις οποίες κοινοποίησε στο πρωθυπουργό του Ισραήλ. Από τα στοιχεία τα οποία έχουν συγκεντρώσει οι Αμερικανοί φαίνεται ότι οι κυρώσεις δεν επηρεάζουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν το οποίο προχωρά ακάθεκτο στην απόκτηση πυρηνικών όπλων.

Έτσι μετά την μεταφορά των φυγοκεντρικών αντλιών εμπλουτισμού ουρανίου στις υπόγειες προστατευόμενες εγκαταστάσεις στο Fardo Ιράν ετοιμάζεται για την αύξηση των παραγωγικών δυνατοτήτων των εγκαταστάσεων στο Natanz με την αύξηση των φυγοκεντρικών αντλιών εμπλουτισμού ουρανίου ώστε ο αριθμός τους να φτάσει τις 6000 αντλίες.

Επιπλέον η τεχνολογική υποδομή για την αναβάθμιση του εμπλουτισμένου ουρανίου από 20% στο 90% που απαιτείται για την κατασκευή πυρηνικών όπλων είναι έτοιμη, με την διαδικασία να μπορεί να ξεκινήσει 2-3 εβδομάδες από την στιγμή που θα δοθεί η εντολή από τον ανώτατο ηγέτη της χώρας τον Ali Khamenei. Σε γενικές γραμμές το 2013 ...

O Μητροπολίτης Σιατίστης απαντά στη "Χρυσή Αυγή"

του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου

Διάβασα με πολλή προσοχή το Δελτίο Τύπου της Χρυσής Αυγής το οποίο αφορά στο πρόσφατο κείμενο μου και θέλω να παρατηρήσω τα κάτωθι. Είναι ένα κείμενο ήρεμο, πολύ μελετημένο, αλλά και πολύ αποκαλυπτικό. Τώρα μπορώ να είμαι απολύτως βέβαιος για την ορθότητα και την αναγκαιότητα της παρεμβάσεως μου. Τονίζεται στο κείμενο και μάλιστα δύο φορές ότι «η Χρυσή Αυγή στηρίζει την Ορθοδοξία σαν απαραίτητο συστατικό της εθνικής μας ταυτότητας». Το πρώτο όμως ερώτημα που γεννιέται είναι για το ποια «Ορθοδοξία» μιλάει η Χρυσή Αυγή; Για την Ορθοδοξία της Εκκλησίας η για την «Ορθοδοξία» τη δική Της; ...