Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Ο Βο(υ)λευτής Βαρδίκος


Ο Βουλευτής Βαρδίκος τα βρήκε δύσκολα στην Ικαρία σήμερα. Οι γονείς μαθητών που δεν μπορούν να μεταβούν στα σχολεία τους λόγω πολύμηνων και πολύχρονων απλήρωτων επιδοτήσεων στους μεταφορείς, τον απέκλεισαν από το να ταξιδέψει με το αεροπλάνο έως ότου μεσολαβήσει για το πρόβλημα.
Ο Βουλευτής ο οποίος πρωτοστατούσε στα προχθεσινά ένθερμα χειροκροτήματα για τον Γιώργο Παπανδρέου(!), ο οποίος ψήφιζε με περισσό ζήλο όλα τα Μνημόνια, χωρίς καν να υπερασπιστεί και να αντισταθεί στις καταστροφικές αυξήσεις του ΦΠΑ στην παραμεθόρια περιοχή του Ν. Σάμου, ο οποίος απείχε από τη λύση όλων των σοβαρών προβλημάτων του Νομού -και ειδικά της Ικαρίας, ως Σαμιώτης- έκανε δηλώσεις με στεναχώρια για το σημερινό συμβάν!
Ο Βαρδίκος έχει κρεμάσει το παλτό του καιρό τώρα γιατί βλέπει το τι "θα πάρει" στις ερχόμενες εκλογές- ας μην του κάνουμε χαλάστρα, ας το θεωρήσουμε μέρος των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση. Όσο καθυστερούν οι εκλογές, είναι ένας από εκείνους που απλά ωφελούνται ανέξοδα, εισπάττοντας το εφταχίλιαρο κάθε μήνα και μετά τη παχυλή σύνταξη. Παρόλη την ευμεγέθη παρουσία του δεν είχε ποτέ πραγματική βαρύτητα στο κράτος των Αθηνών, για να βοηθήσει σε πραγματικές λύσεις.


Το πρόβλημα είναι, ότι για το Νομό μας, και ειδικά για την Ικαρία, χάθηκαν, και πάλι, χρόνια ανύπαρκτης πολιτικής παρέμβασης και αποτελεσματικής εκπροσώπησης. (Απ' ότι μαθαίνω, τα μέχρι τώρα ονόματα των υποψηφίων Βουλευτών για το Νομο μας, δημιουργούν θυμηδία).

Πότε θα αλλάξει αυτό; Πότε θα υπάρξει άξιος εκπρόσωπος του Νομού, ο οποίος θα βάζει τον Τόπο του πάνω από το Κόμμα του και... τα πάχη του; Πότε θα στηρίξουμε εμείς οι Ικαριώτες άνθρωπο που έχει πνεύμα θυσίας και εξ-υπηρέτησης του τόπου μας; Ή μήπως το ερώτημα είναι πιο αποκαρδιωτικό; Υπάρχει τέτοιος; Οψόμεθα.
Ικάριος Ζήδρος

Σκληρή δήλωση Μίκη Θεοδωράκη για πολιτικούς.

mikis2010Με σκληρή γλώσσα ο Μίκης Θεοδωράκης απευθύνεται στους πολιτικούς.Κάνει λόγο για μαριονέτες των γερμανών και της τρόικας. Καλεί τα πολιτικά πρόσωπα να μην παραστούν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Παραθέτουμε αποσπάσματα από την δήλωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών.Όπως αναφέρει ο μεγάλος έλληνας συνθέτης η δήλωση του έρχεται ως απάντηση σε συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου:

Δεκτή έκανε η Εισαγγελία την μήνυση πολίτη που ζητά να συλληφθούν 6 πρώην βουλευτές για εσχάτη προδοσία!

Η μήνυση και τα ονόματα των έξι βουλευτών!

 Δεκτή έκανε η Εισαγγελία την μήνυση πολίτη που ζητά να συλληφθούν 6 πρώην βουλευτές για εσχάτη προδοσία!!Ευτυχώς στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που δεν το βάζουν κάτω! Την προηγουμένη εβδομάδα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατατέθηκε και ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΩΞΗΣ και σύλληψης για Εσχάτη Προδοσία κατά, αυτή την φορά, ΕΞΙ (6) πρώην βουλευτών οι οποίοι παραιτήθηκαν από τις 9 έως και τις 13 Φεβρουαρίου 2012.

Από το γραφείο της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών δέχθηκαν να συσχετίσουν την δεύτερη αυτή αίτηση δίωξης και σύλληψης των 6 πρώην βουλευτών με την ήδη υποβληθείσα προ μηνών αίτηση κατά των πρώτων τριών η οποία έχει πλέον ανατεθεί σε Εισαγγελέα Πρωτοδικών και συγκεκριμένα στον κ. Κων/νο Σπυρόπουλο με αριθμό υπόθεσης Ε12/4604/2.3.2012.
Πρόκειται για τους:

1. Δημήτριο Βαρβαρίγο, π.βουλευτή Ζακύνθου
2. Πέμη Ζούνη, π. βουλευτή Α` Αθηνών
3. Γιάννη Κουτσούκου, π. βουλευτή Ηλίας
4. Αργύρη Λαφαζάνη, π. βουλευτή Χαλκιδικής
5. Παύλου Στασινού, π. βουλευτή Αρτας
6. Μάγιας Τσόκλη, π. βουλευτή Επικρατείας
 
Ο πολίτης που αγωνίζεται για να αποδείξει ότι κανείς μας δεν πρέπει να το βάζει κάτω, ονομάζεται Παντελής Γιαμαρέλλος και την αίτηση δίωξης την κατέθεσε μαζί με τον γνωστό πλέον γιατρό από την Χαλκίδα, Δημήτριο Αντωνίου, που είχε καταθέσει την πρώτη μήνυση για εσχάτη προδοσία, κατά του συνόλου των 170 βουλευτών που ψήφισαν το μνημόνιο!!!

Σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε στους AegeanTimes.gr, ο κ. Γιαμαρέλλος, κατέθεσε επίσης και ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ υπόμνημα προς τον Εισαγγελέα κ. Σπυρόπουλο ζητώντας τις άμεσες ενέργειές του για τον χειρισμό της υποθέσεως αυτής καθώς <υπάρχει φόβος επανεκλογής των υπόπτων για το αδίκημα της Εσχάτης Προδοσίας κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην περιβολή τους και πάλι με την βουλευτική ασυλία.

Η υπόθεση αυτή έρχεται σε συνέχεια της μήνυσης για εσχάτη προδοσία 170 περίπου βουλευτών, η οποία έχει πάρει το δρόμο της δικαστικά και μπορεί να αποτελέσει “οδηγό” για τι μπορεί να συμβεί σε όσους βουλευτές χάσουν την ασυλία τους αν δε εκλεγούν!

Φαίνεται ότι ο δραστήριος κύριος Γιαμαρέλος, έχει αρχίζει να στριμώχνει στο καναβάτσο, το σύστημα, μιας και έχει αρχίσει να το «πολεμά» με τους δικούς του … όρους!

Βλέπετε, δεν κατέθεσε αίτηση δίωξης και σύλληψης κατά του κ.Βορίδη για παράδειγμα, καθώς υπήρχε πιθανότητα να εφαρμοσθούν τα προβλεπόμενα από τον νόμο «περί ευθύνης υπουργών» στο πρόσωπο τους και έτσι να συμπαρασυρθούν μαζί με τους δύο που αυτή την στιγμή είναι υπουργός και υφυπουργός και οι υπόλοιποι ΠΡΩΗΝ βουλευτές.

Εκβιασμών συνέχεια

Το Eurogroup ενέκρινε «πολιτικά και κατ' αρχήν», όπως είπε ο πρόεδρός του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τη νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα· δήλωση που αφήνει άπαντες ικανοποιημένους. Και τους αδαείς, που ανακουφίζονται χωρίς λόγο, και τους «μυημένους», οι οποίοι γνωρίζουν πώς θα χειριστούν το θυμικό των Ελλήνων στη συνέχεια. Βέβαια, η νέα δανειακή σύμβαση αφορά κυρίως την ικανοποίηση των αναγκών των πιστωτών μας. Τον Απρίλιο η Βουλή θα ψηφίσει τη δημιουργία ενός... ειδικού (δηλαδή κλειστού) λογαριασμού. Εκεί οι πιστωτές θα βάζουν τα δανεικά, τα οποία θα καταλήγουν στους ίδιους! Θα μας δίνουν χρήματα για να τα παίρνουν πίσω! Σ' εμάς τους Ελληνες θα μένει το επιτόκιο που θα πρέπει να αποπληρώσουμε. Πολύ απλό το σχήμα.

Τα ποσά, που υποτίθεται ότι θα «πέσουν» στην αγορά, φτάνουν τα 14,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Θα καταβληθούν σε δόσεις, ως συνήθως. Η δόση του Μαρτίου ανέρχεται στα 5,9 δισ. ευρώ, η δόση του Απριλίου 3,3 δισ. ευρώ και του Μαΐου 5,3 δισ. ευρώ. Ουσιαστικά, για ψίχουλα, οι Ελληνες για μια επιπλέον φορά πρόκειται να αντιμετωπίσουν μια επικοινωνιακή - προπαγανδιστική καταιγίδα και διλήμματα του τύπου: «φτωχότεροι ή πάμπτωχοι».

Το σενάριο θα είναι πανομοιότυπο με τα προηγούμενα, αλλά το σκηνικό διαφορετικό. Η προέλαση της εξαθλίωσης και της κατήφειας, αναμφίβολα, θα έχει επηρεάσει το κοινό στο οποίο απευθύνονται οι λεκτικοί τραμπουκισμοί της τρόικας και της συμμαχίας των προθύμων.

Εκείνοι που έπειτα από δύο χρόνια επίθεσης στο εισόδημα και στις αποταμιεύσεις τους δεν έχουν τίποτα να χάσουν δεν πρόκειται να φοβηθούν ιδιαίτερα από τις περιγραφές Αρμαγεδδώνα «που θα ακολουθήσει, αν δεν πούμε ναι στις επιβαλλόμενες θυσίες και χάσουμε τις δόσεις».

Παλιό το κόλπο...

Εφημ. "Δημοκρατία"

Μαρτυρίες τρόμου για Γ.Παπακωνσταντίνου: Πώς φυλάκισε τη χώρα στο ΔΝΤ


Καλό είναι να αρχίσει να ξεσκονίζεται το εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, για τους Γ.Παπανδρέου και Γ.Παπακωνσταντίνου (ειδικά ο δεύτερος έχει συντριπτικές καταθέσεις σε βάρος του) για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ. Και αν αυτή η επιτροπή που ελέγχεται ακόμα από το ΠΑΣΟΚ του 8-11% δεν καταλήξει σε αποτέλεσμα ο Α.Σαμαράς (η ΝΔ απέχει από τις εργασίες της) έχει δεσμευθεί για επανάληψη της έρευνας από νέα Επιτροπή.

Σήμερα ήταν η σειρά του προϊσταμένου του ΟΔΔΗΧ Πέτρου Χριστοδούλου να παραθέσει τη μαρτυρία για το πώς η χώρα σύρθηκε στην πτώχευση και την ξένη δημοσιονομική κατοχή με την πλαστογραφία του ελλείμματος.