Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

Πάνω από 1 δισ. ευρώ τα χρέη των ελληνικών ακτοπλοϊκών εταιρειών

Δραματικές εξελίξεις στην ελληνική ακτοπλοΐα αναμένονται μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου. Τα μεγάλα χρέη των επιχειρήσεων του κλάδου, που φτάνουν το 1,1 δισ. ευρώ, έχουν οδηγήσει σε έναν σφιχτό εναγκαλιασμό με τις τράπεζες.Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της XRTC, εταιρείας οικονομικών συμβούλων για θέματα ναυτιλίας, οι δανειακές υποχρεώσεις των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 1,4% σε σύγκριση με το 2012. «Σχεδόν όλες οι τράπεζες έχουν κατανοήσει την αναγκαιότητα για βαθιά αναδιάρθρωση των δανείων.

Ένα βήμα πριν ανοίξουν oι πύλες της κολάσεως στην Συρία: Προ εισβολής ΗΠΑ

Η κατάσταση στη Συρία φαίνεται να βρίσκεται ένα βήμα πρίν την ανάληψη στρατιωτικής δράσης από πλευράς Δύσης σε βάρος της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας και υπέρ των ισλαμιστών ανταρτών και μισθοφόρων.

Το σημερινό περιστατικό περί "χημικών όπλων" που υποστηρίζουν οι ισλαμιστές ότι έβαλλε ο συριακός Στρατός εναντίον τους και η άμεση προσφυγή της Βρετανίας στον ΟΗΕ "μυρίζει" εικόνα Ιράκ 2003 και προπαρασκευή επίθεσης.

Παπαθεμελής: Απτόητος στις παραχωρήσεις άνευ ανταλλαγμάτων ο Μπουτάρης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Σ. Παπαθεμελής προέβη στην ακόλουθη δήλωση :
Προφανώς ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν πληροφορήθηκε ότι οι Τούρκοι μετέτρεψαν σε τζαμί την Αγία Σοφία της Τραπεζούντας προηγουμένως την Αγία Σοφία της Νίκαιας όπου έγινε η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος και ετοιμάζονται να κάνουν τζαμί και την Αγία Σοφία Κωνσταντινουπόλεως.

Είναι απίστευτο το γεγονός ότι, όλες αυτές οι έργω προσβολές των εθνικών μας ευαισθησιών από το τουρκικό κράτος άφησαν ασυγκίνητο τον κ. Δήμαρχο, ο οποίος απτόητος προχώρησε στην παραχώρηση για χρήση ισλαμικού τεμένους του πρώην Γενί Τζαμιού της Θεσσαλονίκης.

Για μία τέτοια παραχώρηση ο αυτονόητος ελάχιστος όρος όφειλε να είναι