Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Περισσότερα παιδιὰ ζήτησε ὁ Πούτιν ἀπὸ τὶς Ρωσικές οἰκογένειες


Σὲ ἀντίθεση μὲ τοὺς Ἕλληνες πολιτικούς, ὁ πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε σήμερα τοὺς Ρώσους νὰ κάνουν περισσότερα παιδιά, τουλάχιστον τρία ἡ κάθε οἰκογένεια, γιὰ νὰ μὴ δοῦν τὴν χώρα τους νὰ φτωχαίνει καὶ νὰ μὴν μπορεῖ νὰ «διατηρήσει τὸ ἔδαφός της».

«Πιστεύω ὅτι ὁ κανόνας στὴ Ρωσία πρέπει νὰ εἶναι μία οἰκογένεια μὲ τρία παιδιά», δήλωσε κατὰ τὴν ἐτήσια ὁμιλία του πρὸς τὸ ἔθνος, προσθέτοντας ὅτι γι'αὐτὸ ἀπομένουν ἀκόμη «πολλὰ νὰ γίνουν».
«Θὰ πρέπει νὰ φτιάξουμε εὐνοϊκὲς συνθῆκες, κυρίως γιὰ τὶς γυναῖκες, προκειμένου νὰ μὴν φοβοῦνται ὅτι ἡ γέννηση ἑνὸς δεύτερου καὶ τρίτου παιδιοῦ θὰ βάλει φρένο στὴν σταδιοδρομία τους», πρόσθεσε, σύμφωνα μὲ τὴν ρωσικὴ τηλεόραση.

Γιὰ τὸν σκοπὸ αὐτόν,

Γέροντας Παΐσιος: «Οι Έλληνες έχουν φιλότιμο, και ας μην έχουν ευγένεια»


Όταν πήγαινα με το αεροπλάνο στην Αυστραλία, έρχεται η κοπέλα εκεί και μας πρόσφερε καραμέλες.
Πήρα μία - θενκ γιού (ευχαριστώ) μου λέει. Δηλαδή ευχαριστώ που δέχτηκες την καραμέλα που σου πρόσφερα.
«Βρε, λέω, αυτοί ξεπέρασαν και τον Άγιο Ισαάκ σε ευαισθησία και λεπτότητα!»

Μετά, προχωρούσα μία μέρα στο δρόμο, βλέπω κόσμο μαζεμένο, πάω να δω…τι είχε γίνει- ένα σκυλάκι το καημένο, το είχε χτυπήσει ένα αυτοκίνητο και μαζεύτηκε κόσμος γύρω, να βοηθήσουν, άλλος να πάρει τηλέφωνο, άλλος κάτι άλλο. Πολύ ευαισθησία και ενδιαφέρον, θαύμασα.

Μετά από μερικές μέρες,

Έκκληση για τη δημιουργία μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης και μιας Νέας Παγκόσμιας Τάξης έκανε ο Πάπας!

Κι όμως δεν μας εκπλήσσει καθόλου, για ακόμα μία φορά, ο Πάπας Βενέδικτος. Άλλωστε αρκεί να του ρίξει κάποιος μία ματιά...

Άς (ξανα)θυμηθούμε και τον Πατροκοσμά που έλεγε "το πάπα να καταράστε γιατί αυτός θα είναι η αιτία του κακού!" 

Ο ηγέτης της Καθολικής ''Εκκλησίας'', Πάπας Βενέδικτος XVI, έκανε έκκληση για τη δημιουργία μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης και μιας Νέας Παγκόσμιας Τάξης!
Σε μια ομιλία που έγινε στο Ποντιφικικό Συμβούλιο για τηΔικαιοσύνη και την Ειρήνη, την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012, ο Πάπας ζήτησε την "κατασκευή μιας παγκόσμιας κοινότητας, με μια αντίστοιχη αρχή", για να υπηρετήσει το«κοινό καλό της ανθρώπινης οικογένειας». 

Ως μέσο...

Ευρασιατική Ενωση!!! Οι αφανείς πτυχές ενός τεράστιου γεωπολιτικού παιχνιδιού στην περιοχή μας!!

Τελικά το γεωπολιτικό παιχνίδι στην περιοχή μας έχει περισσότερες αφανείς πτυχές με βαθύτερες γεωπολιτικές αιτιάσεις και αναφορές, λαμβανομένου υπ’όψιν ότι η αναγέννηση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης υπό την μορφή μιας νέας κοινοπολιτείας κρατών, όπως η Ένωση της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και του Καζακστάν αποτελεί πλέον αναμφισβήτητο γεγονός. 

Εν αναμονή βέβαια της ένταξής τους στην Ευρασιατική Ένωση, είναι αρκετές χώρες, όπως η Ουκρανία, το Τατζικιστάν, η Γεωργία και το Κιργιστάν, κράτη τα οποία εάν τελικά ενταχθούν στην Ευριασιατική Ένωση, θα προσδώσουν σε αυτήν, γεωπολιτικό κολοσσιαίο “μέγεθος”, ίσως μοναδικό, ανά τον Κόσμο.

Ο Ρώσος πρόεδρος κ. Ντμίτρι Μεντβέντεφ και οι ομόλογοί του, της Λευκορωσίας κ. Αλεξάντερ Λουκασένκο και του Καζακστάν κ. Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ, υπέγραψαν στη Μόσχα την «Διακήρυξη για την Ευρασιατική Οικονομική Ολοκλήρωση», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο στις 10 Δεκεμβρίου 2012.

«Το έγγραφο ...

Νίγια: Μια χαμένη ελληνική πόλη στην Κίνα!


Ο αμφορέας αυτός βρέθηκε στην πόλη Νίγια κάπου 640 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Kashgar το 1993. Η ανακάλυψη δεν είναι νέα, δηλαδή δεν είναι ούτε του προαναφερόμενου χρόνου. Πηγαίνει αρκετά πίσω.

Ο Βρετανός εξερευνητής σερ Όρελ Στέιν, περιδιαβάζοντας την Κίνα το 1903 (106 χρόνια πριν) άκουσε από Κινέζους χωρικούς για την ύπαρξη μιας αρχαίας ελληνικής πόλης κάτω από μεγάλους αμμόλοφους. ( Όταν επιβλήθηκε στην Κίνα το κομμουνιστικό καθεστώς τα αρχαιολογικά ενδιαφέροντα αδράνησαν.).

Ένα δημοσίευμα αυστραλιανής εφημερίδας τάραξε τα ιστορικά ύδατα, τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1990. Το δημοσίευμα έλεγε για ελληνικό πολιτισμό σε πόλη της Κίνας. Έτσι έχουμε το παράδοξο ότι αφού ο Μέγας Αλέξανδρος έφθασε μέχρι το Γάγγη ποταμό πως υπάρχουν ελληνικές πόλεις στην Κίνα; Αναπάντητα ιστορικά ερωτήματα, αφού δεν υπάρχουν οι ανάλογες ιστορικές πηγές που να τεκμηριώνουν κάτι τέτοιο.

Κι όμως στην Κίνα ..

ΣΕΡΒΙΑ - ΡΩΣΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ντ. Ρογκόζιν: "Θα κάνουμε την Σερβία ένα πολύ ισχυρό κράτος"


«Η Σερβία θα γίνει μια πολύ ισχυρή χώρα, τόσο, μάλιστα, ισχυρή που ο καθένας θα πρέπει να εξετάσει πριν από τη χρήση όπλου εναντίον της» είχε δηλώσει ο Ντμίτρι Ρογκόζιν κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο Βελιγράδι, και ήδη έχουμε τις πρώτες ενέργειες. Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε η Σερβία εντασσόμενη σε καθεστώς στρατιωτικής συμμαχίας με τη Ρωσία, απομακρυνόμενη έτσι και άλλο από την Δύση. Αιφνιδιαστική καθότι κανείς δεν την γνώριζε.

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Σερβίας, ενέκρινε την πρόταση από την πλειοψηφία του κυβερνώντος Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος, για τη δημιουργία μιας μόνιμης κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, η οποία θα έχει το καθεστώς παρατηρητή στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού «Συλλογική Συνθήκη Ασφάλειας», αναφέρουν τα σερβικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα το Α1 on.

Η απόφαση ελήφθη λίγες μόνον εβδομάδες από την επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Ρογκόζιν στο Βελιγράδι.

Εν τω μεταξύ ...