Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016

Φίλης & Σία, και το θυμικό της "συλλογικότητας" που σιγοβράζει.

Αποτέλεσμα εικόνας για σία αναγνωστοπούλου προβατοΤου Γιώργου Γ. Σπανού

Σήμερα βρέθηκα στο Υπουργείο Παιδείας(;) στο Μαρούσι.

Αφορμή η παρουσία της Χορωδίας του Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης, που φώτισε, ευτυχώς, την εκδήλωση για την αυριανή Εθνική Εορτή του Ευαγγελισμού και της Επανάστασης του 1821. Δύο σχόλια, συν ένα βίντεο-μπόνους, σα Χρόνια Πολλά:

1. Παρευρέθη και η Σία (απ’ την Διεθνική “Φίλης & Σία”…) η οποία φυσικά στο λόγο της, την έκανε με ψιλά πηδηματάκια από τον ιστορικά αδιαμφισβήτητο αγώνα «Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος» που διεκήρυτταν οι ίδιοι η Ήρωες του ’21 -προς απογοήτευση διαφόρων αντί-ηρώων σήμερα. 

Έτσι, με επιστημοφανή τρόπο και λέγειν, αναφέρθηκε γενικά σε έναν αγώνα που έκανε, λέει, «ένα νέο και σύγχρονο ελληνικό έθνος … για την ανάκτηση της πολιτικής του κυριαρχίας…»! Φυσικά, θα ρωτήσει κανείς εύλογα, για ποια Πίστη και για τι είδους Πατρίδα θα μιλούσε αν αναγκαζόταν;


2. Ήττα εντός Έδρας για τον απόντα Φίλη, ήταν και το γεγονός ότι παρόλο που επιδεικτικά ανακοινώθηκε και επιδόθηκε η εγκύκλιος του (ο Θεός να την κάνει) για την Εθνική Εορτή, κανείς από τους ιθύνοντες της εκδήλωσης δεν μπήκε στον κόπο να την αναγνώσει τελικά! Καλύτερα, βέβαια, διότι το "συλλογικό" θυμικό της εκδήλωσης παρέμεινε στο ρελαντί.

Το μπόνους βίντεο.