Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Η Ελευθερία και το ταξίδι της ελληνικής Σημαίας. Ένα βιβλίο για παιδιά, που έλειπε από τις παιδικές βιβλιοθήκες, και που δεν υπήρχε καταλληλότερη στιγμή για την έκδοση του! Μία ηχηρή απάντηση στην κατάργηση τής αριστείας στο δημοτικό σχολείο....

Η Ελευθερία και το ταξίδι της ελληνικής ΣημαίαςΠηνελόπης  Μωραΐτου, Εκδόσεις Πορφύρα 2017

Εικονογράφση: Πέγκυ Φούρκα

Η Επανάσταση του ‘21, το Έπος του ’40, 1974, η εξέγερση του Πολυτεχνείου, τρεις ιστορικοί σταθμοί με πρωταγωνίστρια την Ελληνική σημαία! ‘Ένα ταξίδι στον χρόνο και στις ιστορικές στιγμές που σφράγισαν την νεότερη ιστορία μας.

Με εκπαιδευτικές δραστηριότητες!

Η γνωστή συγγραφέας επανέρχεται με ένα έργο που έλειπε από τις παιδικές βιβλιοθήκες, και που δεν υπήρχε καταλληλότερη στιγμή για την έκδοση του!

Ένα βιβλίο για την σημαία των Ελλήνων και τα ιστορικά γεγονότα που σφράγισαν όχι μόνο την εμφάνισή της αλλά και την σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας. Ένα βιβλίο για να γνωρίσουμε την ιστορική μας ταυτότητα ώστε με πίστη σε αυτή, αλλά και σεβασμό στους συνανθρώπους μας που προέρχονται από διαφορετικές ιστορικές και πολιτισμικές αφετηρίες, να ανοιχτούμε στις απαιτήσεις της εποχής που ζούμε.

Απόσπασμα απο το βιβλίο: