Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

Πότε θα κάνει ξαστεριά;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

"Ο Χ Ι"
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ,  
ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ  ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ.)
& ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
 
Αθήνα 15 Απριλίου 2012

Με δεδομένη την άνευ προηγουμένου  κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και ο λαός μας και εν όψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης, κατά την οποία ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει σε μια ιστορική στιγμή για την τύχη της χώρας,  τα κόμματα του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου και της Δημοκρατικής Αναγέννησης αποφάσισαν να συμπράξουν σε μία εκλογική συνεργασία με το όνομα:
 
"Ο Χ Ι"
 
Στόχος μας είναι να εκφράσουμε το εθνικό, δημοκρατικό, πατριωτικό συναίσθημα του ελληνικού λαού, καθώς και η ανάδειξη ικανών και έντιμων εκπροσώπων που θα αντιμετωπίσουν με μαχητικότητα και ασυμβίβαστο πνεύμα τα κρίσιμα κοινωνικά και ευαίσθητα εθνικά θέματα προς όφελος του λαού.
 
Νομοτυπικά  επικεφαλής και εκπρόσωπος του "ΟΧΙ" ορίζεται  η τέως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθηγήτρια κα.  Μαρία Νεγρεπόντη  Δελιβάνη.
 
 Οι επικείμενες εκλογές είναι καθοριστικές για το μέλλον της χώρας μας και πρέπει όλοι οι Έλληνες πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτές και να υποστηρίξουν την δημιουργηθείσα εκλογική πατριωτική συνεργασία αποφεύγοντας την αποχή, τα λευκά και τα άκυρα που ευνοούν το καταρρέον διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.
 
Οι  όροι εκλογικής συνεργασίας του "ΟΧΙ" είναι οι ακόλουθοι και όλοι οι φορείς, κόμματα και κινήματα, που τους αποδέχονται καλούνται να συμπαραταχθούν και να την ενισχύσουν.

Ό,τι κάμνομεν, θα το κάμνωμεν μονάχοι


Του Στέλιου Παπαθεμελή

     
Αυτοί οι αθεόφοβοι ψευδάδελφοί μας της τρόικας φυσικά και δεν έχουν το Θεό τους. Επέτυχαν την προλεταριοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Οι εγχώριοι μνημονιακοί υποταχτικοί τους που παριστάνουν τους κυβερνήτες, τα έχουν κυριολεκτικά χαμένα. Ψελλίζουν ότι τάχα θα τα πάρουν από τους πλούσιους και θα τα δώσουν στους φτωχούς!... Αλλά οι παιδονόμοι τους Σόιμπλε και Λαγκάρντ τους ανακαλούν πάραυτα στην τάξη. Ο Γερμανός συμπεραίνει ότι «ο ελληνικός λαός δεν θέλει να κυβερνηθεί» και η Γαλλίδα ότι οι κυβερνητικοί εταίροι «δεν πρέπει να ενδώσουν σε λαϊκισμούς και υποσχέσεις».
 
Μόνον αυταπατώμενοι, φαντάζονται ότι η κυβέρνηση κυβερνά. Η Κυβέρνηση διαχειρίζεται τα συμφέροντα των αγορών και του τραπεζικού συστήματος και αυτά αποτυπώνουν τα προγράμματα των κομμάτων της. Τις κύριες και καίριες αποφάσεις, τις παίρνει η τρόικα. Τη λάντζα και όλες τις βρώμικες δουλειές, τις κάνει η κυβέρνηση. Η παρούσα, και όπως μεθοδεύεται και η μέλλουσα.
 
Το άθροισμα των δύο άλλοτε κραταιών του δικομματισμού, με τα τεχνάσματα και τα bonus του εκλογικού συστήματος, βγάζει δεν βγάζει μιαν ασθενέστατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που θα χρειασθεί ενίσχυση από πρόθυμους για να στήσει μια κυβέρνηση εικόνα και ομοίωση της Goldman Sacks, των επιχειρηματικών ελίτ και του ξένου παράγοντα.
 
