Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2014

Ο Άθως και το Θαβώρ.


Από αιώνες, κάθε χρόνο, την παραμονή της Μεταμορφώσεως, αρκετοί μοναχοί αναχωρούν από την Μεγίστη Λαύρα με ζώα φορτωμένα με τρόφιμα, σκεπάσματα και λειτουργικά σκεύη και ανεβαίνουν προς την «’Αγίαν κορυφήν» του Άθωνα, σε ύψος 2.033 μέτρων, επάνω από τα σύννεφα, όπου βρίσκεται ένα μικρό παρεκκλήσι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Εκεί, την άλλη μέρα το βράδυ, θα κάνουν την ολονύχτιον αγρυπνίαν με τρόπο παρόμοιο προς όλα τα μοναστήρια του Αγίου Όρους. Ανεβαίνοντας σιγά-σιγά, όπως τότε, οι Απόστολοι ανέβαιναν με τον Ίησούν «εις όρος υψηλόν» (Ματθ. 17, 1), ψάλλουν τους προεόρτιους ύμνους στο ρυθμό των κωδωνίσκων των μουλαριών: «Δεύτε συνανέλθωμεν τω Ιησού αναβαίνοντι εις το όρος το άγιον…».

Στον δρόμο, μοναχοί από διάφορα μέρη του Όρους και προσκυνηταί ποικίλων εθνοτήτων, συνάπτονται μαζί τους, και αυτή η πομπή που συναποτελείται ομοιάζει τότε με τους Εβραίους που συγκεντρώνονταν από όλα τα μέρη της Παλαιστίνης μαζί με τους προσήλυτους για να εορτάσουν εις τον οίκον Κυρίου εις την Σιών (βλ. Β΄ Παραλ, 30,25). «Εκεί γαρ ανέβησαν αι ψυλαί, φυλαί Κυρίου, μαρτυρίου τω Ισραήλ, του εξομολογήσασθαι τω ονόματι Κυρίου» (Ψ. 121,4).

Σκάνδαλο εκατομμυρίων από συνδικαλιστές! Σοκαριστικό...

Σκάνδαλο εκατομμυρίων από συνδικαλιστές ΕΛΤΑΜεγάλες παρατυπίες που αφορούν επιχορηγήσεις και ενισχύσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών αλλά και οικονομικές ατασθαλίες στις εκροές χρηματικών ποσών για έξοδα κίνησης, ταξίδια, αποζημιώσεις και άλλες δαπάνες, έφερε στο φως η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας.

Η πολύμηνη και εκτεταμένη έρευνα διενεργήθηκε μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, και αφορά την χρονική περίοδο 2007-2010.

Στο πλαίσιο της έρευνας αξιοποιήθηκαν στοιχεία που συνέλεξε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας καθώς και δεδομένα που είχαν περιληφθεί σε Έκθεση Ελέγχου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, που αφορούσε στη νομιμότητα των οικονομικών ενισχύσεων/επιχορηγήσεων από νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, με αποδέκτη την Ομοσπονδία.

Όπως διαπιστώθηκε, για την τετραετία 2007-2010 υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες νομοθετικές διατάξεις και διαδικασίες σε εισροές μεγάλων χρηματικών ποσών προς την Ομοσπονδία.

Πιο αναλυτικά, οι παρατυπίες αυτές αφορούν :

Επιστήμονες από όλον τον κόσμο θα βουτήξουν με υπερ-σκάφανδρο στα Αντικύθηρα


Σημείο συνάντησης σπουδαίων επιστημόνων από όλο τον κόσμο θα γίνουν τα Αντικύθηρα για έναν μήνα, από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου. Δεκάδες ερευνητές δίνουν ραντεβού στη χώρα μας για να εξερευνήσουν το Ναυάγιο των Αντικυθήρων που υπολογίζεται ότι χάθηκε μεταξύ 60 και 50 π.Χ. 

Χρησιμοποιώντας μια διαστημικού τύπου καταδυτική στολή, θα ξαναβρεθούν εκεί όπου εντοπίστηκε αυτό που σήμερα θεωρείται ο πρώτος γνωστός υπολογιστής της ανθρωπότητας (!) και ο οποίος σώθηκε ακριβώς επειδή βρίσκεται στη θάλασσα.

Ο γρίφος

Ο (ανύπαρκτος) αντισημιτισμός στην Ελλάδα


του Μελέτη Η. Μελετόπουλου* 

Πολλή συζήτηση έγινε με μία έρευνα που βγάζει τους Έλληνες δήθεν αντισημίτες. Είναι γελοία κατηγορία γιά έναν λαό, που συνυπάρχει ειρηνικά με τους Εβραίους από την αρχαιότητα, γιά μία χώρα όπου υπάρχουν πολυάνθρωπες εβραϊκές παροικίες επί αιώνες, και όπου δεν έγινε ποτέ μα ποτέ πογκρόμ ή ολοκαύτωμα όπως έγινε στην αρχαία Βαβυλώνα, στην Αίγυπτο των Φαραώ, στην Ρώμη του Τίτου, στην Ισπανία του Φερδινάνδου και της Ισαβέλλας, στην Ρωσσία των Τσάρων, στην Γερμανία του Χίτλερ. Είναι ντροπή να λέγονται αυτά για έναν λαό που προστάτευσε τους διωκόμενους Εβραίους επί Κατοχής, και που ανέδειξε στο κοινοβούλιο του δεκάδες βουλευτές ιουδαϊκού θρησκεύματος ήδη από τον Μεσοπόλεμο (όταν αλλού κυνηγούσαν τους Εβραίους για να τους εξοντώσουν).