Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

Η Τουρκία επιτίθεται από ξηράς και αέρος στη Συρία

Βρυξέλλες, Δ. Πορφύρης / Π. Σταφυλά

Οι τρομοκρατικές οργανώσεις ISIS και Αl Nosra μετά την επίθεσή τους στην συριακή κωμόπολη Kesab, αρμενικού πληθυσμού, συνεχίζουν την επέλασή τους στη Συρία με την αμέριστη στρατιωτική υποστήριξη της Τουρκίας. 

Σήμερα τεθωρακισμένα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων παρέλασαν κατά δεκάδες στον διεθνή αυτοκινητόδρομο που ενώνει την Τουρκία με το βόρειο Αλέπι. 

Αγάπη για την ελληνική γλώσσα και πίστη στη διατήρηση της…

Αγάπη για την ελληνική γλώσσα και πίστη στη διατήρηση της…Του Δημήτρη Μανή

Μια ιδιαίτερα αξιόλογη προσπάθεια για την ενίσχυση της εκμάθησης ελληνικών στα ελληνικά σχολεία των ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει δύο διακεκριμένες Ελληνίδες, η Ντόντι Τσιαντάρ, καθηγήτρια δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη και η Νίκη Γεωργάτου, στέλεχος επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

“Ως εκπαιδευτικός, αλλά και ως μητέρα, διαπίστωσα ότι οι ομογενείς που θέλουν τα παιδιά τους να μάθουν ελληνικά έχουν δυσκολία στο να βρουν βιβλία εκπαιδευτικού περιεχομένου που θα βοηθήσουν τα νέα παιδιά στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας» ανέφερε η Ντόντι Τσιαντάρ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ελληνική Υπηρεσία της ΦτΑ.

Αρχικά, οι δύο γυναίκες δημιούργησαν το Hellenic Book Club, το οποίο είναι μια οργάνωση που ήρθε σε επαφή με εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα, συνέταξε λίστες με βιβλία εκπαιδευτικού περιεχομένου και στην συνέχεια ξεκίνησε μια συνεργασία, με ένα συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ελληνικών σχολείων στις ΗΠΑ, για την διανομή αυτής της λίστας στους μαθητές.