Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Το ευαγγέλιο της υποκρισίας: Ο αντιομοσπονδιακός Αρχιεπίσκοπος, ο αντιανανικός Προδρόμου και ο αντιδιζωνικός Συλλούρης

Γράφει ο Κωστάκης Αντωνίου 

Πώς μπορεί ο απλός πολίτης να τρέφει, πλέον, εμπιστοσύνη σε πολιτικούς και ιεράρχες, όταν μπροστά του εκτυλίσσεται μία απίστευτη ιστορία υποκρισίας, και μία εκπληκτική μεταμόρφωση ανθρώπων, οι οποίοι από τη μία στιγμή στην άλλη λησμονούν αρχές, ιστορία και πιστεύω, για να επιβιώσουν στο σύστημα. 

Ο «φλογερός αγωνιστής» Αρχιεπίσκοπος, ο ακαταμάχητος πολέμιος του σχεδίου Ανάν, ο ιεράρχης που ποτέ δεν έκρυψε την αντίθεσή του σε λύση ομοσπονδίας, έχει διαγράψει μέσα σε μερικούς μήνες ολόκληρη την ιστορία της Κυπριακής Εκκλησίας και την ιστορία των προκατόχων του. Αίφνης, μετατράπηκε σε ιεροκήρυκα μίας απαράδεκτης συμφωνίας, η οποία εμπεριέχει σαφείς κινδύνους εξαφάνισης του ορθόδοξου κυπριακού Ελληνισμού, και χωρίς καμία συνείδηση του τι λέγει, υποστηρίζει νέες παραχωρήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς προς τους Τούρκους. «Δεν είμαστε πλέον μόνοι μας, κάτι θα θυσιάσουμε κι εμείς και κάτι θα θυσιάσουν και οι Τούρκοι», λέει ψυχρά και κυνικά. 

Η Κύπρος είναι κοντά, ηλίθιoι…

«Στην Κύπρο τη θαλασσοφίλητη /που έταξεν για να μου θυμίζει την πατρίδα»(Σεφέρης) ξεκίνησε να παίζεται σε αμερικανική σκηνοθεσία η εφιαλτικότερη φάση της σύγχρονης τραγωδίας του Κυπριακού – στην ουσία του όλου – Ελληνισμού.             

Το κοινό ανακοινωθέν του ημετέρου, ορκισμένου ανανιστή, Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του εκπροσώπου του Αττίλα και ως διαδικασία και ως περιεχόμενο προοιωνίζεται εθνικά δεινά.   
          
Η αγαστή συνεύρεση εισβολέα και κατεχομένου συνιστά κατόρθωμα καταλυτικής διαμεσολάβησης της Ουάσιγκτον. Αυτή έσυρε τον πρόθυμο (τράβα με και ας κλαίω) της Λευκωσίας με την γενναιόδωρη φυσικά συναίνεση της Αθήνας σε διαπραγματεύσεις που ενέχουν a priori παραίτηση από αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα του Ελληνισμού.    

Δίκη Μελισσανίδη-UNFOLLOW: Το δίκιο δυνατά και καθαρά

Aegean Melissanidis Stock Exchange
Η δίκη της αγωγής του Δημήτρη Μελισσανίδη κατά του συντάκτη του UNFOLLOW Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου, η οποία διακόπηκε χθες και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου (κτήριο 13 Ευελπίδων, ώρα 10.30), έχει μια σημασία που ξεπερνά τον εφήμερο χαρακτήρα του Τύπου και τις συνήθεις αντεκδικήσεις που προκαλεί η δημοσιογραφία. Κι αν τα περισσότερα ΜΜΕ, με λιγοστές εξαιρέσεις, αποφεύγουν να αναφερθούν σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τις δραστηριότητες του Δημήτρη Μελισσανίδη, εμείς οφείλουμε να επισημάνουμε ορισμένα ζητήματα που αλλιώς κινδυνεύουν να παραμείνουν σκοτεινά για όποιον δεν παρακολουθεί τη δίκη…

Συνοπτικά, ο κ. Μελισσανίδης ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με την Aegean Oil. Σ’ αυτόν τον ισχυρισμό βασίζεται στην αγωγή του, με την οποία ζητάει 500.000 ευρώ. Το αν κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει δεκτό από τη Δικαιοσύνη, θα το δούμε, και μόνο η ίδια η Δικαιοσύνη είναι αρμόδια να το κρίνει.

