Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

Δάσκαλε που δίδασκες... Έγγραφο που δείχνει ότι ο Ν. Χατζηνικολάου εργαζόταν στη Βουλή δημοσιοποίησε ο Α. Ντινόπουλος


Έγγραφο που δείχνει ότι ο Ν. Χατζηνικολάου εργαζόταν στη Βουλή δημοσιοποίησε ο Α. Ντινόπουλος
Τη διετή εργασιακή σχέση κατά την περίοδο 1983-1984, που συνέδεε τον δημοσιογράφο, εκδότη σήμερα, Νίκο Χατζηνικολάου με τη Βουλή, έφερε στη δημοσιότητα ο βουλευτής της ΝΔ, Αργύρης Ντινόπουλος, παρουσιάζοντας στους δημοσιογράφους έγγραφο του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ Παναγιώτη Χατζηνικολάου, που απευθύνεται στο γραφείο προσωπικού της Βουλής, από το οποίο προκύπτει ότι ο γιος του, Νίκος Χατζηνικολάου, εργαζόταν ως μετακλητός υπάλληλος αορίστου χρόνου.

Ο κ. Ντινόπουλος ανέφερε ότι δίνει στη δημοσιότητα το σχετικό έγγραφο, ως απάντηση στη κριτική που έχει διατυπώσει ο κ. Χατζηνικολάου για τους διορισμούς συγγενικών προσώπων βουλευτών στη Βουλή, αλλά και για να δείξει την ακρίβεια της υπαλληλικής του σχέσης στο παρελθόν, καθώς, όπως είπε, ο κ. Χατζηνικολάου ισχυρίστηκε ότι

Spiegel: "Πιόνια πολιτικών συμφερόντων" οι ελεγκτές της τρόικας


Spiegel:
«Πιόνια πολιτικών συμφερόντων», έχουν καταστεί οι ελεγκτές της τρόικας, σύμφωνα με σχόλιο που δημοσιεύεται στο περιοδικό "Der Spiegel", στο οποίο μάλιστα προτείνεται η διάλυσή της.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, καθένα από τα μέλη της τρόικας ακολουθεί τα δικά του συμφέροντα, ενώ οι αποφάσεις για την τύχη της Ελλάδας, λαμβάνονται τελικά από τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης και κυρίως από το Βερολίνο. «Ακριβώς επειδή πρέπει να ληφθούν αντιδημοφιλείς αποφάσεις, είναι βολικό να φορτώνονται όλα σε ανεξάρτητες επιτροπές, χωρίς την κρίση των οποίων, δεν αποφασίζεται, υποτίθεται, τίποτα», αναφέρει ο αρθρογράφος και τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ενώ το ΔΝΤ πιέζει για μια κατά το δυνατόν πιο αντικειμενική έκθεση.

«Αν η τρόικα παρουσιάσει μια αρνητική για την Ελλάδα έκθεση, το ΔΝΤ θα μπορούσε να σταματήσει τη συμμετοχή του στην διάσωση της Ελλάδας. Ακόμη όμως και χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ, τα κράτη της Ευρωζώνης δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει», υποστηρίζει το περιοδικό.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πώς ο Γιώργος «έκαψε» το χαρτί που θα έσωζε τη χώρα από τη λιτότητα


Δριμύ «κατηγορώ» κατά των πρώην πρωθυπουργών Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου, αλλά και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου εξαπολύει μέσα από τις σελίδες του πολύκροτου βιβλίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη, ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Ο συγγραφέας, επιστήθιος φίλος του Ντομινίκ Στρος Καν, έζησε από πολύ κοντά όλο το δραματικό παρασκήνιο που οδήγησε τη χώρα μας στον διεθνή οικονομικό έλεγχο και αποκαλύπτει
-τους διαλόγους που είχε τόσο με τον πρώην πρωθυπουργό Παπανδρέου όσο και με τον Στρος Καν, ο οποίος τον αξιοποιούσε ως εμπιστευτικό δίαυλο προκειμένου να περνά τις απόψεις του στην ελληνική κυβέρνηση
-τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου όταν συζητείτο το ελληνικό ζήτημα
-απόρρητες εκθέσεις του Ταμείου για το αληθινό κόστος μιας ελληνικής εξόδου από την ευρωζώνη το οποίο ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό άνω του 1,2 τρις ευρώ!
-συγκριτικούς πίνακες από τους οποίους προκύπτει ότι αν η κυβέρνηση είχε παίξει εγκαίρως το χαρτί της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους οι ελληνικές τράπεζες θα είχαν γλιτώσει πολλά δισ. ευρώ που τους στοίχισε το PSI.
-τμήμα της ηλεκτρονικής του αλληλογραφίας με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Πώς ξεκίνησε η επέλαση της παρακμής


