Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Ζωή Γεωργαντά : "Να κρεμαστεί ο Παπακωνσταντίνου"

 Η κατάθεση της κ. Γεωργαντά έπεσε σαν ατομική βόμβα στην Εξεταστική Επιτροπή καθότι με τον πιο σαφή τρόπο αποδίδει τουλάχιστον πολιτικές ευθύνες σε στελέχη της πρότερης κυβέρνησεις Παπανδρέου.Μάλιστα η δήλωσή της για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου δείχνει και πιθανότητα ποινικών ευθυνών τις οποίες θα πρέπει να υποστεί ο πρώην υπουργός.

Σαφείς αιχμές για τον ρόλο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του εκλεκτού του, επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, άφησε η κυρία Ζωή Γεωργαντά κατά την κατάθεσή της στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την συγκεκριμένη υπόθεση.

Αναλυτικά, η Ζωή Γεωργαντά σημείωσε ότι «το έλλειμμα φουσκώθηκε είτε από ανικανότητα, ή από απειρία ή σκοπιμότητα» και πρόσθεσε πως «αν ο Παπακωνσταντίνου φούσκωσε συνειδητά το έλλειμμα θα πρέπει να κρεμαστεί στο Σύνταγμα».

Τόνισε ότι «δεν μπορώ να ξέρω αν οτιδήποτε έγινε ήταν εις γνώση των πολιτικών. Αυτό που ξέρω είναι ότι υπήρχε μεγάλη ανοχή στους χειρισμούς Γεωργίου».

Συμπλήρωσε, δε, πως «κατά την άποψη μου, το έλλειμμα θα μπορούσε να συγκρατηθεί αν έπαιρνε μέτρα η κυβέρνηση και σήμερα θα μπορούσε να είναι μονοψήφιο. Λέω με επιφύλαξη ότι το πραγματικό έλλειμμα του 2009 ήταν 12,5% το άλλο ήταν "φούσκωμα"» και εξήγησε ότι «τα στοιχεία πειράχτηκαν για να πάει το έλλειμμα από 12,5% σε 13,6%. Ο Γεωργίου δεν μας ενημέρωνε για τίποτε, ενημέρωνε για τα πάντα τον Παπακωνσταντίνου».

Η κατάθεση - βόμβα της Ζωής Γεωργαντά έρχεται σε συνέχεια της αποκάλυψης από τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Κουρουμπλή, ο οποίος παρουσίασε επιστολή με την οποία ο κ. Γεωργίου ζητούσε την παρέμβαση του Πολ Τόμσεν, εκπροσώπου του ΔΝΤ στην Τρόικα, προκειμένου να αντικατασταθούν τα "ανεπιθύμητα" στον ίδιο μέλη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
 

Πυρηνική δύναμη είναι ήδη το Ιράν ! - Πριν 11 μήνες έκαναν δοκιμή

Υπόγεια μυστική πυρηνική δοκιμή πραγματοποίησε το Ιράν στην Βόρειο Κορέα πρίν από 11 μήνες σύμφωνα με την ισραηλινή ιστοσελίδα Debka. Το γεγονός αυτό εξηγεί σε σημαντικό βαθμό τον δισταγμό της Δύσης να χτυπήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Η πληροφορία αυτή έχει επίσης δημοσιευτεί στα γερμανικά περιοδικά Der Spiegel και στην εβδομαδιαία εφημερίδα Welt am Sonntag.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Βόρειος Κορέα πραγματοποίησε στα μέσα Απριλίου του 2010 και τον Μάιο του ιδίου έτους, δύο υπόγειες πυρηνικές εκρήξεις ισχύος 50-200 τόνων ΤΝΤ. Δύο επικίνδυνα ισότοπα δευτέριο και το τρίτιο τα οποία είναι παράγωγα πυρηνικών δοκιμών εντοπίστηκαν στην ατμόσφαιρα από σταθμούς στην Νότιο Κορέα την Ιαπωνία και την Ρωσία.

Ο εντοπισμός του τρίτιου σε μία από τις δοκιμές οδήγησε τους ερευνητές που παρακολουθούν το βορειοκορεατικό πυρηνικό πρόγραμμα και την συνεργασία της ασιατικής χώρας με το Ιράν, να εξετάσουν την πιθανότητα η Βόρειος Κορέα να έχει πραγματοποιήσει μία δοκιμή ενός εσωτερικού μηχανισμού μίας πυρηνικής κεφαλής για το Ιράν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Γερμανών και Ιαπώνων επιστημόνων η δοκιμή αυτή αποδεικνύει ότι το Ιράν προχωρά στην αξιοποίηση της πυρηνικής τεχνολογίας που έχει αναπτύξει στην κατασκευή ενός πυρηνικού οπλικού συστήματος.

Μία ακόμη πιθανότητα κατά τους επιστήμονες που μελέτησαν τα δεδομένα μετά την πραγματοποίηση των δύο κορεατικών δοκιμών είναι ότι η Β. Κορέα πιθανόν να δοκίμασε την απόδοση μίας «βρώμικης βόμβας». Πρόκειται για ένα συμβατικό εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος περιέχει ραδιενεργό υλικό.

Λίγες ημέρες μετά την πραγματοποίηση της πρώτης δοκιμής στην Β. Κορέα αφίχθησαν στην πρωτεύουσα της χώρας Ιρανοί πυρηνικοί επιστήμονες, οι οποίοι συμμετείχαν στην προετοιμασία της δεύτερης δοκιμής. Είχε προηγηθεί η αποστολή από το Ιράν στην Β. Κορέα ενός φορτίου εμπλουτισμένου ουρανίου, το οποίο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις χρησιμοποιήθηκε στις δοκιμές του Μαΐου του 2010 στην Β. Κορέα.

