Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

Επιστήμονες βάζουν τέλος σε χημειοθεραπείες και παρενέργειες

Ένα μεγάλο βήμα για τη θεραπεία της λευχαιμίας έκαναν επιστήμονες στις ΗΠΑ, οι οποίοι ανέπτυξαν ένα χάπι που υπόσχεται να αντιμετωπίσει την ασθένεια, βάζοντας τέλος στη χημειοθεραπεία και τις παρενέργειες που προκαλεί.

Επιστήμονες από το Ιατρικό Κέντρο Weill Cornell στη Ν. Υόρκη δημιούργησαν ένα χάπι για τη χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία, το οποίο, αν και βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο, έχει παρουσιάσει πολύ καλά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της ασθένειας.

Οπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Weill Cornell, το χάπι περιέχει έναν αναστολέα της κινάσης που χορηγείται από το στόμα. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 19 ιατρικών κέντρων σε πέντε χώρες και κατά τη διάρκειά της οι ερευνητές έλεγξαν τη αποτελεσματικότητα ενός συνδυασμού δύο ουσιών (rituximab, idelalisib) που επιτίθενται στον καρκίνο χωρίς να καταστρέφουν τα υγιή κύτταρα.

Ενδιαφέρον της Corporacion America για όλα τα ελληνικά αεροδρόμια

AIRPORT-BENIZELOS01-24JANUARY2014Ο Αργεντινός δισεκατομμυριούχος, Eduardo Eurnekian, της εταιρείας Corporación América προτίθεται να καταθέσεις προσφορές για όλα τα ελληνικά αεροδρόμια, καθώς ο όμιλος επιδιώκει την επέκτασή του στη νότια Ευρώπη και θέλει να επωφεληθεί από τις χαμηλές τιμές λόγω της κρίσης.

Αυτό αναφέρουν οι Juan Pablo Spinetto (Νταβός) και Daniel Cancel (Μπουένος Άιρες) σε ανταπόκρισή τους στο BLOOMBERG με τίτλο «Billionaire Eurnekian Targets Greek Airports Following Crisis».

Σε συνέντευξη που παράθεσε προς το Bloomberg ο Martin Eurnekian, ανιψιός του Eduardo Eurnekian και επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης αεροδρομίων, από το Νταβός της Ελβετίας, ανέφερε ότι η Corporación América προτίθεται να καταθέσει προσφορές για 21 ελληνικά αεροδρόμια.