Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

Λάμψη 100 «σοφών» στα ΑΕΙΣπουδαίοι Έλληνες πανεπιστημιακοί επιστρέφουν για τα Συμβούλια

Του Αποστόλου Λάκασα

Νέα σελίδα γυρίζουν το 2013 τα ελληνικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Συνολικά περίπου 100 Ελληνες πανεπιστημιακοί από σπουδαία ΑΕΙ ξένων χωρών -από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Δανία έως την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία- «επιστρέφουν» στη χώρα μας, ώστε μαζί με άλλους 250 ήδη διδάσκοντες στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να συμβάλουν στην αναμόρφωση των ελληνικών πανεπιστημίων, συμμετέχοντας στα πρώτα Συμβούλια σε κάθε ίδρυμα, όπως ορίζει ο νόμος-πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Τα πανεπιστήμιά μας έχουν εξαιρετικούς καθηγητές που παρουσιάζουν σημαντικό έργο. Οφείλουμε να διορθώσουμε, βέβαια, τις στρεβλώσεις του παρελθόντος» λέει στην «Κ» ο καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας, κ. Γρηγόρης Σηφάκης, πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. «Ερχονται με σχέδια, ταυτόχρονα είναι πρόθυμοι να ακούσουν τις ιδέες μας για τη στρατηγική και τη λειτουργία του ιδρύματος»...

Στην Συρία επέστρεψε ο ρωσικός Στόλος - Δυτικά της Ισπανίας οι Μοίρες από Βαλτική & Β.Στόλο


Στις ακτές της Συρίας επέστρεψε ο ρωσικός Στόλος: Το καταδρομικό RFS MOSKVA 121 , μαζί με το πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου Azov και το τάνκερ ανεφοδιασμού Ivan Bubnov απέπλευσαν πριν μερικές ημέρες από το ρωσικό αγκυροβόλιο (υπάρχει σχετική συφωνία με την Ελλάδα για χρησιμοποίησή του από το ρωσικό Ναυτικό) βόρεια της Αστυπάλαιας και τώρα βρίσκονται έξω από τις συριακές ακτές αναμένοντας τον υπόλοιπο ρωσικό στόλο (με μονάδες από τον Βόρειο Στόλο και τον Στόλο της Βαλτικής καθώς και με από τον Στόλο του Ειρηνικού Ωκεανού).Aπό τους δύο στόλους τον Βόρειο και της Βαλτικής έρχονται μεταξύ άλλων, η φρεγάτα «Γιαροσλάβ Μούντρι», τα μεγάλα αποβατικά πλοία «Καλίνινγκραντ» και «Αλεξάντρ Σαμπάλιν», το σωστικό ρυμουλκό σκάφος SB-921, το δεξαμενόπλοιο «Λένα» κλπΣτην περιοχή έχουν αρχίσει να συρρέουν και πάλι πλοία του Ναυτικού των ΗΠΑ, ένα γαλλικό και δύο βρετανικά, δείχνοντας μια εξελισσόμενη κλιμάκωση σε ότι αφορά ην συγκεντρωση ναυτκών δυνάμεων, περίπου ένα μήνα μετά των αποχώρηση των περισσότερων πολεμικών πλοίων.

Τζ.Κυριάκου: Μέλη της «17Ν» και του «ΕΛΑ» είναι ασύλληπτα- Σημαντικές αποκαλύψεις στο βιβλίο του που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Λιβάνη

Τζ.Κυριάκου: Μέλη της «17Ν» και του «ΕΛΑ» είναι ασύλληπτα- Σημαντικές αποκαλύψεις στο βιβλίο του που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΛιβάνηΟ ελληνικής καταγωγής, πρώην αρχιπράκτορας της CIA, Τζον Κυριάκου, που αποκάλυψε τα βασανιστήρια στο Γκουαντάναμο, μιλά για την τρομοκρατία. Ο πρώην αρχιπράκτορας της CIA, από τη Ρόδο, που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 30 μηνών επειδή αποκάλυψε το όνομα άλλου πράκτορα της CIA, μιλάει για τις ειδικές αποστολές του στην Αθήνα, που είχαν σκοπό τον εντοπισμό και σύλληψη τρομοκρατών, αλλά και ''έγγραφα ελληνικού ενδιαφέροντος'' καυτών περιόδων. 

Εμφύλιος, Αποστασία,Χούντα....

Σύντομα θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Λιβάνη το βιβλίο του με τίτλο: Ο ΑΠΡΟΘΥΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ, η κρυφή ζωή μου στον πόλεμο της CIA κατά της τρομοκρατίας.

Αποκαλυπτική - και πάντα επίκαιρη και διδακτική - συνέντευξη στον Μιχάλη Ιγνατίου για το  ''Εθνος”, στην οποία είχε μιλήσει για την τρομοκρατία στην Ελλαδα,τον ΕΛΑ και τη 17Ν.

«Η οργάνωση «17 Ν» δεν έχει εξαρθρωθεί, ενώ και τα μέλη του «ΕΛΑ» είναι ακόμα ελεύθερα. Ο ισχυρισμός ανήκει στον πρώην πράκτορα της CIA Τζον Κυριάκου, ο οποίος είχε σταλεί από την ηγεσία της υπηρεσίας στην Αθήνα μαζί με άλλους συναδέλφους του, έχοντας ως αποκλειστική αποστολή το κυνηγητό και τη σύλληψη των Ελλήνων τρομοκρατών. Ο Κυριάκου έγινε γνωστός στην Αμερική όταν κατήγγειλε μέσω του δικτύου ABC News τα βασανιστήρια -ειδικά τον εικονικό πνιγμό- που εφαρμόστηκαν εναντίον κρατουμένων στις απάνθρωπες φυλακές του Γκουντάναμο.

Ο Ελληνοαμερικανός πράκτορας ...