Εκτός από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, ωστόσο, δεν θα κουραστούμε να υποστηρίζουμε ότι η δημοκρατία στηρίζεται και στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία. Και ως δημοσιογράφοι το βρίσκουμε χρήσιμο να επισημάνουμε τα εξής:

Σβήνουν τα ίχνη μετά το ταξίδι Γεωργιάδη στις ΗΠΑ

Σβήνουν τα ίχνη μετά το ταξίδι Γεωργιάδη στις ΗΠΑΕξαφάνισαν από το Ιντερνετ τα βιογραφικά τους, που αποδείκνυαν σχέση με το χώρο της υγείας, οι άνθρωποι πίσω από την επίσκεψη Γεωργιάδη στο Χάρβαρντ.

Όλο και πιο περιέργες πτυχές αποκτά η υπόθεση της υποτιθέμενης πρόσκλησης που δέχθηκε ο υπουργός υγείας από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, καθώς οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση επιχειρούν τα τελευταία 24ωρα να εξαφανίσουν τα στοιχεία τους από το Ιντερνετ

Αφού αποκαλύφθηκε ότι ο Γεωργιάδης χρησιμοποίησε χρήματα του ελληνικού δημοσίου για μια ιδιωτική επίσκεψη, αφού η πρόσκληση δεν έγινε από το πανεπιστήμιο αλλά από μια ιδιωτική λέσχη, στη συνέχεια ήρθε στο φως μια σειρά ύποπτων συμπτώσεων.

Παραιτήθηκα από Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού επειδή με απείλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια τρομερή καταγγελία έκανε ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος στο ΕΛΛΑΣ – ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, κατά την διάρκεια της αποκλειστικής συνέντευξης που παραχώρησε στον Δημήτρη Σωτηρόπουλο.

Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος αποκάλυψε πως απειλήθηκε από τον Υπουργό Υγείας Άδ. Γεωργιάδη, προκειμένου να παραιτηθεί από την θέση του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στην οποία τοποθετήθηκε με δικαστική πράξη τον περασμένο Οκτώβριο!

Όπως καταγγέλλει ο Μητροπολίτης, ο Γεωργιάδης τον απείλησε με δυσφήμιση (ότι τάχα…κατέστρεψε τον Οργανισμό του οποίου προΐστατο) στην περίπτωση που παρέμενε Πρόεδρος! Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον Επίσκοπο, την ίδια τακτική ακολούθησε ο Υπουργός και στα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερυθρού Σταυρού, που αποτελείτο από Δικαστές, Στρατιωτικούς, Επιστήμονες και άλλα εξέχοντα μέλη της κοινωνίας!

Ο λόγος των απειλών; Η αντικατάσταση όσων μελών είχαν αξιοκρατικά τοποθετηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο, με ημέτερους (κομματικούς) της…εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης!!!

Δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω το «ήθος» του εν λόγω κυβερνητικού στελέχους, καθώς αυτό είναι γνωστό σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Ούτε το θράσος του να απειλεί Μητροπολίτη με συκοφαντίες και ειδικά τον Σεβασμιώτατο Γλυφάδας, που ουδέποτε έχει προκαλέσει κανέναν με τις πράξεις και την ζωή του. 

Δημοσιεύουμε το σχετικό απόσπασμα, έτσι ώστε ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του:

WSJ: Τι προτείνει η δεξαμενή σκέψης Bruegel για την Ελλάδα

WSJ: Τι προτείνει η δεξαμενή σκέψης Bruegel για την ΕλλάδαΗ Ελλάδα θα πρέπει να λάβει νέο πακέτο ενίσχυσης ύψους 40 δισ. ευρώ και η Ευρωζώνη θα πρέπει να είναι έτοιμη να «συγχωρέσει» τους τόκους αν το χρέος της χώρας παραμείνει πολύ υψηλό, αναφέρεται σε έκθεση οικονομολόγων της δεξαμενής σκέψης Bruegel που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, επισημαίνεται σε δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα της Γουόλ Στριτ Τζέρναλ.

Όπως αναφέρεται, σύμφωνα με την έκθεση, οι όροι που εξετάζονται αυτή τη στιγμή για την επιπλέον ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, θα άφηναν και πάλι το χρέος της χώρας στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2022, μακριά από τον στόχο του «χαμηλότερα από το 110%» που συμφωνήθηκε με το ΔΝΤ το Νοέμβριο του 2012.  Επίσης, σημειώνεται ότι μέχρι το 2030, η Ελλάδα θα έπρεπε να εκδώσει νέα ομόλογα συνολικής αξίας 74 δισ. ευρώ και πάλι θα είχε μια αναλογία χρέους/ΑΕΠ της τάξης του 95%.

Μυστικές επαφές στα Σκόπια για το όνομα, όπου άκουγε (σιωπηλός) να του μιλούν για «Μακεδονία»!

Ύποπτες και περίεργες αποστολές στα εθνικά θέματα πραγματοποιεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Από τη μία, προανήγγειλε, πριν από εβδομάδες, την «αναγνώριση» του ψευδοκράτους μέσω του διαπραγματευτή τους, από την άλλη, πετάει την μπάλα στην εξέδρα για τις γερμανικές αποζημιώσεις, και ως κερασάκι πάει χθες στα Σκόπια, που προκαλούν συνεχώς, για να συζητήσει στα... κρυφά το θέμα του ονόματος αλλά και την ενταξιακή πορεία ένταξης της FYROM σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση!

Όπως αποκαλύφθηκε χθες, στα χέρια του κ. Βενιζέλου βρίσκεται το πόρισμα της ομάδας εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο. 

Σύμφωνα με το έγγραφο, που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Εξωτερικών, το πόρισμα της ομάδας εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους διαβιβάστηκε στις 11 Φεβρουαρίου στο υπουργείο Εξωτερικών με «εμπιστευτικό» έγγραφο.

Σοκ από το πόρισμα για τις ΜΚΟ! Τρύπα 30.000.000 ευρώ μόνο το 2000-2004

Σοκ προκαλεί το πόρισμα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που είχαν συντάξει το 2011 οι Γιάννης Τραγάκης και Θ. Τσούρας για τις ΜΚΟ και το πάρτι εκατομμυρίων που είχε στηθεί.

Στην έκθεσή τους οι τότε βουλευτές έκαναν λόγο για «χάος», με συνέπεια να μην είναι δυνατή η καταμέτρηση των ΜΚΟ, αλλά και ότι οι περισσότερες εκταμιεύσεις (περισσότερα από 100.000.000 ευρώ) γίνονταν χωρίς κανέναν έλεγχο και χωρίς παραστατικά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν εκταμιεύσεις που έγιναν την περίοδο Σημίτη προ του 2000. Ενδεικτικά αναφέρονται οι ΜΚΟ: Αποκατάσταση οδικού δικτύου πόλεως Καλκίλιας στην Παλαιστίνη (497.000.000 δρχ.), Αναπτυξιακό πρόγραμμα στον Αμαζόνιο, αναδάσωση, οικολογικός τουρισμός (15.000.000 δρχ.), Αγορά ραδιοτηλεοπτικού εξοπλισμού, δωρεά στο Κρατικό Ινστιτούτο Ραδιοτηλεόρασης Κούβας (8.300.000 δρχ.).