Αμέσως μετά την δοκιμή του Μαΐου του 2010 η Κεντρική Τράπεζα του Ιράν κατέθεσε στον λογαριασμό της βορειοκορεατικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας 55 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με υπολογισμούς από το ύψος του ποσού που κατατέθηκε οι ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι τα χρήματα αυτά πληρώθηκαν για την πραγματοποίηση δύο δοκιμών μίας πιλοτικής και μίας δεύτερης κανονικής.

Αν και έχει περάσει αρκετό χρονικό διάστημα από τότε που πραγματοποιήθηκαν οι δοκιμές τα δύο αυτά γεγονότα δεν έλαβαν της απαραίτητης δημοσιότητας που θα ανέμενε κανείς. Τουναντίον οι μόνοι που έχουν μέχρι σήμερα μιλήσει για τις δοκιμές είναι οι επιστήμονες που εντόπισαν τα ίχνη από τις δοκιμές.

Μήπως τελικά το Ιράν διαθέτει ήδη πυρηνικά όπλα έστω και σε πρώιμη στάδιο και σε συνδυασμό με τις επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ οι Αμερικανοί δεν αναλαμβάνουν άμεσα πρωτοβουλία;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ι.Μ. Σάμου: Παραχωρούμε το Γηροκομείο Ικαρίας στον Δήμο

Με επιστολή της η Ιερά Μητρόπολη Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων Κορσεών αποδεικνύοντας το εκκλησιαστικό της ήθος παραχωρεί την κυριότητα του Γηροκομείου Ικαρίας ''Η στέγη της Παναγιάς'' στον Δήμο Ικαρίας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη που ικανοποιεί το αίτημα των εργαζομένων αναμένουμε να δούμε την απάντηση από την Δημοτική Αρχή της Ικαρίας

Ακολουθεί η βαρυσήμαντη Επιστολή της Ι.Μ. Σάμου

ikariaki.gr

Σταύρος Λυγερός: Η μετατροπή της Ελλάδας σε έρμαιο των δανειστών της

Σταύρος Λυγερός: Η μετατροπή της Ελλάδας σε έρμαιο των δανειστών τηςΟ μονόδρομος της κυβέρνησης Παπαδήμου και του κόμματος του Μνημονίου δεν ακυρώνει μόνο την έννοια της Πολιτικής, αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία. 

Το πρώτο Μνημόνιο ναυάγησε, ζήτω το νέο Μνημόνιο! Μπορεί ούτε η τρόικα ούτε η κυβέρνηση Παπαδήμου να ξεστόμισαν ποτέ αυτή τη φράση, αλλά τη βροντοφώναξαν με τις πράξεις τους. Η αλήθεια είναι ότι το κόμμα του Μνημονίου απέφυγε να επιχειρηματολογήσει ή έστω να διαβεβαιώσει ότι το PSI, η νέα δανειακή σύμβαση και το νέο Μνημόνιο έχουν τις προϋποθέσεις να αποτρέψουν τη χρεοκοπία και να ξαναστήσουν την ελληνική οικονομία στα πόδια της. Αυτό που κατά κόρον έκανε ήταν να ισχυρίζεται ότι εάν δεν ψηφιζόταν το νέο πακέτο, η Ελλάδα θα οδηγείτο εκτός Ευρωζώνης και θα καταστρεφόταν. Για να πείσει την κοινή γνώμη, μάλιστα, δεν δίστασε να επιστρατεύσει το γνωστό εκβιαστικό δίλημμα, πασπαλίζοντάς το με άκρατη κινδυνολογία και αντιαισθητικές υπερβολές.

Στο Ευρωκοινοβούλιο για εξηγήσεις η τρόικα!

Στο Ευρωκοινοβούλιο για εξηγήσεις η τρόικα!Ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου καλούνται στις 27 Μαρτίου οι επικεφαλής της τρόικας Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, η κλήση γίνεται κατόπιν σχετικών αιτημάτων της ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο και ανακοινώθηκε χθες στην Αθήνα από την επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά, παρουσία στελεχών της «εναλλακτικής» τρόικας που βρίσκεται στην Αθήνα για επαφές.

Είχε προηγηθεί «μάχη» των Ευρωσοσιαλιστών, με τον επικεφαλής της ομάδας Χάνες Σβόμποντα να καταγγέλλει με επιστολή του προς τους Όλι Ρεν και Ζοζέ Μπαρόζο, την τρόικα «για αλαζονική και αποικιοκρατική συμπεριφορά στην Ελλάδα». Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Ρόμπερτ Γκέμπελς. 

«Το δεύτερο Μνημόνιο και ο τρόπος που επιβλήθηκε στον ελληνικό λαό μας έχει επιεικώς αναστατώσει. Χρειάζεται μεταρρυθμίσεις αλλά διαβάζει κανείς το κείμενο και συνειδητοποιεί ότι από πίσω υπάρχει ιδεολογικό κίνητρο» τόνισε ο Γκέμπελς και πρόσθεσε «υπάρχει πρόβλημα δημοκρατικής λογοδοσίας στην ΕΕ». Για πρώτη φορά θα γίνει δημοκρατικό έλεγχος των μελών της τρόικας.

epikaira.gr