Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

Δύει στο εξωτερικό το άστρο του Ερντογάν;


Μιχάλης Ιγνατίου: Δύει στο εξωτερικό το άστρο του Ερντογάν;
Από τον Μιχάλη Ιγνατίου

Ο κ. Ερντογάν αποδεικνύεται αναξιόπιστος, ανεύθυνος και ανίκανος σύμμαχος και έχει περιπλέξει αντί να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων στο Ιράν και στη Συρία...

Η κατάσταση στην Τουρκία είναι περίεργη, αλλά και παράξενη – δεν πρόκειται για συμπέρασμα δικό μας, είναι η θέση υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων, που διαθέτουν «φρέσκια» ενημέρωση από τα μέλη της αποστολής που συνόδευσαν τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι, κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα. Για πρώτη φορά η πολιτική σκηνή χαρακτηρίζεται «επισφαλής». Η προσωπικότητα του πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, που κυριαρχεί στην Τουρκία την τελευταία δεκαετία, είναι δύσκολο να αναλυθεί με προβλεπόμενους ιατρικούς όρους και οι εξάρσεις του, που είναι αδικαιολόγητες για υγιή άνθρωπο, οδηγούν τη χώρα του σε απομόνωση.

Οι ναυτικοί θέλουν να εργαστούν και παρεμποδίζονται


Αδικαιολόγητες χαρακτηρίζει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) τις κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), εν όψει της προγραμματισμένης 24ωρης απεργίας την Τρίτη.

Εκφράζει επίσης την απογοήτευσή του για «την αδιαφορία που επιδεικνύουν τα ναυτεργατικά σωματεία για το μέλλον της ναυτιλίας και των ναυτικών» και καταγγέλλει ότι οι ναυτικοί θέλουν να εργαστούν, αλλά παρεμποδίζονται.

«Οι ναυτικοί αν και θέλουν να εργαστούν, ...