Στο μεταξύ, γενικεύεται και οξύνεται η κρίση στον Ευρωπαϊκό Νότο. Εξωθούνται στο περιθώριο μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες που πλήττονται από μειώσεις αποδοχών, αύξηση ωραρίων, παρέκταση ορίων συνταξιοδότησης, χαράτσια, πάγωμα οικονομικών δραστηριοτήτων, μαζική ανεργία, το κακό που έχει, όπως λέει ο Σαίξπηρ, μακρύ συγγενολόι. Αυτή όμως η απειλή της δουλοπαροικίας, είναι αφυπνιστική των λαών του Νότου και ίσως αφυπνίσει και τις επιτροπευόμενες ηγεσίες.

ΕΕ: Δίνει στις ΗΠΑ προσωπικά δεδομένα των επιβατών της

ΕΕ: Δίνει στις ΗΠΑ προσωπικά δεδομένα των επιβατών τηςΗ Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε σήμερα, με ψήφο του ευρωκοινοβουλίου, μια αμφιλεγόμενη συμφωνία που επιτρέπει σε μόνιμη βάση να διαβιβάζονται στις αμερικανικές αρχές τα δεδομένα των επιβατών υπερατλαντικών πτήσεων, στο όνομα του αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Το πράσινο φως των ευρωβουλευτών, με 409 ψήφους έναντι 226 και 33 αποχές, δόθηκε έπειτα από μήνες πολύ έντονων συζητήσεων στην Ευρώπη εξαιτίας ανησυχιών σε ό,τι αφορά το σεβασμό της ιδιωτικής ζωής των επιβατών.

Επίκαιρα

Το κύπελλο του Λούη σε ελληνικά χέρια!

Στα πάτρια εδάφη θα παραμείνει τελικά το ασημένιο κύπελλο του Σπύρου Λούη. Το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» είναι από χθες ο νέος ιδιοκτήτης του σπουδαίου ολυμπιακού επάθλου που κατέκτησε ο πρώτος μαραθωνιονίκης των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, όπως προέκυψε από τη δημοπρασία του οίκου Christie’s στο Λονδίνο.

Ο πλειοδότης κατέβαλε 550.000 ευρώ (χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν στο τεράστιο αυτό ποσό συμπεριλαμβάνεται και εκείνο της προμήθειας, που το ανεβάζει ακόμη περισσότερο). Ετσι η αξία του επάθλου εκτοξεύτηκε στα ύψη, ανακηρύσσοντάς το κορυφαίο αντικείμενο της χθεσινής δημοπρασίας.

Μυστική συμφωνία ΗΠΑ με Ιράν - Εξοργισμένο το Ισραήλ απειλεί να δράσει μόνο του


Για "μυστική συμφωνία" με το Ιράν κατηγορούν οι Ισραηλινοί τις ΗΠΑ και εν όψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ το Νοέμβριο με έναν Μ. Ομπάμα να μην έχει και την καλύτερη ιδεές για την ισραηλινή πολιτική ηγεσία και έναν Μιτ Ρόμνι να παίζει full το ισραηλινό "χαρτί" αποσκοπώντας στο ισχυρό εβραϊκό λόμπι, είναι βέβαιο ότι θα δούμε πολά επεισόδια στο σίριαλ αυτό.


Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς ο Barack Obama  και το Ιράν πέτυχαν να κλείσουν μία μυστική συμφωνία το παρασκήνιο τα οποίας οδηγεί σε επαφές που έγιναν στο Παρίσι και στην Βιέννη. Όπως δήλωσε Binyamin Netanyahu οι νέες συζητήσεις με το Ιράν στην Βαγδάτη θα δώσουν στην Τεχεράνη 5 εβδομάδες χωρίς πίεση για να συνεχίσει τον εμπλουτισμό του ουρανίου που κατέχει.

Άμεση όμως ήταν και η αντίδραση του Αμερικανού προέδρου ο οποίος υπερασπίστηκε της θέσης του για νέες διαπραγματεύσεις με το Ιράν στην Βαγδάτη  και επισήμανε ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στο Ιράν είναι σοβαρές και αποτελούν ένα καλό λόγο για να συμβιβαστεί το Ιράν με μία λύση η οποία θα αφορά το πυρηνικό του πρόγραμμα.