Κυριακή, 6 Ιουλίου 2014

Τσαρούχης για τις ακολουθίες στο Άγιον Όρος: «Αυτό είναι το αληθινό μαστούρωμα. Εδώ να έλθουν οι νέοι που το ζητούν ματαίως με χίλιους άλλους τρόπους»

π. Βασιλείου Γοντικάκη

Τον Τσαρούχη τον γνώρισα γέρο στο Άγιον Όρος, όταν ερχόταν και παρακολουθούσε την Μεγάλη Εβδομάδα. Ήταν άνθρωπος ώριμος, με βαθειά σοφία και ανθρωπιά, που για να την φθάσης, πρέπει να έχεις πονέσει πολύ, και να είσαι ευγνώμων γι’ αυτό. Είχε μέσα του σαφήνεια και τόλμη, που έμοιαζε με τη σαφήνεια και την τόλμη του Αγίου Όρους.

Έτσι δεν μπορείς, ούτε έχει νόημα, μιλώντας για τον Τσαρούχη να απαριθμήσης τα προσόντα και τις ικανότητές του. Αυτό που του χαρίσθηκε είναι η σύνθεσις και η υπέρβασις όλων, και η άφιξίς του δια της αληθούς μετανοίας στο μακάριον τέλος, που καταυγάζει τον άνθρωπο με ιλαρόν φως αγίας δόξης.

"Λύσσαξε ο τουρκόσπορος" λένε για το Βενιζέλο σε εκτενές ρεπορτάζ τα ομογενειακά "Νέα του Λονδίνου"

"Λύσσαξε ο τουρκόσπορος" και άλλες τέτοιες γερές σφαλιάρες δίνει η ομογενειακή κυπριακή εφημερίδα "Τα Νέα του Λονδίνου" σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στην ελληνική και την κυπριακή πλευρά ύστερα από τις δηλώσεις της ευρωβουλευτίνας κας Θεοχάρους.

Η ακόμη πιο ενδιαφέρουσα συνέχεια εδώ >