«Κύριοι συνάδελφοι, επειδή η ώρα είναι προχωρημένη δεν θα επεκταθώ σ? ένα θέμα, το οποίο αναμφισβήτητα κάτω από άλλες συνθήκες και με άλλο σκηνικό θα χρειαζόταν εκτεταμένη και πανηγυρική αντιμετώπιση. [...] Το μονοτονικό σύστημα είναι ένας τρόπος δραστικής απλοποίησης στο θέμα των τόνων και των πνευμάτων. Η ανάγκη για την καθιέρωση του μονοτονικού προέκυψε πρωταρχικά από τη διαπίστωση ότι τα πνεύματα και οι τόνοι, χωρίς να εξυπηρετούν κάποια πραγματική γλωσσική απαίτηση, γίνονται αιτία καταταλαιπώρησης όσων γράφουν την ελληνική, ιδιαίτερα των μαθητών, και τροχοπέδη στις προσπάθειές τους για κατάκτηση της γλώσσας και για ουσιαστική μόρφωση. [...]

Η ουσία της μεταρρύθμισης πράγματι βρίσκεται στο γεγονός ότι, ύστερα από 2.000 χρόνια, με μια εξαίρεση παλαιότερα, της εποχής του Ελευθερίου Βενιζέλου, σε σχέση με τη δασεία, δεν έχει αποτολμηθεί μια τόσο δραστική μεταβολή και τονική απλοποίηση εις τα δεδομένα του τονισμού».

Ελευθέριος Βερυβάκης, υπ. Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, από την αγόρευσή του στο Κοινοβούλιο το βράδυ της 11ης Ιανουαρίου 1982, πρακτικά της Βουλής, σελ. 466-469.

Ευφυείς, σκεπτόμενους ανθρώπους, με πολιτισμικό βάθος, αυτογνωσία και ιστορική μνήμη, δεν μπορείς να τους εξαπατήσεις εύκολα. Προτού έλθουν στην πατρίδα μας

Με Φεράρι και Μακλάρεν θα γεμίσει η Πάτρα!


Με Φεράρι και Μακλάρεν θα γεμίσει η Πάτρα!
Η πίστα αγώνων πρόκειται να κατασκευαστεί στην τοποθεσία Ρέντες.

Το «πράσινο φως» για την κατασκευή πίστας αγώνων Φόρμουλα 1 πήρε η Πάτρα. Η υπουργική απόφαση λήφθηκε για την ένταξη της επένδυσης στον αναπτυξιακό νόμο και πλέον αυτό που μένει για να ακουστούν οι κινητήρες των Φεράρι και Μακλάρεν, είναι η έγκριση από τη Βουλή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων η επένδυση θα φτάσει τα 94,6 εκατομμύρια ευρώ και η υλοποίησή της θα φέρει 497 νέες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με το σχέδιο που έχει καταθέσει η εταιρεία Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας ΑΕ.

Η πίστα αγώνων πρόκειται να κατασκευαστεί στην τοποθεσία Ρέντες του δημοτικού διαμερίσματος Χαλανδρίτσας του Δήμου Φαρών και το έργο θα ολοκληρωθεί σε 36 μήνες στον Νομό Αχαΐας.

Στη μελέτη προβλέπεται η δημιουργία πίστας αγώνων διεθνών προδιαγραφών όπου θα μπορούν να γίνουν αγώνες F1, αγώνες μοτοσικλέτας κ.ά..

www.epikaira.gr