Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

ΜΠΡΑΒΟ! Ο Άρειος Πάγος «άδειασε» τον Στουρνάρα για το χαράτσιΣύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου οι καταναλωτές δεν υποχρεούνται να πληρώσουν το Ειδικό Τέλος Ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.


Το δικαστήριο εξέτασε σήμερα το αίτημα του Γιάννη Στουρνάρα για έκδοση προσωρινής διαταγής, με την οποία θα «παγώνει» την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι καταναλωτές υποχρεούνται να καταβάλλουν το «χαράτσι», αλλά δεν υποχρεούνται να το καταβάλλουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό ο Άρειος Πάγος «κρέμασε» τον υπουργό Οικονομικών.

Επίσης, δεν πρέπει ο Υπουργός Οικονομικών να έλθει και αντιμέτωπος με το νόμο για κατάφωρη και κατάδηλη προσπάθεια κατάχρησης εξουσίας και υποβίβασης της Δικαιοσύνης και του Συντάγματος; 

Αλήθεια, δεν ακούσαμε τον "κορυφαίο" συνταγματολόγο της χώρας να κάνει καμία δήλωση περί αυτού ούτε τον πρώην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου και νυν αρχηγό της ΔΗΜΑΡ να υπερασπίζεται την ισχύ των δικαστικών αποφάσεων. Μα τι λέμε, ο μεν πρώτος μόλις έγινε Υπουργός Οικονομικών διερρήγνυε τα ιμάτια του ότι η είσπραξη φόρων μέσω της ΔΕΗ είναι αντισυνταγματική και μετά από δύο μήνες εκείνος πέρασε το μέτρο αυτό και ο μεν δεύτερος είναι αυτός που θέλει το γρηγορότερο δυνατόν να αλλάξει το Σύνταγμα και να προσαρμοστεί στα μέτρα μίας κατεχόμενης χώρας, υπέρ μίας Ελλάδας χωρίς εθνική ταυτότητα και μίας Ευρώπης ομόσπονδων κρατών - όπως άλλωστε δήλωσε ευθαρσώς σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 το πρωτοπαλίκαρο του ο Οικονόμου.

Ι.Ζ.

Αφιερωμένο στους "εθνικούς ευεργέτες" του Ψευτορωμαίϊκου